Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ministrul educației a venit cu o surpriză la Sibiu

Ministrul educației a venit cu o surpriză la Sibiu

Prezent la festivitatea de deschidere a noului an universitar din Piața Mare, ministrul educației, Mihai Cîmpeanu, a anunțat că a sosit la Sibiu cu o surpriză pentru studenții Universității ”Lucian Blaga”.

”Începând cu acest nou an universitar, ULBS va beneficia de domeniul doctoral pentru teatru și actele spectacolului, pentru care ne-am luptat mult”, a spus ministrul.

Despre școala de teatru și studiul artei spectacolului la un nivel academic vorbea Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național ”Radu Stanca”, încă din 2007. Legat de doctorat, universitatea "Lucian Blaga" și Universitatea Sorbonne Nouvelle din Paris au semnat un acord de cooperare pentru înfiinţarea primei şcoli doctorale internaţionale din România încă de acum doi ani.

"Va exista o selecţie internaţională a doctoranzilor, care trebuie să aibă un CV impresionant. De asemenea, ei vor trebui să depună un proiect şi să aibă un interviu cu cei care vor conduce această platformă de doctorate", spunea Chiriac atunci.
Tinerii interesați să studieze ”Teatrul și artele spectacolului”, specializare existentă la Facultatea de Litere, trebuie să știe că nu este deloc ieftin. De altfel, aceasta este cea mai scumpă specializare la licență din Sibiu, costând 10.000 de lei pe an.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Andrei Alex

Acum 8 ani

Daca s-ar și face cursuri care sa merite cei 10.000 lei/an. Jenibil! Nu crapa o data sistemul asta de corupti cu ”stimatul” Chiriac aproape de varf? Cata mita a mai primit si Campeanu asta? Cand auzim ca e chemat la DNA?
Raspunde

actor sibian

Acum 8 ani

Iar Chiriac va fi conducător de doctorat???? Se duce ULBS-ul naibii. Aici are un maaare "merit" și specialistul în cercetarea de noapte care promovează d ani de zile cupkajul Chiriac-Tomuș jr. E o modă cu nașii și cu finii prin ULBS.....Un decan penal e nașul prorectorului, acesta are un fin la Cercetare... Chiriac s-a făcut nașul lui Tomuș jr. în timp ce Tomuș sr. îl îndruma la doctorat... Chiriac recită o poezie și se face doctor, fură apoi un festival pe care-l brevetează pe numele lui, stoarce administrația locală de bani...și acum conduce doctorate-n cotutelă cu Sorbona!?!?! Ce-mi place:)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus