Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Un tânăr de 22 de ani făcea pe polițistul, oprea mașini și susținea că dă amenzi

Un tânăr de 22 de ani făcea pe polițistul, oprea mașini și susținea că dă amenzi

Un bărbat de 22 de ani care locuiește în Valea Aurie a vrut să facă ordine în trafic, așa că s-a dat drept polițist de la Serviciul Rutier. Tânărul s-a așezat, sâmbătă seara, în mijlocul străzii, la intrarea în Rășinari și a oprit mai mulți șoferi, prezentându-se drept agent de circulație.

Polițistul de ocazie nu avea echipament corespunzător, ci doar o vestă reflectorizantă, iar legitimația pe care le-o prezenta șoferilor era inscripționată cu Garda Financiară. Mașina sa nu era, de asemenea, inscripționată cu însemnele Poliției. Unul dintre șoferii mașinilor oprite a fost amenințat că va primi o amendă pentru că a depășit pe linie continuă. Tânărul de 22 de ani nu cunoștea, însă, foarte bine prevederile Codului Rutier și a i-a spus șoferului că va primi o penalizare în puncte mai mică decât cea stipulată în lege. Ghinionul său a fost că unul dintre pasagerii din mașină fusese, anterior, sancționat pentru această abatere și a înțeles imediat că așa-zisul polițist nu știe despre ce vorbește. A sunat la numărul de urgență 112, în timp ce agentul fals încă mai purta o conversație cu șoferul mașinii.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie. “A fost identificat un autovehicul parcat pe marginea părţii carosabile, având lămpile de poziţie aprinse, iar din curtea imobilului în faţa căruia maşina staţiona a ieşit un grup de tineri. În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că unul dintre tineri, un sibian în vârstă de 22 de ani, este cel care, purtând o vestă reflectorizantă, ar fi ieşit în stradă şi ar fi oprit un autovehicul. Tânărul i-ar fi prezentat conducătorului auto pe care l-a oprit o legitimaţie, susţinând că este poliţist iar pentru abaterea săvârşită în trafic urmează să-l sancţioneze contravenţional”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteș.

Bărbatul nu era sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe halucinogene.

Tânărul din Valea Aurie are acum dosar penal pentru uzurparea de calităţi oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Foto: Arhivă

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus