Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
18°C

VIDEO - Mari artiști internaționali în închiderea Mozaic Jazz Festival

VIDEO - Mari artiști internaționali în închiderea Mozaic Jazz Festival

Mozaic Jazz Festival, cel mai proaspăt și dinamic festival de jazz din România, a anunțat marți muzicienii invitați să urce pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor în ultima zi. Festivalul are loc între 13 și 15 noiembrie și aduce la Sibiu mari muzicieni pe plan internațional.

Programul complet al ultimei zile de festival:

Duminică, 15 noiembrie, ora 19,00 — Balazs Bagyi New Quartet (Ungaria)

Baterist, compozitor, profesor și producător, Balazs Bagyi este un membru marcant al scenei jazzistice maghiare, fiind în prezent președinte al Federației Ungare de Jazz. Cu o activitate muzicală prolifică, Balazs Bagyi a devenit unul dintre cei mai respectați muzicieni din Ungaria. Între 1998-2003 a fost bateristul trupei Whiteful Bând, iar în 2006 lansează împreună cu vocalista Veronika Harcsa albumul Speak Low primit cu entuziasm chiar și la capătul celălalt al lumii, în Japonia.

Cel mai important moment al carierei sale este anul 2007, când fondează Eastern Boundaries Quartet alături de saxofonistul Borbely Mihaly, pianistul Michael Jefry Stevens și basistul Joe Fonda. Cvartetul continuă să concerteze în Statele Unite și Europa, având la activ trei albume.

http://www.balazsbagyi.com/

Duminică, 15 noiembrie, ora 21,00 — The Ploctones (Olanda)

'Monstrul cu patru capete', așa cum mai este numit grupul olandez de jazz-funk experimental, devorează idei noi, sunete și energii cu o poftă greu de potolit. Din meniul cvartet-ului nu lipsește jazz rock-ul, funk-ul, blues-ul sau punk-ul.

Dacă improvizația înseamnă să captezi  tot ce se întâmplă în jur, The Ploctones au antenele reglate perfect, un radar mereu pe frecvențe fresh, și un instinct al show-ului nativ.

Martijn Vink este considerat de The Guardian cel mai bun baterist olandez de jazz. Vink însă nu se oprește la jazz, colaborările sale incluzând-o printre alții și pe cunoscuta artistă olandeză Anouk.

Chitaristul Anton Goudsmit este motorul creativ al trupei. Un răsfățat al scenei olandeze de jazz, câștigător al premiului Boy Edgar, Anton mai cântă cu Estafest, dar și cu The Bad Plus.

Când nu-și provoacă colegii din The Ploctones pe scenă, versatilul basist Jeroen Vierdag poate fi văzut alături de Caro Emerald, Amina Figarova Group sau Nueva Manteca.

Efraim Trujillo cânta la saxofon și flaut cu o lejeritate care te face să te gândești că instrumentele sunt o prelungire a sa. Tot de prelungiri e vorba și atunci când e în concert cu celelalte trupe din Care face parte — Fra Fra Sound, New Cool Collective Big Bând sau Rumbata — care strâng bis după bis.

După lansarea celui de al patrulea album și un exploziv turneu național care a inclus North Sea Jazz Festival, The Ploctones sunt pregătiți de prima lor întâlnire cu România !

http://www.ploctones.com/

Bilete și abonamente

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, și on-line pe www.eventim.ro

Prețul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costă 170 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

jazzfan

Acum 8 ani

sunt curios cati spectatori vor veni in mod special sa-i vada pe marii artisti de care n-au auzit multi credeam ca cei mai buni artisti sunt lasati la inchidere, nu si aici cred ca s-a dorit prezenta altor artisti dar nu s-a materializat, astia sunt mari artisti de umplutura daca n-as lua abonament nu m-as obosi sa vin si Duminica
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus