Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
4°C

Jazz-ul acaparează Sibiul

Jazz-ul acaparează Sibiul

Sibiul este umplut de ritmuri de jazz, groove şi flamenco cu prilejul ediţie de anul acesta a Sibiu Jazz Festival. La cei 45 de ani, împliniţi anul acesta, Săptămâna Jazzistică de la Sibiu îşi afirmă statutul de cel mai solid brand românesc printre festivalurile de gen. Festivalul care are loc între 19-25 octombrie, aduce pe scena sibiană, artişti precum trioul elveţian Vein, pianistul Dorantes , Edi Jak Neumann Internaţional Quartet dar şi concursul de jazz.

Tonul îl vor da tinerele talente reunite în tradiţionalul Concurs Sibiu Jazz Festival, aflat la a 15-a ediţie. Concursul aduce în faţa publicului sibian forţe proaspete din Cluj, Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Chişinău, Braşov, Tîrgu Mureş şi Sibiu. Concursul se desfăşoară în perioada 19-21 octombrie, la Teatrul Gong. În data de 21 octombrie are loc gala de decernare a premiilor. Preţul unui bilet este de 10 lei la care se aplică o reducere de 50% pentru elevi, studenți, pensionari şi persoane cu dizabilităţi.

Joi, 22 octombrie, doritorii au ocazia de a se lasa cuceriţi de ritmurile groove din proiectul “Jazz Talks” al trioului elveţian Vein, dar şi de acordurile profunde ale cvartetului contrabasistului italian Niccolo Faraci.

Seara de vineri, 23 octombrie, debutează cu un concert de flamenco jazz. Dorantes, unul dintre cei mai captivanţi pianişti şi compozitori de muzică flamenco din lume, se află pentru prima dată în România. Artistul este acompaniat la percuţie de către Javi Ruibal iar atmosfera este întreţinută de dansatoarea de flamenco Leonor Leal Chamorro. Al doilea concert al serii este susţinut de Edi Jak Neumann Internaţional Quartet, care va încânta publicul cu un program „În Memoriam Ornette Coleman”.Concertul are loc la Sala Thalia.

Sâmbătă, 24 octombrie, publicul are ocazia să savureze jazz-ul de inspiraţie evreiască a lui Amos Hoffman, care delectează publicul cu o combinaţie de ritmuri orientale care se împletesc cu groove-ul american. Punctul culminant al festivalul este reprezentat de concertul susţinut de cei de la Soneros de Verdad a căror muzică este un încântător amestec de son, danzon şi jazz.

Ultima seară a festivalului îl aduce la Sibiu pe pianistul Sebastian Spanache. Festivalul se încheie în sunetele magice ce vin din insulele Oceanului Indian. Proiectul Island Jazz mizează pe luxuriante referinţe la străvechi culturi africane. Pornind de la forme deja clasicizate, muzicienii deschid calea spre re-interpretări permeabile la folclorul african, în ipostaze când ancestrale, când modern-urbanizate. Solista grupului, Monika Njava este celebrată ca o divă naţională în Madagascar, iar Linley Marthe este considerat, în prezent, unul din cei mai prestigioşi basişti de jazz din lume.

Preţul unui bilet este de 70 de lei, cu reducere pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi. Pentru cei care doresc un abonament acesta costă 200 de lei la care se adaugă o invitaţie dublă pentru concertul celor de la Vein.

Sursă foto.

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

2 comentarii

errata

Acum 6 ani

Festivalul care are loc între 19-15 octombrie?
Raspunde

Clujcandance

Acum 6 ani

Duminică în 25 canta pianistul Sebastian Spanache singur? Asa inteleg din articol.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus