Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

Electrica își ”îngroapă” cablurile de pe strada Andrei Șaguna

Electrica își ”îngroapă” cablurile de pe strada Andrei Șaguna

Puțin peste un milion de lei, cu tot cu TVA, a alocat Electrica Distribuție Transilvania Sud SA pentru lucrările de modernizare a rețelelor prin intermediul cărora operează în Sibiu, pe strada Andrei Șaguna. Lucrările nu ar trebui să dureze mai mult de patru luni, conform modelului de contract, iar acestea vor afecta în special zona trotuarelor. Contractul pentru modernizarea rețelelor face obiectul unei proceduri de achiziție publică, recent lansată, și care prevede printre altele și construirea unei rețele subterane cu o lungime de 1,65 km. ”Întreaga rețea aeriană va fi coborâtă în subteran. Noua rețea va fi pozată sub trotuare, dar va fi afectat parțial și carosabilul pentru traversările necesare”, arată Iacob Blagu, directorul Electrica Sud Sibiu. Și actualele branșamente aeriene urmează să fie desființate, iar firma care va câștiga lucrarea trebuie să refacă trotuarele și carosabilul conform legislației locale în vigoare. Totodată, caietul de sarcini prevedere și refacerea curților interioare afectate de săpături. Termenul de execuție a lucrărilor este de maxim patru luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, ordin care va fi emis în cel mult zece zile de la data semnării contractului de execuție. Procedura de atribuire publică are termen de depunere a ofertelor ziua de 25 septembrie 2015.

În prezent, administrația locală în parteneriat au Agenția de mediu are în derulare un alt proiect privind realizarea cablajului metropolitan (infrastructura necesară pentru ”coborârea” rețelelor aeriene în subteran) pe alte cinci artere importante din oraș (Calea Dumbrăvii, Alba Iulia, Corneliu Coposu, Vasile Milea și Victoriei). După realizarea acestei infrastructuri, reprezentanții Electrica vor demara și ei procedurile pentru dezafectarea rețelelor aeriene de pe arterele amintite și ”coborârea” acestora în subteran.

Foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 7 ani

felicitari Electrica!!!! ne ofera exact ceea ce ne trebuie: alte transee nenorocite pe care o sa le astupe cu pamant!!! cand s-a asfaltat ultima data pe Saguna??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus