Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Ești în căutarea unui loc de muncă? Participă la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Ești în căutarea unui loc de muncă? Participă la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează în 25 septembrie „Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi” cu scopul de a crește gradul de ocupare pentru absolvenţi. De asemenea, nu sunt excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Agenţii economici care vor participa la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită. În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 70 agenţi economici din judeţ.

Până la această dată 30 dintre aceştia au confirmat deja participarea la bursă, (21 la Sibiu şi 9 la Mediaş) punând la dispoziţie 370 locuri de muncă vacante.

Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoane fără studii superioare şi se adresează meseriilor/calificărilor următoare: cusător piese din piele şi înlocuitori, lucrător comercial, agent servicii client, casier, şofer, asistent relaţii publice şi comunicare, muncitori necalificaţi, instalator şi altele, iar pentru persoanele cu studii superioare oferta cuprinde posturi de  economist, inginer mecanic, inginer constructor, consilier asigurări.

Datele sunt preliminare, urmând ca până la data desfăşurării bursei numărul agenţilor economici participanţi şi al locurilor de muncă să crească. În acest sens, angajatorii care doresc să participe la bursă pot să contacteze Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, str. Morilor nr. 51 A, tel/fax 0269- 210882 sau 0269-230089 sau Agenţia Locala pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mediaş, str. Aurel Vlaicu nr.  31-33 tel. 0269 - 843731.

La bursa dedicată absolvenţilor organizată anul trecut şi-au găsit un loc de muncă 112 persoane în diverse meserii, 15 dintre acestea având studii superioare şi 97 persoane fără studii superioare.

„Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi” se va desfășura în Sibiu (la Universitatea Alma Mater str. Calea Dumbrăvii, nr. 28-32) şi Mediaş (la Casa Schuller, str.  Piaţa Regele Ferdinand, nr. 16 ), începând cu ora 9:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus