Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Elevii sibieni, solidari cu victimele de la Colectiv. ”Cum să mergi în club să te distrezi și să mori așa?”/ foto-video

Elevii sibieni, solidari cu victimele de la Colectiv. ”Cum să mergi în club să te distrezi și să mori așa?”/ foto-video

Lângă drapelul coborât în bernă, în fața Primăriei Sibiu, s-au adunat zeci de lumânări aduse de sibieni în memoria victimelor din clubul bucureștean Colectiv. Luni, la prânz, grupuri de elevi au venit rând pe rând în Piața Mare pentru a aprinde o lumânare pentru victimele incendiului din București și și-au îndreptat rugăciunile spre cei 30 de tineri care și-au pierdut viața în clubul Colectiv.

lumanari Colectiv

”Erau prea tineri”

Elevii de la liceul „Gheorghe Lazăr” au venit împreună cu profesoara lor. „E important ca ei să conștientizeze această tragedie. Acesta trebuie să fie un semnal de alarmă ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”, spune Rita Chirian, profesoară de limba română la Liceul „Gheorghe Lazăr”.

lumanari ColectivNimeni nu a trecut indiferent pe lângă locul plin de lumânări. „Trebuia să luăm și flori”, spune o tânără care pentru câteva momente a trecut prin fața primăriei. Printre grupul de elevi, se oprește și o doamnă. Citește ce scrie pe cartonul aflat pe jos și merge mai departe. „E o tragedie. Nu mai ai cuvinte atunci când se întâmplă așa ceva. Erau prea tineri pentru moarte”.

https://youtu.be/mLEv8aes3RM

O femeie împreună cu soțul ei au venit să aprindă și ei o lumânare. Nu poate vorbi, plânsul o poticnește, așa că cere o foaie și un pix pentru a-și transmite gândurile. „Suntem îndurerați de drama tinerilor noștri dragi. Condoleanțe familiilor pentru pierderea ființelor dragi”, scrie mărunt femeia.

”Se poate întâmpla oriunde”

lumanari Colectiv

„Se poate întâmpla oriunde așa ceva, chiar și în cluburile din Sibiu. Gândindu-ne că unii dintre ei au fost mai mari decât noi cu doi-trei ani și că s-a putut întâmpla așa ceva e trist, puteam fi noi în locul lor. Cum să mergi în club pentru că vrei să te distrezi și să mori așa? O să mergem și în parcul Sub Arini în seara asta”, spune Monica, de 14 ani care a venit de la școală pentru a aprinde o lumânare și a spune o rugăciune. Tot ea mai spune că nu îi este frică să meargă în cluburi, pentru că așa ceva se poate întâmpla oriunde.

lumanari ColectivEvelin are 15 ani și speră ca autoritățile să-și facă treaba. „Nu am fost în club până acum și nici nu știu dacă o să merg, dar nu e din cauza a ceea ce s-a întâmplat. E important să se fie controalele așa cum trebuie și să le facă înainte să se întâmple astfel de lucruri. Cei care anchetează să facă ceea ce trebuie”. O parte dintre tinerii care au mers în Piața Mare au spus că se vor întâlni luni seara și în Parcul Sub Arini, la cupolă, tot pentru a comemora victimele tragediei de la clubul Colective.

drapel berna, lumanari Colective lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv lumanari Colectiv

foto/video Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus