Sâmbătă,
14.12.2024
Cer Senin
Acum
-3°C

Clubul Studenților Economiști a împlinit 20 de ani: „Noi muncim, dar ne și distrăm”

„La început a fost doar ideea și aceasta a început în 1995. Pe 30 septembrie 2015 am împlinit 20 de ani de când au fost puse bazele organizației Clubul Studenților Economiști”. Așa și-a început discursul actualul președinte al clubului, Marian Banea, în fața a aproximativ 50 de foști sau actuali membri ai CSE, reuniți marți să celebreze cei 20 de ani de istorie. Încă de la intrarea în Facultatea de Medicină, în fața Aulei Magna erau grupulețe de tineri care povesteau și râdeau zgomotos. Îmbrăcați la patru ace, toți se strângeau în fața telefonului pentru a marca momentul revederii printr-un deja faimos „selfie”. Într-o atmosferă relaxantă, economiștii și-au ocupat locurile în sală, însă poveștile și chicotelile au continuat. „Nu ai pus muzică?” a fost întrebarea care „a spart” liniștea atunci când s-a anunțat filmulețul de prezentare, iar râsetele au continuat.

„Am zis că vreau să fiu președinte și nu m-am lăsat până nu am reușit”

Evenimente sociale, proiecte educaționale, campanii umanitare, socializare și nu în ultimul rând, ieșirile în oraș au completat lista de activități a economiștilor pe perioada studenției. Marian Badea, președintele clubului spune că încă de la primele ședințe la care a participat și-a propus să devină președinte. „De când am fost boboc m-am implicat în acest club pentru că mi-a plăcut foarte mult. Am trecut prin multe, și bune și rele, am fost apreciat și criticat, dar sunt mândru de ce am făcut și sper să duc la bun sfârșit acest mandat”, spune acesta. Ca și în anii de facultate, locurile din spate au fost primele ocupate, iar „grupul vesel” continua să facă ce știa mai bine, „Au fost patru ani minunați, cei mai mulți dintre prieteni de aici îi am. Și am un coleg care și atunci când eram președinte stătea tot în ultima bancă ca acum si perturba toate ședințele, dar în felul acesta am învățat să vorbesc în public și să nu mai am emoții”, spune Ioana Zbercea. De-a lungul timpului au fost inițiate diverse proiecte ca balul bobocilor, dar și un proiect caritabil de Crăciun cu scopul de a strânge donații sub formă de jucării și alimente pentru copii nevoiași. „Pentru mine CSE-ul nu a însemnat numai distracție, a însemnat și munca, iar pentru asta vreau să le mulțumesc și domnilor profesori care s-au implicat și ne-au ajutat. E o familie pentru mine și, practic asta face diferența de un student obișnuit”, spune Daniela Dragotă, fostă președinte a clubului. Și Paul Bahnean spune că fără o echipă foarte bună nu ar fi reușit să facă toate proiectele pe care și le-au propus. „Acum mă refer la noii membri, pe care îi sfătuiesc să profite de acest loc, eu unul am făcut-o și mi-am dezvoltat multe competențe care astăzi mă ajută. Am avut două mandate, cu două echipe, iar sloganul nostru pe care îl foloseam foarte des e „noi muncim, dar ne și distrăm”, însă CSE nu înseamnă numai distracție.

Diplome pentru profesori și…un șir de „speech-uri”

Printre cei care au luat parte la evenimentul aniversar s-au aflat și profesorii care au pus pe picioare clubul, iar aceștia au primit de la actualul președinte al clubului diplome. Totodată, a fost și un bun prilej pentru aceștia de a depăna amintiri, iar profesorul universitar Bogdan Mârza a început prin a le spune celor prezenți cum a pornit totul. „Am început cred, într-o joi. Atunci eram la Centrul de Calcul, nu știu dacă voi știți unde era, dar la subsol erau niște țevi de care îmi dădeam mereu cu capul și acolo țineam orele și tot acolo am făcut cafeneaua. Pe rând eram toți vânzători la tejghea, contabili și directori. Vindeam doar sucuri, cafele și sticks-uri, dar asta era o chestie inedită pentru noi”. De la eveniment nu a lipsit nici decanul facultății de Științe Economice, Liviu Mihăescu care le-a urat acestora să ducă mai departe acest club și să ducă la capăt toate proiectele. „E un moment aniversar, un moment de bucurie, iar 20 de ani înseamnă mult. Vă doresc să aveți și în anii următori activități deosebite și să fiți precum lumina, să mergeți drept, să țintiți tot mai sus și să aveți mulți ani de acum înainte, să fiți izvor de bunăstare și să fiți exemplu pentru asociațiile studențești” Seara s-a încheiat ciocnind un pahar de șampanie și în ideea că nu ar trebui să lase să mai treacă 20 de ani până la o următoare întâlnire.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus