Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Teatru de păpuşi, proiecţii de film şi festival folcloric pe Valea Hârtibaciului cu ocazia Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu

Teatru de păpuşi, proiecţii de film şi festival folcloric pe Valea Hârtibaciului cu ocazia Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu

Valea Hârtibaciului este gazda, din acest sfârşit de săptămâna, a Zilor Culturale ale Judeţului Sibiu. Între 10-11 octombrie doritorii au ocazia să asiste la Festivalul”Cânt şi joc pe Hârtibaci”, dar şi la un concert de muzică clasică, teatru de păpuşi şi proiecţii de film.

Sâmbătă, 10 octombrie, debutează Festivalul „Cant şi joc pe Hartibaci”, cu concursul pentru solişti vocali. Pentru iubitorii de folclor seara continuă la fel, pe ritmuri tradiţionale, cu un spectacol folcloric susținut de interpreţi şi dansatori ai grupurilor şcolare cu specific, din Sibiu şi Agnita. Evenimentul are loc la Casa de Cultură din Agnita, începând cu ora 16:00.

Muzica clasică îşi va aduna, din nou, adepţii la Biserica Evanghelică, de la ora 19:00. La evenimentul organizat de Filarmonica Sibiu, invitatul special, tenorul Aurel Macovei, susţine un concert alături de cvartetul Intermezzo.

De asemenea, în cadrul Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu, Biblioteca Astra bifează, la Agnita, un nou obiectiv- inaugurarea raftului „Mereu Aproape”. Evenimentul are loc la Bilbioteca Orăşenească, de la ora 11:00.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, în holul Casei de Cultură din Agnita, poate fi vizitată expoziţia de fotografie „Judeţul Sibiu ilustrat în colecţiile Muzeului Astra”.

Ziua de sâmbătă, la Iacobeni, este dedicată copiilor. De la ora 10:00, cei mici sunt invitaţi, la Căminul Cultural, să vizioneze filme oferite de Caravana Astra Film. Printre filmele care sunt proiectate se numără un film din seria „Hai să ne jucăm” care prezintă povestea lui Birama, un băiat din Mali, a cărui tată este păpuşar şi „ Iubesc Muzică” – Carina şi harpa sa. Părinţii sau bunicii care îi însoţesc pe copii pot viziona filmul „Judeţul Sibiu- poarta de sud a Transilvaniei”.

De la ora 11:00 actorii Teatrului Gong şi păpuşile lor joacă, pentru copii, piesa „Poveştile copilăriei”, iar cei interesaţi de ateliere meşteşugăreşti pot participa activ la activităţile care au loc de la ora 10:00 până la ora 13:00.

Duminică sărbătoarea continuă la Casa de Cultură din Agnita. De la ora 16:00 are loc Gala Laureaţilor în cadrul Festivalului „Cânt şi joc pe Hârtibaci”. Junii Sibiului sunt şi ei prezenţi cu dansatori şi cu soliştii Marcel Pârâu, Andreea Haisan, Gabriel Dumitru, Codruţa Rodean, Daniel Pop, Stana Stepanescu, Izabela Tomiţă Popescu, Alina Pinca, Robert Tarnaveanu şi Mariana Anghel.

Pe lângă expoziţia de fotografie, duminică sunt expuse şi lucrările de pictură ale artistului plastic Rodica Tichindelean.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus