Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
6°C

PMP acuză: PNL Sibiu face blat cu Cindrea!&;

PMP acuză: PNL Sibiu face blat cu Cindrea!&;

 

Președintele PMP Sibiu, Diana Popa, îi acuză pe liberalii sibieni de înțelegeri ”subterane” cu liderul PSD Sibiu și președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea. Motivul: nu au cerut niciodată demisia acestuia din funcția de președinte al CJ. ”La Sibiu USL funcționează eficient dintotdeauna. PNL și PSD nu s-au despărțit niciodată. Poate doar de fațadă. Dovada o reprezintă unitatea de monolit în fața eludării legii. Deși președintele CJ, Ioan Cindrea a fost condamnat definitiv, PNL Sibiu nu numai că nu a cerut în cadrul CJ demisia acestuia, mai mult i-au luat apărarea. Până acum niciun lider politic nu a cerut  prefectului verificarea legalității mandatului domnului  Ioan Cindrea, în condițiile în care acesta a fost condamnat prin hotărâre judecătoreasca definitivă”, susține Diana Popa.

Președintele PMP Sibiu crede că ”blatul” dintre PSD și PNL are și o motivație. PSD trebuie să o ”acopere” pe consilierul județean Daniela Câmpean, acuzată de conflict de interese. ”Este oarecum de înțeles în condițiile în care nici aleșii PNL nu stau prea bine în fața legii. Amintim faptul că liderul consilierilor județeni ai PNL, Daniela Câmpean,  este cercetată de către ANI pentru conflict de interese. Cu această ocazie, solicităm Agenției Naționale de Integritate să ne informeze în ce stadiu se afla această investigație”, mai spune Diana Popa. Liderul PMP Sibiu face referire la faptul că avocatul Daniela Câmpean i-a reprezentat în instanță pe unii angajați ai Filarmonicii Sibiu, în vederea obținerii unor drepturi salariale. Filarmonica se află în subordinea Consiliului Județean și de aici suspiciunea de conflict de interese.

Diana Popa merge și mai departe și acuză și FDGR de participare în această ”frăție”. ”În ceea ce privește aleșii locali din municipiu, situația este similară. Într-o speță asemănătoare, primarul interimar, Astrid Fodor și viceprimarul Virgil Popa sunt în vizorul ANI pentru incompatibilitate. Drept urmare, am putea trage concluzia că FDGR, PNL și PSD au aceleași interese la Sibiu: să se protejeze reciproc în fața asaltului organelor de anchetă. Este evident că la Sibiu, FDGR, PNL și PSD își împart puterea și influența”, încheie Diana Popa.

Reacția liberalilor a venit din partea secretarului general al PNL, Radu Carp, venit la sfârșitul săptămânii trecute la Sibiu pentru lansarea unei cărți. ”Nu suntem preocupați de acest subiect. Dacă nu ridicați dvs. această problemă, eu nici nu mă gândeam că există un asemenea partid. Chiar nu face obiectul preocupărilor noastre: care este soarta celor patru parlamentari pe care-i are PMP și ce dorește acest partid”, a spus Carp.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus