Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

Sibienii Andreea Iridon și Andrei Muntean ţintesc calificarea olimpică, la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Sibienii Andreea Iridon și Andrei Muntean ţintesc calificarea olimpică, la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Echipa feminină de gimnastică a României deschide, astazi, Campionatul Mondial de la Glasgow, competiţie care ne poate asigura calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Din lotul României face parte și sibianca Andreea Iridon, alături de Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Laura Jurcă, Silvia Zarzu și Andreea Munteanu (rezervă).

Calificările în concursul feminin, ca şi în cel masculin de altfel, durează 2 zile. În prima zi, alături de România vor intra în concurs alte două forţe mondială care aspiră la medalii, Marea Britanie (subdiviziunea 4, ora 18:30) şi Rusia (subdiviziunea 5, ora 20:45). China şi SUA vor debuta o zi mai târziu. În total, la start sunt calificate 24 de echipe naţionale, iar cele care se vor clasa pe locurile 9-16 vor mai avea o şansă să ajungă în formulă completă la JO 2016 (5 sportive) în urma unui turneu preolimpic în Brazilia. După respectivul concurs, primele patru echipe clasate se califică pentru Rio.

Dacă în concursul feminin, gimnastele din România deschid calificările, la masculin, băieţii le închid! România cu Marian Drăgulescu în echipă va intra în concurs în ultima subdiviziune (8), luni de la ora 22:00 (ora României), alături de Taiwan, Italia şi trei grupe mixte. Sistemul de calificare pentru Rio este identic cu cel de la feminin. Primele 8 echipe ajung direct la JO 2016, în timp ce locurile 9-16 mai au o şansă la turneul preolimpic. Din lotul masculin face parte și sibianul Andrei Muntean, alături de Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Laurenţiu Nistor și Andrei Groza (rezervă).

sursa

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus