Joi,
19.09.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Investiție modificată: Primăria caută alt loc pentru skatepark-ul din Sub Arini

Protestele locuitorilor din zona parcului Sub Arini împotriva construirii unui skatepark – proiect evaluat la două milioane de lei – determină schimbarea deciziei autorităților: după o vizită în teren a Agenției de protecție a mediului, Primăria Sibiu anunță că ”încearcă identificarea unei alte posibile locații”.

Skatepark-ul în discuție are, deja, emisă și autorizația de construire, autorizație care are la bază și un aviz (o clasare de notificare, mai precis spus) din partea Agenției de protecție a mediului Sibiu. Clasarea de notificare a fost emisă deoarece proiectul skatepark-ului părea ”cu impact nesemnificativ”, iar asta din cauza faptului că, potrivit documentelor cadastrale, terenul din parcul Sub Arini apare ca fiind destinat ”curților și construcțiilor”. Aceste mențiuni s-au păstrat de câteva zeci de ani, de când în acea zonă într-adevăr existau câteva magazii. Odată demolate, în locul lor a apărut iarba și au crescut copaci.

Mediul: ”Nu suntem de acord”

”Urmare a multiplelor sesizări scrise, primite din partea cetățenilor, referitoare la proiectul «Construire skatepark Sibiu – cu anexe și împrejmuire», reprezentanții APM Sibiu au efectuat o verificare în teren în data de 29.07.2015. Cu această ocazie s-a constatat că zona de la intersecția străzilor Octavian Goga, Bahluiului și Aleea Călăreților este înierbată și se întâlnesc specii tinere de arbori decorativi, specii cu creștere rapidă și specii invazive”, se arată într-o adresă transmisă Primăriei Sibiu la finele lunii trecute de către conducerea Agenției de protecție a mediului Sibiu. În urma vizitei în teren amintite, cei de la Mediu cer schimbarea locului de realizare a investiției aflată la o distanță de 30 de metri de parcul rezervație naturală. ”Urmare a corelării aspectelor sesizate de către cetățeni și a situației din teren, raportată la documentația prezentată la APM Sibiu, considerăm ca inoportună investiția în locația propusă de către dumneavoastră. Față de cele expuse anterior, vă solicităm reanalizarea oportunității implementării acestui proiect în zona respectivă”, se mai arată în adresa APM Sibiu. Directorul Agenției, Bogdan Trif, declară pentru Turnul Sfatului că relocarea este cea mai bună soluție. ”Nu suntem de acord având în vedere că se sacrifică o bună parte din parcul Sub Arini. Considerăm că cea mai bună soluție ar fi relocarea parcului într-un zonă unde nu necesită intrarea pe zonă verde și tăierea de copaci”.

DSC 0296

Primăria: ”căutăm”

Construirea unui skatepark în apropierea parcului Sub Arini a fost aprobată de Consiliul Local în iunie 2015. O lună mai târziu, investiția care urma să acopere un teren de aproximativ 1.900 de mp avea emisă și autorizația de construire. Între timp, mai mulți locatari din zonă au început să completeze liste de semnături, au inițiat și o petiție on-line, au deschis un blog prin care cer autorităților să renunțe la amplasament. În urma acestor acțiuni, reprezentanții Primăriei anunță schimbări de planuri. ”Proiectul a fost întocmit cu respectarea prevederilor PUG-ului Sibiului pentru zona unde urmează a fi construit skatepark-ul și conform cu înscrierile din extrasul de Carte Funciară. Autorizația de construcție a fost emisă cu respectarea prevederilor legale. Urmare a petițiilor primite din partea unor locuitori ai zonei, Primăria Sibiu încearcă identificarea unei alte posibile locații pentru construcția acestui skatepark”, se arată într-un răspuns al administrației locale, transmis ziarului Turnul Sfatului.

  • ”Un parc amenajat pentru utilizarea lui ca și skatepark este un spațiu special amenajat, cu dotări și utilități specifice sporturilor noi, practicate de tineri într-un număr în creștere. Acest gen de parc poate fi folosit de skateri, roleri și BMX-eri, care pot exersa, își pot petrece timpul liber făcând schimb de experiență competițională sau urmărind evoluția prietenilor, sportivilor. Se vor executa platforme de beton de ciment de înaltă calitate, cu grosimea minimă de 15 cm, având suprafața de rulare netedă, obținută prin elicopterizare (…). Incinta va fi împrejmuită cu gard realizat din panouri de plasă bordurată și stâlpi metalici și prevăzută cu poartă de acces”, Raport întocmit de Direcția Investiții din cadrul Primăriei Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emanuel Lazar

Acum 9 ani

Stimați cetățeni informația este prezentantă eronat: Primăria a aprobat prin H.C.L. 192/25.06.2015 contruirea acestui skatepark, iar în aceeași zi s-a dar autorizația de construire nr. 341/25.05.2015. Luna distanță nu durează 24 de ore! Spor și restul decideți fiecare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus