Marţi,
27.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Tribunalul Sibiu a admis: Ambient este oficial în insolvență

Tribunalul Sibiu a admis: Ambient este oficial în insolvență

Tribunalul Sibiu a admis în cursul zilei de marți cererea de intrare în insolvență formulată de Ioan Ciolan pentru societatea pe care a fondat-o, SC Ambient SA. Potrivit deciziei Tribunalului, administrator judiciar provizoriu a fost desemnată societatea sibiană Sibinsolv, reprezentată de Florin-Oprea Sora. Potrivit deciziei Tribunalului Sibiu, Florin-Oprea Sora trebuie ca, în maxim 40 de zile, ”să examineze activitatea debitorului şi să întocmească un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă, cu menţionarea eventualelor indicii sau elemente preliminare privind persoanele cărora le-ar fi imputabilă această stare şi cu privire la existenţa premiselor angajării răspunderii acestora”. Totodată, administratorul judiciar provizoriu trebuie să realizeze un raport care să trateze și aspectele care permite sau nu reorganizarea SC Ambient SA. Termen limită pentru verificarea creanțelor, precum și întocmirea și publicarea tabelului preliminar al creanțelor a fost stabilită data de 19 noiembrie 2015. Tabelul definitiv al creanțelor va trebui întocmit nu mai târziu de 9 decembrie 2015, a mai decis instanța sibiană.

În prima zi a acestei luni, SC Ambient SA a anunțat că își depune cererea de intrare în insolvență. „Modul în care a evoluat în ultimii ani sectorul construcţiilor şi al comerţului cu materiale de construcţii a arătat că piaţă autohtonă rămâne în continuare una dificilă, o piaţă în care doar firmele care în ultimii ani au adoptat măsuri de consolidare şi eficientizare a afacerii au reuşit să treacă peste dificultăţile acestei perioade”, se arată într-un comunicat transmis de companie la momentul depunerii cererii. Cifra de afaceri a Ambient a scăzut cu 20,7% anul trecut, de la 627,5 milioane lei în 2013 la 497,7 milioane lei, iar compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 32,3 milioane lei, comparativ cu un profit de 37,4 milioane lei în anul anterior, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Ambient a avut anul trecut un număr mediu de 1.276 angajaţi.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Odin

Acum 5 ani

Dedeman nu activeaza in aceeasi piata dificila?
Raspunde

fan oprescu

Acum 5 ani

In 2011 au scapat ... "Surse judiciare afirmau că acele companii care apar cu iniţiale în motivarea Curţii de Apel Cluj de arestare a lui Sorin Apostu şi care figurează ca şi clienţi ai cabinetului de avocatură al Monicăi Apostu, dar şi ai firmei de consultanţă a socrului primarului sunt OMV Petrom, Carrefour, Dedeman şi Baumax." Niciodata nu stii cand cazi ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus