Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
4°C

Părintele Necula, în dialog cu enoriașii: ”Singurul joc de noroc acceptat de Biserică e căsătoria”

Părintele Necula, în dialog cu enoriașii: ”Singurul joc de noroc acceptat de Biserică e căsătoria”

O discuție despre căsnicie, divorț, viața în familie, credință, Dumnezeu, extrem de savuroasă, cu enoriași veniți în Biserica Icoanei din București a părintelui Constantin Necula a fost publicată pe internet. Întâlnirea părintelui Necula cu bucureștenii s-a organizat în cadrul ”Serii duhovnicești cu preot profesor Constantin Necula”. Tema conferinței desfășurată alături de credincioși s-a numit ”Viața în Christos, adevărata viață”. ”Au fost foarte mulți tineri, am simțit evenimentul ca pe o Înviere”, spune un tânăr prezent la întâlnire. Din cauza numărului mare de credincioși veniți la eveniment, conferința s-a desfășurat în curtea bisericii.

În stilul său neconformist, părintele Necula vorbește despre căsnicie: ”Nu vă mai gândiți la prostii, întâi căsătoriți-vă. Vorbim după… Care este singurul joc de noroc acceptat de Biserică? Știți, nu? Căsătoria!”, spune părintele Constantin Necula.

Dintre pildele părintelui Necula:

Ce poți face pentru cineva care nu este apropiat de Biserică?

Măi oameni buni, apropiat de biserică e doar mormântul din stânga și mormântul din dreapta bisericii! Atât! Nu există apropiat de biserică.

Un tânăr credincios, în vederea căsătoriei, trebuie să-și aleagă pe cineva din Biserică?

Da, trebuie să fie măcar botezată. Și când el zice «hai dragă să facem copii», ea să zică «nu pot că trebuie să bat 140 de mătănii». Trebuie să vă luați oameni întregi, care să vă iubească! Iubirea în sine e un dar al lui Dumnezeu.

Trebuie să luăm atitudine când se vorbește de rău despre preot și Biserică?

Când e vorba de Biserică, da, când e vorba de preot, nu! Înjurați-ne și voi că merităm. Noi știm în ce haine ne-am îmbrăcat. Dacă vă întrebați câteodată de ce purtăm reverenda și ziua, vă spun: ca să scutim scuipatul pe picioare.

Imagini cu discuțiile părintelui Necula:

https://www.facebook.com/biserica.icoanei/videos/785394848249595/

Foto: facebook/Biserica Icoanei

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Solomon

Acum 5 ani

Parintele Necula este un om cu totul si cu totul deosebit;el este in primul rand de o inteligenta sclipitoare.Iar unui om inteligent ii treci cu vederea mai multe lucruri cu care tu, poate ca nu esti de acord!El iti arata,insa,argumente solide.Daca veti avea privilegiul sa-l ascultati,veti fi cucerit,cu siguranta!Pacat,insa, ca nu avem mai multi astfel de preoti!
Raspunde

raspopitul

Acum 5 ani

Popa asta, ca preot nu-i pt spune, duce religia in derizoriu. I s-a urcat popalaului vedetismul la cap si are rubrica si la "Cronica carcotasilor", la Huidu, cel mai mare blasfemiator al religiei ortodocse din mass-media. Nicula asta e unealta ocultei moniale, propovaduitor al ecumenismului masonic si un antiroman sadea. Un rahat, popa, nu parinte cu har!
Raspunde

Alexandru Graur

Acum 5 ani

Raspopitule, esti razbunat: preotul Necula duce (spui tu) religia in derizoriu, iar dl. gazetar Bratu il duce pe parinte in derizoriu, transformandu-l in substantiv comun (vezi randul 6 din superarticol) :)).
Raspunde

karl

Acum 5 ani

Orice fel de religie este apanajul subculturii sau o forma inteligenta de-a exploata pe cei mai putin inteligenti; prin urmare, acest preot , poate fi un smecher inteligent care exploateaza o zona libera din religia Ortodoxa (Ceva gen Vadim in politica) sau un incult sadea (nu pare a fi)...
Raspunde

Oancea

Acum 5 ani

"Căsătoria nu este o loterie, pentru că la loterie se mai si castiga" Brnard Swaw
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus