Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ateliere de gastronomie , pictură pe lemn și broderie săsească, la Muzeul Astra

Ateliere de gastronomie , pictură pe lemn și broderie săsească, la Muzeul Astra

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului continuă programul de animaţii culturale, derulate în cadrul proiectului Patrimoniu Deschis. Cu aceasta ocazia au loc două expoziții și ateliere gastronomice în care doritorii au ocazia să învețe o rețetă de pâine traditional românească.

În cadrul Târgului de ţară sunt organizate ateliere gastronomice, sâmbătă, 26 septembrie şi duminică, 27 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 14:00. O familie de căldărari din Brateiu gătește publicului reţete rome, iar în acelaşi decor este prezentată şi o reţeta de pâine tradiţională românească.

De altfel, la Şcoala din Ticera sunt expuse secvenţe de convieţuire multietnică iar la Centrul Astra pentru patrimoniu se regăsesc obiecte de patrimoniu săseşti. Cele două expoziţii sunt completate de materiale - suport, evidenţiind caracteristicile obiectelor, rolul lor în gospodării sau în evenimente ale comunităţilor locale, constituind şi punctul de plecare pentru ghidaje tematice, care exploatează atât obiectele expuse, cât şi monumentele din circuitul "Calea minorităţilor etnice".

Totodată, în zona de interacţiune din apropierea Cârciumii din Bătrâni se desfăşoară ateliere de pictură pe lemn, broderie săsească şi mobilier tradiţional.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus