Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Ambasadorul Belgiei în România: Este nevoie de autostrăzi pentru a se putea investi. Așteptăm Sibiu-Pitești, Comarnic-Brașov...

Ambasadorul Belgiei în România: Este nevoie de autostrăzi pentru a se putea investi. Așteptăm Sibiu-Pitești, Comarnic-Brașov...

Ambasadorul Belgiei în România şi Republica Moldova, Philippe Beke, a acordat un interviu agenției Mediafax, în care vorbește despre adevăratele probleme cu care se confruntă România.

”Este nevoie de autostrăzi pentru a se putea investi în România. Consider că în această ţară, mai ales în Transilvania, s-au înregistrat progrese în acest sens. Aşteptăm să se facă şi legăturile Piteşti-Sibiu, şi de ce nu, Comarnic-Braşov, Piteşti-Craiova.

Din păcate, este o problemă cu administraţia în această ţară, este prea multă numire politică, ceea ce înseamnă că nu vom putea avea niciodată o administraţie de calitate. Eu însumi sunt funcţionar şi pledez pentru un stat puternic, care să funcţioneze bine. Doresc ca toţi colegii mei din ţările Uniunii Europene să vrea să funcţioneze corespunzător, să aibă dorinţa de a fi în măsură să răspundă întrebărilor cetăţenilor şi cerinţelor societăţii. Cred că la acest nivel încă mai este de lucru. Înainte ca cineva să fie numit director, trebuie să aibă un statut, să treacă un examen. Nu este normal să numeşti director pe cineva care nu are o diplomă, care nu este capabil să ocupe o asemenea funcţie. Am descoperit această problemă aici în 2011 şi ea persistă şi astăzi. Sper, în egală măsură, că responsabiliţile vor fi cu adevărat asumate în vederea procesului de descentralizare, care era o problemă şi în 2011. Preşedintele Băsescu a avut o iniţiativă în acest sens, care nu a avut rezultat. Liviu Dragnea, când era în Guvern, a avut, de asemenea, o iniţiativă care nu a mai dat roade. În 2015, nimic nu a dat roade în cadrul obligaţiei europene de a organiza descentralizarea. Până şi Franţa, o ţară puternic centralizată, a organizat descentralizarea europeană, deci nu este niciun motiv pentru care România nu ar putea face acest lucru”, a spus Philippe Beke.

Interviul complet îl puteți citi aici.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

unu

Acum 8 ani

Nu imi place noul format. A devenit dificila urmarirea dumneavoastra. Schimbati ceva va rugam.
Raspunde

dodo

Acum 8 ani

Buna dimineata. Nici mie nu-mi place formatul paginii. Este greu de urmarit, pare haos.
Raspunde

Piticu porno

Acum 8 ani

Vai vai ce labareala de format, pana si pisica mea putea realiza un site mai usor de utilizat. Intrebare, da ce a-ti avut cu vechiul format, ca era foarte bun, prea bub chiar pt un site local obscur.
Raspunde

alunelu

Acum 8 ani

S-a luat o tema cu 49 de USD de pe Themeforest (Falcon ii zice) si gata saitul.
Raspunde

unknown

Acum 8 ani

Jale formatu asta..... nu sti unde e reclama si unde e articol ..... Jale bucure...jale....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus