Joi,
07.07.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Crama Sibiul Vechi. 20 euro și băncuța de rezerve

Crama Sibiul Vechi. 20 euro și băncuța de rezerve

Rar mi-a fost să văd prin Sibiu un restaurant atât de plin. Oamenii, grijulii cu clienții care ar vrea să deguste mâncarea românească, au pus o laviță pe care să se odihnească cei care n-au mai prins locuri. Am avut noroc și n-a trebuit să stăm, dar la plecare locul era ocupat, semn că între timp restaurantul și-a acoperit întreaga capacitate.

Un lucru bun sau rău, depinde cum vedeți problema este lipsa semnalului la telefonul mobil. Zero. Cel puțin la Orange. E bine dacă îți permiți o masă liniștită. E de rău dacă la ieșire, încă de pe scări, încep apelurile disperate, semn că arde. Cum vreți să o luați…

Un lucru bun sau rău, depinde cum vedeți problema este semi-întunericul din interiorul restaurantului. Există aplice la fiecare masă, însă lumina nu e de ajuns pentru toată lumea. Ar mai fi câteva becuri pe mijlocul sălii, însă la ora la care am luat noi masa erau oprite. Dacă vrei intimitate, ai suficientă. Până la urmă e o cramă, nu un restaurant pe vârful blocului.

Chelnerii aduc și ei un plus localului. Îi vezi mereu, la nevoie îți sar în ajutor, sunt amabili, vorbesc, cu zâmbetul pe buze mereu. Și îmbrăcați din cap până în picioare în costum popular de Mărginime. Nu am stat mult și am primit meniurile. De băut, am cerut apă minerală și apă plată, iar servirea a fost promptă. De mâncat am poftit la o ciorbă de burtă, o ciulama de pui cu mămăligă și o tochitură de porc, la fel, cu mămăligă. Ca desert, o porție de găluște cu prune.

rest

Ciorba de burtă nu m-a dat pe spate, dar nici de lepădat nu e. Oamenii aduc ardei iute, smântână și mujdei odată cu blidul de ciorbă așa că ți-o dregi cum vrei. Mie mi s-a părut puțin cam zeamă lungă, asta deși acum doi ani, recitind articolul de atunci văd că am fost de-a dreptul încântat.

Farfuria pe care trebuia să fie porția de ciulama de pui m-a dezamăgit. Sau aveam eu alte așteptări. Atunci când am văzut mâncarea în meniu m-am gândit la ciulamaua cu care eram eu obișnuit.

rest3

Cea în care puiul să stea tăvălit într-un sos alb, din care să mustească smântâna aia făcută în casă. Sosul e aproape roșu, mult ardei capia, mi se pare o rețetă departe de așteptările mele. În schimb tochitura de porc a fost savurată de comesean. Găluștele cu prune au fost și ele decente, numai bune pentru un desert într-o cramă. Doar că le-am așteptat destul de mult. AM întrebat un chelner de ele și ne-a asigurat că sunt pe drum. Am tras nădejde că nu-s făcute taman la Săliște… După cât am așteptat, părea că le-au adus totuși de undeva din Turnișor. Oricum, sentimentul pe care-l ai după o masă aici e că pleci cumva neîmplinit. Ce-ar mai fi mers o carafă de vin…

Nota de plată ne-a adus zâmbetul pe buze. Mâncarea per ansamblu n-a fost rea, și am plătit în total 90 de lei cu tot cu bacșiș. Nu e rău să mînânci bine într-un oraș turistic cu 20 de euro. N-o să mai întâlnești asta nici în Bulgaria. Ca să nu mai zic de Piața Mică…

rest2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

siby

Acum 6 ani

Da asa este, calitatea serviciilor a scazut mult in ultimii 2 ani iar preturile au crescut simtitor...ciorbele si supelem in general sunt destul de lungi ca si consistenta si la fel de lungi ca..pret...atmosfera din beci este palida, de aceea mai bine mergeti seara ca sa nu vedeti asa bine peretii, mobilierul si covoarele invechite...iar daca sunteti nefumatori, mai bine platiti 10-15 lei in plus la alt restaurant si respirati aer curat pe terasa sau in salonul ptr. nefumatori. oplacuta impresie in ultimul timp..Casa Frieda!!!
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

Exact cum descrie si autorul cu singura observatie, si anume faptul ca sunt "grijulii cu clientii doar de suprafata. Acestui restaurant ia ramas doar renumele. Dupa cum se spune si in articol mancarea e decenta si nu extraordinara si grija pentru clienti doar superficiala. Am sunat sa fac o rezervare si de capatul celalat al firului a raspuns o voce rastita care a avut grija sa ma anunte ca nu se fac rezervari deoarece restaruantul este plin si daca vreau sa vin sa astept la rand. Subliniez ca am sunat in jurul orei 13:00 pentru o rezervare pentru ora 19:00. Nu am iesti nicicum la cale, o tinea pe a lui si gata. Am inchis multumind frumos, sa nu credeti ca multumit sau si-a luat ramas bun. In continuare constata o mentalitate "de poiana" specifica sibiului care ma face sa ma simt prost ca sibian. Mentalitatea "de poiana" inseaman o gandire rigida, automultumire si o ospitalitate doar de suprafata. Ori faci cum vor ei ori te duci unde vezi cu ochii. Habar nu avem cum sa ne purtam cu un client sau un oasptete. De aceea sibiul nu are un mall ca lumea, un cinematorgaf (desi a fost capitala culturala europeana) si se fac lucrarile publice asa cum se fac faa respect fata de cetatean. Eu personal nu o sa mai merg de loc la acest restaurant!
Raspunde

oPservator

Acum 6 ani

Excelenta ideia acestei rubrici despre calitatea mancarii si serviciului in restaurante. Pacat ca a venit cam tarziu. Cu seriozitate, impartialitate si obiectivitate calitatea serviciilor si prestigiul restaurantelor sibiene va avea numai de castigat, iar patronii care vor sa castige mult inseland clientii, n-au decat sa se supere.
Raspunde

Marius

Acum 5 ani

Calitatea serviciilor? Asta e o gluma de exact 20 euro, adica nici prea-prea, nici foarte-foarte. Rar mi-a fost dat sa vad un ospatar mai arogant ca in acest local...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus