Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Siemens construiește o fabrică de componente de vagoane la Sibiu

Siemens construiește o fabrică de componente de vagoane la Sibiu

Reprezentanții gigantului Siemens au demarat procedurile de construire a unei noi fabrici în Zona Industrială Vest. Potrivit datelor publicate până acum, în noua fabrică vor fi create 200 de locuri de muncă.

Potrivit certificatului de urbanism obținut luna trecută, fabrica Sykatec Sibiu va fi amenajată pe un teren cu suprafața de 30.900 de metri pătrați, situat la intersecția străzilor Salzburg și Barcelona, din Zona industrială vest. Concernul Siemens va construi aici o unitate de producție de diferite cabluri și confecții metalice pentru vagoanele de cale ferată, un sediu administrativ cu anexe, spații verzi și o parcare cu 70 de locuri. Terenul pe care va fi construită fabrica este în proprietatea WDP Development RO SRL, filiala românească a unei companii belgiene specializată în dezvoltarea de proiecte industriale.

80 de femei, restul bărbați
Din datele depuse de WDP Development RO SRL pentru obținerea acordului de mediu, suprafața construită pentru noua fabrică va fi de aproape 8.000 de mp, din care 6.700 de mp vor fi alocați spațiilor de producție și depozitare. La finalul acestei investiții, va rămâne un ”teren de rezervă” cu o suprafață de 6.770 de mp. ”Utilitatea publică a investiției constă în dezvoltarea proiectului pentru o fabrică de producție de componente vagoane CF, care să aibă un impact asupra mediului înconjurător în limitele admise și un grad ridicat de siguranță în exploatare și muncă. Proiectul propus va crea schimbări în zonă, aducând un aport la dezvoltarea orașului, creând noi locuri de muncă și răspunzând astfel unei cerințe ce conduce la îmbunătățirea nivelului de trai în zonă”, se arată în documentația pregătită pentru obținerea acordului de mediu. Viitoarea fabrică va avea ca spații de producție cinci secții: de prelucrare a tablei, de sudură, de revizie și montaj, de vopsitorie cu pulberi uscate și de cablaje. Producția și depozitarea vor funcționa într-o hală cu un singur nivel, lată de 61 de metri și lungă de 122 de metri, în timp ce sediul administrativ va funcționa într-o structură de 36 pe 20 de metri. ”Numărul de angajați pentru birouri este de 35 de persoane. Vestiarele au fost dimensionate pentru 200 de persoane/trei schimburi, 70 de persoane/schimb maxim. Personalul se împarte în 40% femei (80 de persoane) și 60% bărbați (120 de persoane)”, se mai arată în documentația citată. Cei 200 de angajați reprezintă numărul maxim din zona de producție, în timp ce pentru zona de birouri numărul maxim de angajați este de 52. Fabrica va funcționa în flux continuu, prin trei schimburi de câte opt ore pe zi. Turnul Sfatului a transmis mai multe întrebări legate de valoarea investiției și termenele gândite pentru implementare, dar până la redactarea acestui material, reprezentanții Siemens în România nu au răspuns solicitărilor.
A treia fabrică Siemens la Sibiu
Sykatec va fi a treia fabrică pe care Siemens o deschide la Sibiu. Prima, Siemens Electrical Installation Technology SRL din Sibiu a fost înființată în iulie 2003 de către divizia A&D. Din august 2010, fabrica ce funcționează în zona Pieței Cibin a fost integrată în SIMEA Sibiu SRL, cea de-a doua fabrică, construită în cadrul Zonei industriale vest și funcțională din octombrie 2005. La Piața Cibin se produc echipamente electronice de joasă tensiune (siguranțe automate, diferențiale, comutatoare etc.) și subansamble realizate prin sudură în puncte, iar în Zona industrială vest - echipamente și sisteme electronice, precum și subansamble electronice pentru industria auto și electronică de putere, după cum se arată pe site-ul companiei. Numărul total de angajați din cele două fabrici este de 775.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Help

Acum 8 ani

Fabrica există în Sibiu, V.Aurie de 11 ani,va fi doar relocata şi extinsă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus