Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
0°C

De luni, are și autostrada benzinării. Unele ușoare | Foto

De luni, are și autostrada benzinării. Unele ușoare | Foto

Structuri modulare ușoare sunt montate zilele acestea în spațiile de servicii ale autostrăzii A1, în dreptul comunei sibiene Cristian. Aceste structuri vor reprezenta primele benzinării înființate pe autostrada care ar urma să lege Sibiul de vestul Europei. Stațiile de combustibil mobile vor fi operate de către OMV Petrom, care a câștigat în iulie anul acesta licitația organizată de CNADNR pentru amplasarea de stații de combustibil în cele două spații de servicii de pe A1, în dreptul Cristianului. La momentul organizării licitației, șoferii care foloseau bucata de autostradă A1 dintre Sibiu și Deva (aproximativ 130 de km) nu aveau niciun punct de alimentare cu combustibili. Între timp, bucata de autostradă dintre Săliște și Cunța s-a închis, iar benzinării vor mai fi montate și în celelalte spații de servicii existente pe autostradă.

benzinarie mobila

Trei pompe

Construcțiile cu caracter provizoriu care vor funcționa la Cristian (la fel ca și în celelalte spații de servicii) sunt prevăzute cu două distribuitoare pentru alimentarea autoturismelor și cu o pompă cu debit mărit pentru alimentarea mașinilor mari, după cum se arată în documentația de mediu depusă de reprezentanții OMV. La fiecare pompă vor fi vândute patru feluri de combustibil (două feluri de benzină și două de motorină), iar alăturat modulului în care sunt adăpostite pompele va fi amenajat – tot într-un container – un magazin în care va funcționa și casieria. Stațiile nu sunt prevăzute cu toalete, acestea fiind amplasate în construcțiile deja funcționale din spațiile de servicii. În ciuda dimensiunilor reduse ale stațiilor de combustibil, mobile, sigla Petrom va fi amplasată ”după cum scrie la carte”: în vârful unui stâlp înalt de 16 metri. ”Merge, merge treaba. Luni trebuie să terminăm, așa ne-am angajat”, declarau marți muncitorii de pe cele două mici șantiere.

autostrada montare benzinarii OO

Astfel de benzinării mobile ar urma să fie amenajate de către ungurii de la Mol și în spațiile de servicii ale lotului III al autostrăzii Orăștie - Sibiu, lot închis circulației pentru lucrări de reabilitare, în acest moment. Chiar și după redeschiderea circulației, prevăzută a se petrece undeva prin noiembrie, cei de la Mol nu vor putea să înceapă să vândă combustibil dintr-un motiv simplu: constructorii de la Salini Impregilo SpA nu au executat, deocamdată, spațiile de sevicii de pe lotul lor. Acestea ar trebui amplasate în apropiere de Miercurea Băi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

sibian

Acum 7 ani

...ce benzinarie?un container cu o pompa.Suntem de tot rasul sa ai pe autostrada asa ceva
Raspunde

alt sibian

Acum 7 ani

Care autostrada?! La asa autostrada, asa benzinarii.
Raspunde

chris

Acum 7 ani

invitati-l pe coruptul de Ponta sa taie furtunul pardon panglica........
Raspunde

siby

Acum 7 ani

De rasul Europei...nici in Albania nu exista asa ceva...se gasesc tot timpul cele mai proaste idei ale unuia care sta in functia de ministru 5-6 luni, dupa care vine alt berbec cu alte conceptii si iarasi schimbam totul...bine ca sunt inca bani de aruncat(de muls de fapt)!!...La cat de lunga este autostrada Sibiu-Orastie mai mult de 10-12 litri de combustibil nu-ti trebuie ca sa o parcurgi!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus