Vineri,
23.10.2020
Cer Senin
Acum
15°C

Sibiu – capitala Local Kombat-ului. Două gale, în doar patru zile: “Aici există o lungă tradiţie în sportul de contact”

02 Octombrie 2015 18:17

Sibiu – capitala Local Kombat-ului. Două gale, în doar patru zile: “Aici există o lungă tradiţie în sportul de contact”

Luna aceasta, Sibiu va deveni capitala artelor marţiale din România, prin cele două gale programate în Sala “Transilvania”: gala de kickbox Absolute Championship Berkut  şi cea de MMA Romanian Xtreme Fighting.

Două show-uri ce sunt organizate de promoția Real Xtreme Fighting (RXF) în colaborare cu Superpro Team.

“Sibiul devine capital Local Kombat-ului”

Astăzi, a avut loc o conferinţă de presă premergătoare celor două show-uri, la care au fost prezenţi Sebastian Vieru, preşedinte RXF, Denis Krauweel, preşedintele SuperPro Team, Alex Baciu, preşedintele SuperPro România, cunoscutul luptător Sorin “Pantera” Tănăsie şi Eugen Dragomir, luptătorul de la SuperPro, dar şi Adrian Bibu, vicepreşedintele Federaţiei Române de Taekwondo ITF şi fondatorul Puma Club Sibiu.

 “Sibiul o să devină, pentru o scurtă perioadă, o capitală a Local Kombat-ului. Vom avea un show de kickbox, care aduce sportivi cunoscuţi din România ca Marius Tiţă, Cristian Ciobanu, Dorin Stan, dar şi în acelaşi timp va avea loc debutul binecunoscutului boxer Sorin “Pantera” Tănăsie, dar şi prezenţa legendarului campion K1-max Albert Kraus. Un show ce se prezintă extrem de spectaculos. Apoi,  luni, va avea loc gala de MMA – RXF, în care vor lupta “Pitbulul” Atodiresei, Tolea Ciumac, Ioan Vrânceanu, dar şi Rico Verhoeven, campionul lumii K1, care îşi va face debutul în MMA”, a afirmat Sebastian Vieru, preşedintele RXF, în deschiderea conferinţei de presă.

12088014_10201229512496861_8814889427790370822_n

Rico Verhoeven nu luptă cu un român

Rico Verhoeven este cel mai aşteptat luptător, iar Sebastian Vieru a precizat că adversarul campionului K1 nu va fi un luptător român. “Ne dorim ca Rico să mai lupte la noi şi el să devină un star pentru promoţia noastră. Astfel încercăm să evităm conflictele, cel puţin la început, între români şi Rico. Dar zilele acestea vom semna contractul cu un luptător din Germania, un sportive destul de periculos şi ambiţios. Vine să-i facă viaţa grea lui Rico, aici, chiar în debutul acestuia în MMA”, explică preşedintele RXF.

“Sibiul va vedea cel mai înat nivel al sporturilor de contact”

În continuare, Alex Baciu, preşedintele SuperPro România, s-a arătat încântat ca Sibiul să găzduiască două gale într-un interval de doar patru zile.

Ne bucurăm că Sibiul, care are o lungă tradiţie în sportul de luptă şi de contact, va găzdui aceste două gale. Noi, ca echipă SuperPro, suntem bucuroşi să aducem pentru prima oară în Sibiu luptătorii fanion, precum Rico Verhoeven, campionul lumii la categoria grea Glory, care este cel mai titrat luptător în lume. Acesta îşi va face debutul în MMA, la RXF. La fel de cunoscut este şi Albert Krauss, campionul K1 max, care este deja o legendă, şi în acelaşi timp o să fie Sorin Pantera Tănăsie şi Eugen Dragomir, care îşi vor face debutul la K1. Ne bucurăm că aici, în Sibiu, putem arăta nivelul cel mai înalt al sporturilor de contact”, a spus preşedintele SuperPro România, Alex Baciu.

“Ne leagă un sentiment aparte de România”

A luat cuvântul şi Denis Krauweel, preşedintele SuperPro Team şi antrenorul cunoscuţilor luptători Rico Verhoeven şi Albert Kraus, explicând decizia campionului mondial K1 de a debuta fix în România, în  MMA.

“Colaborarea mea cu România a început la Sibiu, în urmă cu doi ani, cu Alex Baciu şi Adrian Mihai, de la Kudokai Sibiu. Această nouă colaborare cu RXF m-a făcut însă să revin. Am venit, aici, cu cei mai buni luptători din lume. Sportivi ca Rico Verhoeven şi Albert Kraus, care vor lupta în maint-event-urile galelor. Cei doi, care au luptat în China, Japonia, SUA, Europa, vor sosi în România într-o săptămână. Pe noi ne leagă un sentiment puternic de România, pentru că pentru că prima  victorie, cu adevărat mare, din cariera de kickboxer a lui Rico Verhoeven, a fost obţinută la Bucureşti contra lui Hesdy Gerges, în 2011 SuperPro Sport Center (Olanda), celebrul antrenor de kickboxing şi MMA al lui Rico Verhoeven şi Albert Kraus", a declarat Denis Krauweel.

“Pantera” Tănăsie, pregătit de debut

În încheiere, au vorbit Sorin “Pantera” Tănăsie şi Eugen Dragomir, sportivi care îşi vor face debutul în K1. Cunoscutul boxer Sorin “Pantera” Tănăsie a debutat, la începutul lui 2014, şi în MMA, iar acum va disputa şi primul meci de K1 la profesionişti, în gala de kickbox Absolute Championship Berkut de la Sibiu. “La MMA mi s-a părut mult mai dificil, în schimb în K1 cunoştinţele mele pe braţe mă avantajează foarte mult şi sper să am un debut cu dreptul”, a susţinut sportivul.

Preţul unui bilet la gala de K1 Absolute Championship Berkut este de 15 lei, în timp ce la gala de MMA RXF 20 un bilet costă 20 de lei. Biletele se pot achiziţiona de pe www.eventim.ro, din Shopping City Sibiu sau din Play Off, Lounge & Bar, vis-a-vis de Sala “Transilvania”.

Gala de kickbox Absolute Championship Berkut va avea loc pe 16 octombrie, începând cu ora 19:30, în timp ce gala de MMA Romanian Xtreme Fighting îşi va consuma o nouă ediţie pe 19 octombrie, de la aceeaşi oră.

Citeşte şi INTERVIUL: La şuetă cu campionul K1 Rico Verhoeven: superstiţia hazlie dinaintea meciului, topul 3 all-time, cearta cu Ghiţă şi pregătirea de “cuşcă”

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

ionut

Acum 4 ani

Cand va avea loc urmatorul concurs le local kombat ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus