Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Infirmieră din Mediaș, acuzată de trafic de persoane. Victime: femeile internate la centrele de recuperare pentru persoanele cu handicap

Infirmieră din Mediaș, acuzată de trafic de persoane. Victime: femeile internate la centrele de recuperare pentru persoanele cu handicap

O infirmieră în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap din Mediaş este acuzată de procurorii DIICOT de trafic de persoane după ce a obligat femei internate la centrele din Mediaș și Dumbrăveni să se prostitueze și să cerșească. Tribunalul Sibiu a dispus arestarea preventivă a infirmierei Eva Grancia pentru o perioadă de 30 de zile.

 Aceasta a obligat pacientele să se prostitueze sau să cerșească încă din anul 2008, profitând de influenţa şi  autoritatea pe care o avea în rândul persoanelor internate. ”Grancia Eva a determinat persoanele vătămate, provenite din cele două centre mai sus menţionate, prin ameninţări şi acte de agresiune sau inducere în eroare, să întreţină acte sexuale cu clienţii pe care  îi racola în acest scop sau să practice cerşetoria în folosul său. Prin aceste modalităţi inculpata a racolat mai multe persoane de sex feminin, beneficiare ale centrelor de integrare prin terapie ocupaţională din Dumbrăveni şi Mediaş, persoane pe care, abuzând de autoritatea pe care o avea asupra acestora, le-a determinat prin constrângere sau inducere în eroare să practice prostituţia în folosul său. Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că inculpata a dezvoltat în timp o activitate premeditată şi bine organizată de exploatare a beneficiarelor centrelor de Integrare prin Terapie Ocupaţională Dumbrăveni şi Mediaş, impunându-se asupra victimelor prin acte de agresiune şi violenţe verbale, insuflându-le un puternic sentiment de teamă faţă de aceasta”, se arată într-un comunicat DIICOT.

În opinia procurorilor, Eva Grancia a profitat atât de autoritatea pe care o avea asupra victimelor, cât şi de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, de faptul că persoanele vătămate aveau deficienţe mentale/intelectul redus, erau uşor influenţabile, impresionabile, naive, uşor de manipulat, proveneau din centre de plasament, din familii dezorganizate, fără  vreo sursa de venit,  în scopul exploatării acestora. ”În situaţiile în care persoanele vătămate încercau să refuze  întreţinerea de raporturi sexuale cu diferiţi clienţi sau nu erau de acord să realizeze anumite «sarcini» impuse,  aceasta recurgea inclusiv la acţiuni de constrângere fizică şi morală asupra persoanelor vătămate, menţinând starea de teamă insuflată victimelor şi abuzând de autoritatea pe care o avea asupra acestora”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mimi S.

Acum 6 ani

Eu știam asta că pe vremea aceea eram directoarea CITO Mediaș. Dar făcea parte di planul individual de recuperare. Doar era o terapie ocupațională, nu puteam să mă opun. Mai încasam și eu o cotă și toată lumea era mulțumită.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus