Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Pact cu diavolul

Canada tocmai și-a schimbat primul ministru cu un tinerel extrem de cool. Al cărui prim gest după primirea funcției a fost să petreacă o dimineață în tunelul de metrou unde a dat mâna cu toată lumea și s-a pozat alături de cine a dorit, mulțumindu-le tuturor pentru alegerea lor. Londra are un primar care stă la rând alături de ceilalți pasageri așteptând următorul metrou spre locul de muncă. Niște oameni și niște gesturi absolut normale. Și probabil de aia și par gesturi extraordinare. Pentru că noi n-am mai întâlnit normalul de foarte multă vreme. Pentru ai noștri, funcția înseamnă în primul rând saltul de la statutul de om de rând la cel de vătaf. Prima schimbare care vine o dată cu funcția e atitudinea. E superioritatea aceea care scoate oameni în stradă. Care provoacă nemulțumiri înzecit mai mari decât incapabilitatea aproape generală a celor ce ne conduc destinele.

Sunt pur și simplu ignoranți. Sunt complet dezinteresați de altceva în afara propriului interes. Pe oamenii ăștia îi definește funcția, nu caracterul sau rezultatele. Ai ajuns în funcție, fie și măcar pentru câteva luni, păstrezi denumirea pe vecie. Toți rămân domnu ministru sau domnu deputat. Chiar dacă n-a rămas absolut nimic după ei. Și să te ferească să le spui cumva altfel. De ce se simt deasupra nu știu cine ar putea explica. De ce nu pot respecta regulile pe care ne cer să le respectăm, la fel. Sapă cu propriile mâini gropi adânci între ei și oamenii pe care trebuie să îi reprezinte și în interesul cărora ar trebui să lucreze. Și cu toții ignoră faptul că propria lor soartă, viitorul lor, stă tocmai în mâinile celor pe care micționează de fiecare dată când produc aceste aroganțe. „Vanitatea e păcatul meu preferat”, spunea Al Pacino în rolul diavolului. Probabil de aia mai toți politicienii bagă tone de bani în popi și biserici, e singura lor șansă să scape nerotisați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Al Pacino

Vizualizari: 1031

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus