Duminică,
05.05.2024
Innorat
Acum
11°C

Artiștii sibieni, la Cotroceni. Iohannis nu știa nimic

Artiștii sibieni, la Cotroceni. Iohannis nu știa nimic

Treizeci de artiști din Sibiu vor expune, începând de astăzi, la Muzeul Cotroceni. Vernisajul are loc la ora 16.00, eveniment la care este invitat și președintele României, originar din Sibiu, Klaus Iohannis. "Domnul președinte nu știa nimic despre această inițiativă, a primit o invitație, ca la orice altă expoziție. Sperăm să o onoreze, deși se suprapune cu Ziua Diplomației, iar programul este foarte încărcat. Poate va reuși, totuși, să își rupă câteva minute, cred că va fi o surpriză plăcută pentru domnia sa. Noi am făcut în fiecare an o expoziție de genul acesta, în colaborare cu Consiliul Local din Sibiu. Anul trecut a fost la Parlament, anul acesta am reușit să o aducem a Cotroceni", spune președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Sibiu, Ioan Tămâian.

Artiştii sibieni vor expune pe simeza Muzeului Naţional Cotroceni 30 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă. Expoziţia este deschisă în perioada 3 septembrie – 4 octombrie 2015, şi poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.30-17.30.

Printre cei care expun se numără atât artişti consacraţi, cât şi reprezentanţi ai tinerei generaţii: Nicolae Barcan, Marius David, Nicu Stancu, Constantin Ilea, Eugen Dornescu, Valer Tarcea, Ion Constantinescu, Marcela Froman Sandu, Ileana Selbing, Anca Giura, Andrei Szabo, Gheorghe Pârcălăboiu, Ştefan Orth, Sorin Pănăzan; lucrări de sculptură: Cristina Aftenie, Radu Aftenie, Ioan Cândea, Mircea Ignat, Călin Baciu; lucrări de artă decorativă: Ioan Tămâian, Mirela Maier-Miclăuş, Veronica Costea-Cordali.

Potrivit organizatorilor, expoziţia face parte din programul cultural al Primăriei Municipiului Sibiu şi este organizată în scopul susţinerii procesului de creaţie artistică contemporană, dezvoltare şi promovare a artelor plastice în plan naţional şi internaţional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Roman din cetate

Acum 8 ani

O parte sunt de la Liceul de Arta pe care FDRG-isti tot incearca de vreo doi ani sa ii dea afara din sediu. Poate ii este rusinica putin lui Johann si nu vrea sa dea ochii cu cei pe care ar fi vrut sa ii trimita peste Cibin cum au facut sasalaii cei inaintasi!!!!
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Halal organizare! Daca stapinul casei nu stie nimic!
Raspunde

Fost elev Arte

Acum 8 ani

Eugen Dornescu, Calin Baciu - adevarate dezastre, unul un frustrat incompetent, nu educa, doar urla, altul un pitic gras betiv ! Clar nu au ce cauta acolo, unul din ei nu are nici ce cauta in calitate de director al liceului, cea mai proasta decizie pt. administrare ! In schimb Ioan Candea, C.Ilea, Marcela S. Froman adevarati profesionisti, de departe cei mai buni din Arte.
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Felicitari tanarului Andrei Szabo!
Raspunde

alt elev

Acum 8 ani

Dacă tu îl pui pe dornescu lângă baciu ori ești un repetent frustrat ori un handicapat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus