Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Primele declaraţii ale noului premier interimar: “Îmi exprim speranţa că se va găsi o soluţie de stabilitate, cât mai curând”

Primele declaraţii ale noului premier interimar: “Îmi exprim speranţa că se va găsi o soluţie de stabilitate, cât mai curând”

Sorin Cîmpeanu, fostul minstru al Educaţiei în Guvernul Ponta, numit de către Klaus Iohannis în funcţia de prim-ministru interimar, în cursul zilei de azi, a făcut primele declaraţii din noua postură, printr-o conferinţă la Palatul Victoria.

“Există o responsabilitate foarte mare. În această perioadă Guvernul va avea responsbilitatea gestionarii tuturor problemelor curente, fără a avea pobilitatea de a emite ordonanţă de urgenţă. Vom avea în vedere plata salariilor, a pensiilor si nu numai. România este și trebuie să rămână un fapt de stabilitate. Îmi exprim speranţa că se va găsi o soluţie de stabilitate cât mai curând. În final, asigur presa de maximă disponibilitate de comunicare, astăzi voi convoca o întâlnire formală cu toţi membri Guvernului. Urmând ca de săptămâna viitoare să aibă loc ședinţele normale de Guvern. Îmi doresc sprijinul partidelor politice parlamentare.”
Miercuri, după ce a anunţat depunerea mandatului de către cabinetul său, la presiunea străzii, Victor Ponta l-a propus pe ministrul Apărării Mircea Dușă pentru preluarea interimatului până la formarea unui nou guvern.

Potrivit Constituţiei, în cazul demisiei premierului preşedintele va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus