Miercuri,
04.08.2021
Parțial Noros
Acum
23°C

Primăria Sibiu nu respectă normele PSI! ”I-am amendat și anul trecut și anul acesta”

Primăria Sibiu nu respectă normele PSI! ”I-am amendat și anul trecut și anul acesta”

Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare nu are din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu autorizația de securitate la incendiu. Șeful ISU Sibiu, col. Cosmin Balcu spune că instituția a fost amendată și anul trecut și în acest an din acest motiv. ”Primăria nu are această autorizație. Noi am sancționat-o și anul trecut și anul acesta, dar nu au făcut nici un demers. Nu puteam să-i închidem, pentru că nu aveam legea până acum. Acum se va elabora un alt text și atunci putem închide activitatea. Am aplicat legea în vigoare. Amenda e de la 20 de mii de lei, până la 50 de mii de lei, dar asta numai de la la 1 august, anul acesta. Până la 1 august, amenzile au fost puțin mai mici, până la 5.000 de lei”, a declarat Cosmin Balcu pentru Turnul Sfatului.

Reprezentanții Primăriei Sibiu încă nu au dat un răspuns cu privire la această problemă. Surse apropiate Primăriei Sibiu susțin că în ilegalitate se află și sediul Primăriei de pe Bulevardul Victoriei, dar și mai grav, că în această situație sunt mai multe licee, școli și grădinițe din municipiu. Aceleași surse spun că probleme la sediul clădirii din Piața Mare ar fi la mansardă, unde mai multe spații nu au geamuri și la subsol, unde în loc de spații de servicii s-a amenajat arhiva instituției.

Parlamentul a decis în februarie 2015 majorarea la maximul 50.000 de lei, a amenzii pentru lipsa avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu. Noua lege prevede o amendă de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru nerespectarea cerinţelor care au stat la baza eliberării avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu, dar şi pentru continuarea executării lucrărilor de construcţii sau funcţionarea ori utilizarea construcţiilor/amenajărilor respective după anularea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu. Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost modificată prin propunerea legislativă a deputatul PP-DD Mihai Deaconu.

În cazul unui eveniment nedorit, ca cel petrecut vineri seară la Club Colectiv, administratorul răspunde penal, iar societatea de asigurări poate să refuze despăgubirea pentru motivul lipsei autorizaţiei PSI. Acest document certifică faptul că firma are implementate măsurile legale privind securitatea în caz de incendiu.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Alexandru Graur

Acum 5 ani

Domnule Bratu, corectati-va articolul in privinta datei intrarii in vigoare a noilor amenzi: incepand cu 1 august, nu asa cum spuneti dvs "dar asta numai pana la 1 august". Am o intrebare: de ce nu va recititi, toti cei de la TS, articolele inainte de a le publica? Nu faceti decat sa dati dovada fie de nepasare fata de cei ce va citesc, fie de lipsa de interes fata de calitatea propriei "creatii". Fie, mai grav, de ambele.
Raspunde

va

Acum 5 ani

Oare de ce Ghiolbanis a dorit sa amenajeze o fosta banca in primarie cu costuri de citeva ori mai mari decit o constructie noua? Sa nu mai vorbim ca pt primarie a fost construita toata structura in locul hotelului Ramada, care a demolat o mare parte din cea prevazuta pt primarie. primaria actuala are birouri neluminate si ventilate direct. Oare ce "trai" au salariatii dupa o viata de munca in asemenea spatii?
Raspunde

joseph

Acum 5 ani

@va ,cine e Ghiolbanis? ...sa nu zici ca te referi la sasul -marioneta pus de straini la Cotroceni sa le faca jocurile si sa fie plecat mai tot timpul hai-hui in calatorii si vacante exotice pe banii prostilor orbi care cica "si-au luat tara inapoi"?!?
Raspunde

Anda

Acum 5 ani

Sa ne aducem aminte ca in 2010 a murit o invatatoare cand i-a cazut in cap o bucata dintr-o cladire veche. Masuri? nici una..pe Avram Iancu si tot centrul stau sa cada bucati, E doar chestiune de sansa. Promovam turismul dar Doamne fereste sa pateasca un alt localnic sau un turist inca o avarie. Ce facem domnilor cum luam masurile? Concret.
Raspunde

Anda

Acum 5 ani

http://www.ziare.com/sibiu/stiri-actualitate/ucisa-de-un-ornament-de-piatra-desprins-de-pe-o-cladire-din-sibiu-792570 uite si iar http://www.ziare.com/sibiu/stiri-actualitate/tanara-lovita-de-ornamente-cazute-de-pe-o-cladire-4720218
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus