Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

”Niciunul dintre noi nu o să moară-n pat!” 3 ani și 8 luni de închisoare pentru autorul tragediei de la Șura Mare

”Niciunul dintre noi nu o să moară-n pat!” 3 ani și 8 luni de închisoare pentru autorul tragediei de la Șura Mare

Judecătoria Sibiu l-a condamnat pe Adrian Mușoaie – tânărul de 19 ani care, băut la volan, a provocat în mai un accident în urma căruia au murit două persoane – la trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă și la câte un an de închisoare pentru vătămare din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. ”Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de trei ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, urmând ca în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de trei ani și opt luni închisoare”, se arată în sentința pronunțată de Judecătoria Sibiu pe 9 octombrie. Hotărârea nu este definitivă, iar împotriva acesteia au depus apel atât tânărul Adrian Mușoaie, cât și o parte din rudele victimelor accidentului de la începutul lunii mai.

adrian musoaie 1 Reamintim că Adrian Mușaoie a provocat un grav accident de circulație, în dimineața zilei de 10 mai, la intrarea în Șura Mare dinspre Mediaș. În jurul orei 06:40, mașina condusă de Mușoaie a ajuns pe contrasens și a izbit frontal o mașină care circula regulamentar și care, în urma impactului, a luat foc. Șoferul nevinovat – de doar 22 de ani, din satul Mag – nu a mai putut ieși din mașina în flăcări, iar echipele de salvare au mai putut constata doar decesul acestuia. În tragicul accident a mai decedat și o femeie de 31 de ani, aflată în același autoturism care circula regulamentar. La spital, cu răni grave, a ajuns și un copil de opt ani, victimă a aceluiași tânăr inconștient, fiul femeii decedate în urma accidentului. Polițiștii au descoperit că cel din cauza căruia a fost produs accidentul era băut: avea 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Înainte de a produce accidentul mortal, Adrian Mușoaie a mai rămas de două ori fără carnet, tot din cauză că era la volan sub infuența băuturilor alcoolice.

În libertate, deocamdată. Daune de 750.000 de lei

Până la sentința definitivă, Adrian Mușoaie va rămâne sub control judiciar, a mai stabilit Judecătoria Sibiu. Ai cărei magistrați au decis că Adrian Mușoaie va trebui să plătească daune materiale și morale în valoare totală de puțin peste 750.000 de lei. Acești bani ar trebui plătiți de către partea responsabilă civilmente – Euroins Asigurare Reasigurare. În plus, celor trei minori rămași fără părinți, Adrian Mușoaie va trebui să le plătească ”prestații modice” de câte 800, respectiv 400 de lei pe lună, până la majorat, a mai stabilit instanța. În fine, pe perioada de încercare de trei ani, după executarea pedepsei, Adrian Mușoaie nu va mai avea voie să conducă niciun fel de vehicul pentru care este solicitat carnet de șofer.

adrian musoaie 2

"Conduci prudent? Noi deja ne-am consolat. Niciunul dintre noi nu o să moară-n pat!"

Tânărul care a produs accidentul de astă-primăvară era un ”adept” al alcoolului la volan, carnetul fiindu-i suspendat de două ori din acest motiv. Adrian Mușoaie și-a obținut carnetul de șofer în iulie 2013, iar la puțin după trei luni, pe 12 octombrie 2013, polițiștii l-au oprit și au descoperit că este sub influența alcoolului. A avut carnetul suspendat timp de 90 de zile, dar pe 1 august anul trecut a fost oprit din nou de polițiști, care au descoperit că din nou este băut la volan. După alte 90 de zile cu permisul suspendat, tânărul inconștient s-a suit din nou la volan. Iar pe 8 noiembrie anul trecut, permisul i-a fost din nou reținut: a depășit neregulamentar. Pe lângă cele 30 de zile de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule, polițiștii sibieni i-au mai aplicat majorarea pedepsei cu alte 30 de zile, deoarece era vorba de o nouă abatere în nici șase luni de la ultima. Doar că toate aceste amenzi nu l-au descurajat deloc pe tânăr, care brava cu faptele sale inconștiente. ”Atenție! Conduc periculos” este mesajul lipit peste numărul de înmatriculare al mașinii condusă de Adrian Mușoaie. Fotografia cu plăcuța de înmatriculare astfel ”decorată” a fost postată de Adrian Mușoaie pe contul său de Facebook, acolo unde a publicat și mai multe filmulețe în care se laudă cu abilitățile sale de șofer. ”Conduci prudent? Noi deja ne am consolat. Niciunul dintre noi nu o să moară-n pat!”, este mesajul postat pe 3 martie anul acesta de același tânăr inconștient, alături de un filmuleț în care ”face să iasă fum din cauciucuri”.

masina lui adrian musoaie 1 Potrivit acelorași imagini de pe contul de Facebook, pe 22 mai anul trecut, colegii i-au acordat o ”diplomă” pentru titlul de ”șoferul clasei”, cu mențiunea ”ori cu Bac, ori fără Bac, tot șofer pe TIR mă fac!”. Imaginile cu care se laudă Adrian Mușoaie pe rețele de socializare includ petreceri ”la iarbă verde”, unde Adrian urcă pe mașină cu o sticlă de bere în mână. ”Nu sunt normal” sau ”Eu nu-s alcoolic! Beau de două ori pe an: când e ziua mea și când nu e ziua mea” sunt alte mesaje cu care același tânăr din Sibiu le-a postat pe contul său de Facebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Mitzy

Acum 8 ani

Si el de ce mai este in viata?! Ca sa iese peste 4 ani si sa mai omoare cativa?!
Raspunde

Lexi

Acum 8 ani

Asta e o gluma? Cum dracu sa-i dea numai 3 ani si 8 luni?!?!?!?!?! Poate au uitat aia un 0 si trebuiau sa fie 30 de ani si 8 luni ca asta ar fi mai adecvat.
Raspunde

Un cititor

Acum 8 ani

Un cretin !!!
Raspunde

DD

Acum 8 ani

Legea din Romania e clar deficitara la accidentele auto si idiotii din parlament se fac ca dorm, fiindca multi dintre ei conduc la fel de periculos. O sa se sesizeze probabil cand o sa-i moara la unul copilul intr-un accident. Huidu a omorat 3 oameni nevinovati si a facut inchisoare cu suspendare. Acest individ care ar fi trebuit sa fie in locul celor doi tineri decedati, scapa cu 3 ani si 8 luni. Mai scrie si niste carti "stiintifice" si iese dupa 2 ani. Unde e dreptatea? Probabil solutia e sa-l ia si pe el cineva pe capota....
Raspunde

dw

Acum 8 ani

prea putin
Raspunde

Diana

Acum 6 ani

idiotule
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus