Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Fodor vs. Popa

M-a întrebat cineva pe cine aș vota la Primăria Sibiu. Întrebarea se referea la cei doi posibili candidați: Astrid Fodor și Virgil Popa, pentru că alte nume cu greu mai pot apărea. Iar în ceea ce privește propunerea PSD… Chiar nu contează în datele actuale. Social-democrații sunt într-o groapă atât de adâncă în municipiu, încât nu există pe piață o frânghie atât de lungă, încât să-i scoată de acolo. Pur și simplu sunt blocați. Iar un independent pe modelul Bucureștiului e aproape imposibil să apară în Sibiu. Un om de afaceri cu imagine în Sibiu nu se va mai atinge de politică foarte curând. Sunt prea preocupați cu făcutul banilor. Sau cu dosarele. Iar oameni de cultură, sportivi, doctori, avocați celebri nu cred că au puterea financiară sau dorința de a conduce municipiul. Și-apoi voturile…

Rămân așadar Astrid Fodor (FDGR) și Virgil Popa (PNL). Pe actuala lege, primarul în funcție are în față cel puțin 30%, procente asigurate. Va exista un singur tur de scrutin, iar candidatul cu cele mai multe voturi, câștigă. Cel puțin 30% dintre votanți nu vor să se schimbe nimic. Din principiu. Nu vor să riște cu altul. Pentru celelalte 70 de procente se duce lupta. Dacă mai are rost...

Astrid Fodor are extrem de multe avantaje. Este urmașa lui Klaus Iohannis la primărie, este membru FDGR, fără simpatii politice declarate, e un om la o vârstă la care nu mai vrea să se suie pe un munte de aur. A demonstrat până acum că se descurcă în această funcție și în afară de câteva mici detalii, puțini oameni au observat că a plecat Iohannis din oraș. Pentru mulți poate e important că e femeie, și nu va fi atrasă în tot felul de ambiții economico-politice. În plus, nu pare că sibienii și-au schimbat opinia și ar dori să re-politizeze Primăria Sibiu. Dezavantajele ei: nu cred că va veni cu un program diferit față de ce s-a întâmplat acum și poate că mulți tineri vor socoti că ar fi momentul pentru altceva. Un alt dezavantaj ține de moștenirea brandului Iohannis. Oamenii, mai ales cei din primărie, erau obișnuiți cu un stil, care se așteptau să continue și sub mandatul ei. Și n-a fost cazul.

Virgil Popa e varianta celor care cred că Sibiul poate și altceva. Asta cu condiția ca el și PNL Sibiu să stabilească un program în acest sens. E tânăr, ambițios, cu o avere care cel puțin teoretic ar trebui să-l ferească de tentații. Dezavantaj: nu a dovedit în poziția de viceprimar că poate deveni un lider. Un alt dezavantaj ține și de modul cum se va desfășura campania electorală. Popa, care ar trebui să scadă din diferența dintre el și Fodor, va avea la îndemână doar mijloace extrem de ”soft”. Nu-și permite o campanie electorală puternică împotriva celei care îi poate deveni șef.

Cu cine votez?

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

gica

Acum 6 ani

Bratuleeeeee ! Virgil Popa poate avea ideea geniala sa-i dea o votca si o bere lui Marinescu si face el toata "mizeria " necesara in "Justitiarul " Marinescu este prieten bun si cu "istoricul ". Bratule ! Sunt convins ca stii toate astea mai bine ca mine , doar esti "baiat de baiat ".
Raspunde

a

Acum 6 ani

Eu zic ca e de bine...oricare dintre ei va face treaba , datorită experienței.....e bine ca Pcr(PSD) , e afara din cărți si a dovedit încă odată , din 2012 , încoace , lipsa de oameni de calitate si modul execrabil de administrare al județului , prin penalul Cindrea/Cinstea.
Raspunde

cori

Acum 6 ani

1. Popa.... Cu Fodor in frunte ,in primarie, in momentul de fata e haos. Sper sa se schimbe viziunea de dezvoltare a orasului prin dl Popa
Raspunde

Roman din cetate

Acum 6 ani

De unde 30 % adjudecati. Pentru penibilii de la FDRG. S-au mai schimbat vremurile. Strazile sunt pline de gropi, parcarile promise zero, murdarie, etc. Daca si acum dupa ce am scapat de Johann si l-am exportat la Mitici mai votam pe astia atunci ne meritam soarta de plante...!!!!!
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Astrid Fodor o sa-si finanteze campania prin FRDG. Acuma stim unde se duc banii pe chiriile imobilelor revendicate de sasi. Asa ceva este legal in RO? Citi sasi mai sunt in tara? Si romanii care au intrat in FRDG inainte de 89 ai unjurau pe sasi sa vorbeasca romaneste in public si ai numeau hitleristi. Halal partid si ce face in SB se vede-haos total, iar lucrarile executate pe vremea lui Ciolhannis sunt azistazi in reparatii. Vezi calitate versus pret. Dar inca mai sunt prosti sau orbi care-l mai sustin.
Raspunde

Silviu

Acum 6 ani

Sasii au vorbit intotdeauna romaneste in public, chiar daca era un singur roman in grup. Spre deosebire de unguri...
Raspunde

LaFlemme

Acum 6 ani

Astrid Fodor cu siguranță NU. Unele străzi din oraș arată ca după bombardament, orașul nu are niciun plan de dezvoltare, iar bani se bagă DOAR în diferite paranghelii și evenimente penibile. Dar ăștia și-au dat seama că "pâine și circ" merge foarte bine în Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus