Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Petiție pentru Săcel. Locatari disperați că strada lor nu e în planul de asfaltări

Petiție pentru Săcel. Locatari disperați că strada lor nu e în planul de asfaltări

Locuitorii de pe strada Săcel au depus o nouă petiție la Primărie, pentru că strada lor nu numai că nu a fost niciodată asfaltată, dar nu este cuprinsă nici în planul de asfaltări pe care Primăria îl are cu cei aproximativ 15 milioane de euro pe care vrea să îi ia împrumut.

Strada Săcel este una dintre arterele de la marginea orașului, care s-au dezvoltat rapid în perioada 2007-2008. Pe Săcel s-a construit masiv și repede, casele sunt somptuoase, iar blocurile, cochete. Dincoace de garduri, însă, strada arată mai rău decât ulițele de la sate. Asfaltul este un vis frumos, nu există șanțuri de scurgere, iar gropile se țin lanț. Praful se depune în straturi genroase pe ferestre, iar oamenii spun că mașinile li se strică cel puțin o dată la 3 luni. Cu toate acestea, strada Săcel se află în zona de impozitare A, cea mai costisitoare din Sibiu. Cam o dată, de două ori pe an, un utilaj contractat de Primărie mai îndreaptă din denivelări. "La câteva săptămâni după ce o reamenajează, este la fel. Nu mi se pare corect. La impozitul pe care-l plătim, nu, chiar nu mi se pare corect. Adică plătesc același impozit ca cei din Ștrand, care... nu mi se pare că avem aceleași condiții ca și ei", spune Maria Andănuț.

strada sacel asfaltare strada de pamant neasfaltata

Reprezentanții Primăriei susțin că vor face studiul de fezabilitate în lunile care urmează și că vor include strada înntr-un plan viitor de investiții. "Până atunci, strada, această porțiune de stradă a fost inclusă pe o comandă în vederea îndreptării carosabilului, tocmai pentru a asigura condițiile minime de trafic", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mirela Gligore.

Chiar și taximetriștii spun că preferă să evite comenzile din această zonă. "Mai bine n-ar mai fi. Pe cuvânt. Nu știu când se vor apuca să o îndrepte, să facă și ei ceva, măcar, aici. Telescoape, bucși, capete de bară, toate într-o lună de zile se duc, dacă tot venim pe zona asta, pe aici", spune un șofer de la 942.

Unii proprietari, care stau la casă, ajung să dea 1.600 de lei anual, la buget. Și totuși, oamenii spun că abia pot să respire, vara, din cauza prafului de pe stradă, iar iarna au nevoie de cizme de cauciuc ca să iasă în oraș. Mașinile locuitorilor au nevoie tot timpul de reparații.

Sibiul are în continuare peste o sută de străzi, din 700 în total, care nu au fost niciodată asfaltate. Primăria urmează să contracteze un împrumut de 15 milioane de euro, pentru refacerea a 61 de străzi. "Am văzut în ziar, pe anul viitor sunt vreo 50 de străzi date în reamenajare și asfaltare, dar nu este trecută strada aceasta. Nu știu cine trebuie să locuiască pe stradă, ca să vină, să se ocupe de ea. Vreunul de pe la Primărie, vreun funcționar de-acolo, mă gândesc...", spune și Elena Țiricu.

strada sacel strada de pamant neasfaltataSemnatarii petiției, printre care și Elena Țiricu, au depus sesizarea la Primărie. Alții au secris și pe domnuleprimar.ro. "Doamna Primar, vă rog să verificați de ce partea neasfaltată a străzii Săcel nu este prinsă pentru modernizare nici în anul care urmează și să faceți o vizită, ca să vă convingeți personal, în ce condiții se circulă pe această stradă. Am încredere în ajutorul Dumneavoastră împreună cu toți cei care locuiesc pe această parte a străzii", a scris Eva Funariu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

x

Acum 8 ani

sa faca petitie pt un radar sau ceva de genul ca pe partea asfaltata unii soferi mai au putin si decoleaza
Raspunde

nik

Acum 8 ani

lasa ba ca strada e prelungirea sacel. inainte nu era strada
Raspunde

alex

Acum 8 ani

Pai daca nu au drum scade valoarea casoaielor cu cel putin 25% asta e buba cea mare. Si sa vrei sa te muti de acolo cui vinzi ca nu vine nimeni sa stea in namol si vara in praf. Oameni slabi ca toti au situatie materiala mai mult de cat buna puneau fiecare cate 5ooo de lei si ii faceau singuri drumul pietruit ca pana vad asfalt mai trece vreme ....
Raspunde

Tic

Acum 8 ani

Mai e una in zona ,str.Poiana Sibiului !Poate ar trebui asfaltate si dupa suma colectata din impozite!Probabil ca se facea autostrada pe Prelungirea Sacel si Poiana Sibiului.Pe Poiana Sibiului este un bec de iluminat stradal pe o distanta 200m (probabil cei care se ocupa cu iluminatul stradal cred ca au pus un far !!!
Raspunde

@ x

Acum 8 ani

Subscriu la cele spuse de tine! E dezastru cu viteza pe Sacel! Iar blocurile de pe Sacel sunt de-a dreptul hidoase!!!
Raspunde

...

Acum 8 ani

Asta e ce meritam. Banii i-am dat si ii dam. Primaria nu se ocupa nici macar de aplicarea legilor urbanistice in vigoare. Pentru un pumn de arginti baga bloc intre case si lasa intre ele strazi cu latime de alee. Si apoi ca sa fie totul temeinic, le lasa la dospit vreo 5-10 ani, in noroi si praf. Lucru bine facut!
Raspunde

alex

Acum 8 ani

Dragi nemultumiti intrebarea este cand v-ati facut casutele alea mici acolo voi nu ati vazut ca nu e drum? Io inteleg ca pe considerentul o fost mai ieftin terenul dar ieftin si bun nu exista sau inca nu ati aflat asta? Pana la urma omul poate sa faca ce vrea pe terenul lui inclusiv bloc (din nou atractivitatea si exclusivitatea zonei s-a dus in jos) de unde iara pretul la casute a mai scazut. Romanul tre sa invete ca nu te duci si iti faci casa in mijlocul campului si dupa sa astepti sa iti faca cineva drumul ca vezi doamne tu platesti impozit - toata lumea plateste impozit unii chiar de 20 de ani si tot strada de pamant au.
Raspunde

Anonymus

Acum 8 ani

ar trebui ca toti cei care locuiesc acolo in zona sa nu mai plateasca un an impozit si din banii stransi sa se asfalteze strada sunt sigur ca ar fi mult mai bine si ar fi strada asfaltata si ar ramane si bani. Da vorba cuiva mai sus, cineva are interes ca aceasta trada si str. Poiana Sibiului unde sunt blocurile sa nu fie asfaltate... Nu mai vorbim de dezvoltatorul blocurilor din zona care nu a respectat cu nimic planul urbanistic si mai mult nu a asfaltat si amenajat zonele din zona blocurilor asa cum era trecut in contract. Vine iarna si nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi pe acolo in zona. Ar trebuie ca toti soferii din zona sa dea primaria in judecata pentru pagubele suportate pentru repararea masinilor odata pe luna...
Raspunde

alex

Acum 8 ani

Dl Anonim dumneata cand te-ai mutat in zona era asfalt si o disparut cumva miraculos peste noapte? Si daca ai vazut ca nu e asfalt in jurul blocului d c pana cucului ai cumparat si sa nu zici ca pentru a scapa de agitatia din oras ? Iar la reparatul masinii la o luna o solutie ar fi sa mergi incet tiptil tiptil cu a intaia. Sincere felicitari dezvoltatorilor ca au gasit clienti 'destepti' adevarul ca fara ei nu se putea realiza nimic. Asta cu datul Primariei in Judecata e cea mai buna gluma pe ziua de azi - dar din pacate viata bate filmul
Raspunde

Sebi

Acum 7 ani

Domnilor nu mai creati scenarii inutile, nu rezolvam nimic daca aruncam cu noroi unii in altii Si strada prelungirea Sacel la fel ca multe altele are nevoie de asfaltare urgenta, credeti ca are vreo importanta ca acum 4-5 ani in urma atatia oameni au ales sa isi cumpere o locuinta si sa se mute in aceasta zona, iar acum unii dintre dv. ii dojeniti si ii trageti la raspundere pt alegerea facuta.....cum bine stiti in tara asta nimeni nu aplica legile si nu trage la raspundere pe cei care le incalca, daca dezvoltatorii au construit dupa bunul plac fara sa respecte un proiect, iar organele abilitate le-au dat cel mult o amenda de max 10.000 lei dar ei au mai adaugat un etaj doua blocului peste planul zonei aprobat fara sa ii oblige sa indrepte situatia ....cum puteti sa ii blamati tot pe cei care la urma urmei isi doresc doar sa aiba o cale de acces civilizata spre locuinta
Raspunde

Dada

Acum 7 ani

Comentati fara rost ...sau probabil sunteti direct implicati in problema si vizati de nemultumiri si mai incercati sa fugiti de raspundere aruncand artificii asupra oamenilor "cine i-a pus sa se mute acolo.....de ce au ales zona daca asfalt nu era....preturile la casute au scazut"....pai tu chiar crezi Alexica ca toate valurile de nemultumiri si petitii vin doar de la cele 20 de case care se afla pe prima portiune din prelungirea Sacel relativ aproape de asfalt sau de la cele aproximativ 300 de familii care locuiesc pe restul strazii?.....hai sa mai chibzuim un pic inainte sa vorbim doar de dragul teoriei conspiratiei.
Raspunde

Cosmin

Acum 7 ani

Bai Alex tu esti chear destept ba chear surprinzator . Se vede din comentarile tale ca nu ai nici idee de cum funcționeaza lumea asta . Vorbesti numai prosti . Probabil ca esti unul dintre cei care lucra la primarie . Si daca este asa si mergi pe gandirea asta e rau cu tine . Chear daca traiti in România sunt niste legi care trebiue respectate ,nu poate merge ori care sa asfalteze strada dupa placul lui . 1.Strada este a primariei 2.locatari platesc imozite pt asta Probabil tu esti unul care nu stie ce e aia de a plati impozite ...
Raspunde

Deni

Acum 7 ani

Draga domnule Alex, ce te doare pe tine capu ce cerem noi pe strada noastră de viloaie, sau esti vreun frustrat ce se caută de 1 leu in buzunar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus