Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

În noiembrie se ascultă Jazz la Sibiu. Mozaic Jazz Festival 2015

În noiembrie se ascultă Jazz la Sibiu. Mozaic Jazz Festival 2015

Casa de Cultură a Sindicatelor este locul de întâlnire al iubitorilor de jazz luna viitoare. Un festival dinamic și plin de surprize, artiști cu abordări muzicale spectaculoase și perspective inedite își dau întâlnire cu publicul sibian în perioada 13-15 noiembrie. Rebeli, multi-premiaţi sau  virtuozi în căutarea unui reflector – explozivi sau melancolici, Mozaic Jazz Festival nu ar fi complet fără vreunul dintre muzicienii care ne vor vizita anul acesta, sunt de părere organizatorii.

„Un festival matur”

Festivalul a încercat încă de la prima ediție să se poziționeze printre evenimentele de înaltă calitate ale Sibiului, susțin organizatorii. Festivalul nu ar fi posibil fără spijinul financiar al Consiliului Local și Primăriei Municipiului Sibiu. „Jazzul, încă nu vinde atât de multe bilete și nici nu atrage atât de mulți sponsori încât să poți finanța întregul festival fără sprijinul autorităților locale. Sper totuși ca Mozaicul să fie suficient de matur și de mare în momentul în care Sibiul va avea un nou spațiu cultural cu mai multe scene”, a spus Silviu Scrob, directorul festivalului.

Mozaic Jazz Festival mai înseamnă și atragerea publicului din alte orașe în procente de peste 53%, conform studiului realizat pe participanți la ediția trecută. „Îmi doresc și sper ca aceste procente să scadă în următorii ani și să avem mai mulți participanți sibieni la Mozaic. Mă aștept să crească numărul participanților față de prima ediție și îmi doresc ca participanții să fie încântați de artiști și de experiența periferică pe care încercăm să o construim în jurul concertelor, ca publicul să aibă experiențe memorabile. Sper ca sibienii să se mobilizeze și să vina la Mozaic”, a mai adăugat acesta.

”Monstrul cu patru capete”

Vineri 13 nu va fi o zi cu ghinion la Sibiu, startul festivalului fiiind dat de quartetul trompetistului american Ambrose Akinmusire începând cu ora 19:00 și care vine în premieră în România. Descris ca un muzician aflat în vârful carierei, gata să fie descoperit, trompetistul descrie în arcuri de cerc orizontul unui stil fresh de jazz. Seara continuă cu un concert Miroslav Vitouš –Emil Viklicky Duo (Cehia) de la ora 21:00, Miroslav Vitouš fiind unul dintre cei mai respectaţi contrabasişti ai lumii, împărţind scenă de-a lungul a peste 50 de ani de carieră, iar Emil Viklicky s-a făcut remarcat prin diversitatea zonelor muzicale pe care le explorează.

În seara de sâmbătă, 14 noiembrie, grupul norvegian, Jaga Jazzist îi va încânta pe cei prezenți cu un moment de muzică care e greu de încadrat într-o singură categorie: jazz, post rock, electronica, rap sau muzică clasică? Toate la un loc creează o combinație ce reinventează energia sub formă de muzică, spun organizatorii. Jazz-ul contemporan va fi și el în prim-plan de la 21:45, atunci când Tigran Hamaysan Trio din Armenia își vor prezenta în cadrul festivalului noul lor album „Mockroot” care se dorește a fi un manifest al nostalgiei pentru umanitatea pierdută în drumul spre tehnologie.

În ultima seară a festivalului, 15 noiembrie de la ora 21:00, grupul olandez de jazz-funk, The Ploctones vor încerca prin improvizație să capteze tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. „Monstrul cu patru capete”, așa cum mai este numit grupul, au completat „meniul” sibienilor cu jazz rock, funk, blues sau punk. După lansarea celui de al patrulea album şi un exploziv turneu naţional care a inclus North Sea Jazz Festival, The Ploctones sunt pregătiţi de prima lor întâlnire cu România.

Vânzarea biletelor și a abonamentelor merge foarte bine, după cum spune directorul, iar acestea pot fi achiziționate în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, și on-line pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costă 170 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de Asociația Mozaic Events și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

foto 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus