Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Se redeschide Mustăria Tradițională din Muzeul Astra

Se redeschide Mustăria Tradițională din Muzeul Astra

Muzeul Astra menține tradițiile culinare românești vii prin redeschiderea Mustăriei Tradiţionale de la Cârciuma din Bătrâni. Cei interesaţi au ocazia să afle cum se pregăteşte mustul după metode vechi de sute de ani, dar şi ce fel de unelte sunt necesare pentru acest lucru.

“La Muzeul Astra, tradiţiile româneşti merg mai departe. Prin programele noastre interactive ne propunem să promovăm valorile culturale pe care ţara noastră le deţine de secole. Aici un rol foarte important îl joacă, desigur, tradiţiile culinare”, se arată într-un comunicat de presă.

Este cunoscut faptul că mustul este o băutură naturală foarte prezentă în gospodăriile românilor, iar asta se întâmplă din cele mai vechi timpuri. Pentru a cinsti această băutură Muzeul Astra redeschide, vineri, 25 septembrie, de la ora 11:00, Mustăria Tradiţională la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Scopul evenimentului este conservarea obiceiului cultivatorilor de viţă de vie, un obicei cu tradiţie în România. Acest obicei moştenit din trecut constă în aranjarea unui loc special lângă podgorii unde trecătorii sunt serviţi cu must proaspăt. Organizatorii vor folosi aproximativ trei tone de struguri,  cu o tonă mai mult faţă de cantitatea utilizată anul trecut. În acest fel se vor produce aproximativ 2000 de litri de must.

Cu ocazia redeschiderii Mustăriei, bucătarii de la Cârciuma din Bătrâni pregătesc tocăniţă de oaie la ceaun, pastramă de berbecuţ, mămăligă cu brânză de burduf şi multe alte preparate culinare.

Mustăria din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este deschisă zilnic între orele 11:00 şi 22:00.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus