Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Dialog despre copii pentru părinți

Dialog despre copii pentru părinți

Crizele de furie ale celor mici, plânsul continuu, frustrarea mamelor atunci când nu sunt mulțumite cu soluțiile găsite, adolescenții ”rebeli” sunt doar câteva dintre probleme cu care se confruntă atât mamele, cât și tații. Despre dezvoltarea unei relații sănătoase și armonioase între părinți și copii, dar și despre multe altele va vorbi psihologul sibian Oana Vasiu la trainingul ”Let`s talk about kids!”, aflat la ediția a treia, care va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie, la Hotel Gallant din Sibiu.

Cum să rezolvăm problemele copiilor?

Atelierul este dedicat părinților, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice și tuturor celor interesați de relația dintre părinte și copil. Psihologul Oana Vasiu va susține un training interactiv, cu scopul de a oferi răspunsuri la întrebările și neliniștile părinților. Timp de aproape 4 ore, psihologul sibian va vorbi despre nevoile psiho-emoționale ale copiilor, manifestările comportamentale normale și patologice, modalități optime de relaționare între părinți, bunici, educatori, profesori și copii, despre prevenirea și depistarea traumelor psihologice și multe altele. ”Am început atelierele de consiliere parentală cu mai mulți ani în urmă, însă nu sub denumirea "Let's talk about kids", la solicitarea mai multor părinți. Nevoia lor era să își comunice dificultățile, să discute cu cineva specializat despre specificul situației lor și să găsească împreună soluții practice”, povestește Oana Vasiu, despre cum a luat naștere această idee. În cadrul trainingului, aceasta va răspunde la întrebări legate de creșterea și educarea copiilor, va ajuta părinții și pe toți cei care au astfel de probleme, să depășească anumite perioade dificile din viața cu copii, să rezolve conflicte sau alte dificultăți cu care se confruntă în creșterea copiilor.

Acte de caritate

Oana Vasiu este psiholog clinician și lucrează cu copii și aparținători ai acestora de mai mult de 10 ani în cabinetul privat, în spitale și în diverse centre și ONG-uri, organizând și participând în același timp la diverse conferințe și workshop-uri despre copii. Aflat la a treia ediție, acest atelier are și un scop umanitar. ”De-a lungul atelierelor am observat că părinții se regasesc în situațiile descrise de alți participanți, sunt ușurați aflând că nu doar ei se confruntă cu acele probleme în relația cu copiii, fac schimb de idei, primesc validare în trăirile și încercările lor. Toata lumea discută liber, părinții se susțin reciproc în dezvoltarea resurselor fiecăruia de a gestiona dificultățile întâlnite și la final participanții pleacă îmbogățiți cu o viziune nouă în ceea ce privește abordarea relației cu copiii și adolescenții, cu idei noi de aplicat și cu un alt nivel de înțelegere a psihicului celor mici. Odată cu începerea seriei de ateliere "Let's talk about kids", am introdus ceva nou: întregul meu onorariu este donat, prin intermediul Asociației Mâini Unite din Sibiu, unei familii cu mari dificultăți financiare, medicale și locative, familia Bărbulescu”, explică psihologul sibian. Mădălina Bărbulescu, fiica acestei familii, suferă de o boală gravă, tetrapareză spastică. Această sumă o va ajuta să urmeze tratamentele medicale.

Adeverințe pentru cadre didactice

Trainingul se va desfășura în două părți. Prima va avea loc în dimineața zilei de sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 10.00 la 14.00, iar cea de-a doua de la ora 16.00 la 20.00. Numărul de locuri este limitat, mai exact 40 de persoane, dintre care 20 în prima grupă, iar cealaltă jumătatea în cea de-a două.  Prețul este de 75 de lei de participant. Pentru cadrele didactice, grupurile de minim 3 persoane au o reducere de 10%.  La cerere, acestea pot primi adeverință de participare din partea psihologului. Rezervările se fac la adresa de mail corina.banciu@gmail.com  sau la numărul de telefon  0724.216.991. Cei interesați pot accesa și pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/1651339785105035/ pentru a aflat cât mai multe informații.

Foto> youtube.com

Claudia Buidan

de Claudia Buidan

Social
Telefon:
0766.811.789.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus