Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Autostrada Sibiu – Pitești are cinci variante de traseu. Le vedem de sâmbătă

Autostrada Sibiu – Pitești are cinci variante de traseu. Le vedem de sâmbătă

După ce instanța a obligat CNADNR să publice pe site-ul propriu o serie de documente care au dus la blocaje în execuția autostrăzii care pornește de la Sibiu către Occident (pe porțiunea dintre Deva și Lugoj), drumarii României au decis să dea publicității și variantele de traseu propuse pentru autostrada Sibiu – Pitești. În total e vorba de cinci variante de traseu. Patru dintre aceste variante de traseu au rezultat în urma ultimei revizuiri a studiului de fezabilitate pentru autostrada în cauză, iar cea de-a cincea face parte din SF-ul finalizat în 2008. Toate aceste variante vor fi publicate pe site-ul CNADNR începând de sâmbătă, se arată într-un comunicat al companiei. ” CNADNR SA va pune la dispoziție, în acest sens, începând cu aceeași dată, pentru dezbateri, forum.cnadnr.ro unde vor fi așteptate opiniile tuturor celor interesați, până la data de 11.12.2015. Opiniile pe această temă pot fi transmise și pe pagina de facebook a companiei”, se mai arată în respectivul comunicat.

Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești, propus prin SF-ul din 2008 Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești, propus prin SF-ul din 2008

O parte din studiu, gata în decembrie

Revizuirea studiului de fezabilitate pentru autostrada în discuție a fost încredințată în vara acestui an asocierii SPEA Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucuresti & Tecnic Consulting Engineering Romania SRL. O parte din acest SF va fi finalizat în cursul acestui an. ”În data de 15 decembrie 2015 proiectantul va preda studiul final pentru Secțiunea 1 (10,3 km) Sibiu - Boița și Secțiunea 5 (30,7 km) Curtea de Argeș – Pitești, iar în 15 iulie 2016 pentru Secțiunea 2 (26 km) Boița - Racovița, Secțiunea 3 (20 km) Racovița - Văleni, Secțiunea 4 (29,6 km) Văleni - Curtea de Argeș și Secțiunea 6 DN 73C Tigveni - Râmnicu Vâlcea”, mai arată reprezentanții CNADNR. De altfel, cei de la CNADNR susțin că vor publica periodic și rapoartele de progres în ceea ce privește realizarea respectivului studiu de fezabilitate. Aceste rapoarte urmează să fie publicate tot pe site-ul Companiei naționale de autostrăzi și drumuri naționale din România, la secțiunea dedicată autostrăzii Sibiu – Pitești.

Opt luni pentru o copie după un raport

”Transparența” de care dau brusc dovadă cei de la CNADNR are drept sursă acțiunile în instanță deschise de reprezentanții Asociației ProInfrastructura. Vicepreședintele acesteia, Cătălin Drulă, a câștigat acum două zile un proces deschis în februarie împotriva CNADNR. Prin acest proces, API solicita instanței să oblige CNADNR să dea publicității rapoartele care au dus la blocarea lucrărilor pe autostrada Deva – Lugoj. Mai precis, rapoartele despre liliecii care trăiesc într-o grotă din apropierea traseului și pentru care zburătoare trebuie construite noi adăposturi. Aceste rapoarte au fost solicitate pe baza legii accesului la informații publice, dar CNADNR a refuzat să comunice copii după aceste rapoarte. ”În această dimineață, am câștigat primul proces cu Compania Națională de Autostrăzi la instanța de fond! Este vorba despre accesul la acele rapoarte privind liliecii de pe autostrada Lugoj-Deva pe care CNADNR mi l-a refuzat în februarie pe motiv că legea privind accesul la informații de interes public se referă la informații, nu la documente»”, a anunțat Cătălin Drulă pe forum.peundemerg.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

M

Acum 8 ani

In sfârșit.....păcat ca gunoaiele de la PSD au suspendat studiul de fezabilitate , atribuit in 2012 si dupa ce L-au anulat , au reluat licitația dupa 2 ani !!!!!!!!!!.....din cauza asta pierdem aproape 2 mld de euro pe transporturi , cat sa facem o autostrada SB-Pitești , odată si jumătate...
Raspunde

dac

Acum 8 ani

toata clasa politica este partasa mizeriei din Romania ...meritam mult mai mult ... tot ce este in jurul nostru este construit inainte de '89 de aici si concluziile cine ne-a vrut binele si cine raul
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

Sa nu uitam ca azi nu putem merge nici macar pina-n Sebes,pe autostrada!Cei care au parcurs ocolitoarea proaspat ''reparata'' de Ceiger si-au dat seama deja de nevolnicia drumarilor sibieni.Pariez ca s-au receptionat si platit ''lucrarile''!Despre lucrarile din Sibiu,ce sa mai vorbim?E bine totusi ca avem printre noi si optimisti incurabili,gen Turcan si Cazan,incintati pina la excitare de performantele administratiei locale post-Iohannis.Nasol pentru post-Iohannis-ii e ca nu pot invoca ''greaua mostenire'',ca n-ar da bine deloc,oricum ai intoarce-o!''Lucrul bine facut'' ramine,deocamdata, doarun slogan politicianist,indiferent daca-l folosesti ca exemplu ori ca speranta.Sa nu uitam ca alesii sibieni au fost alesi de sibieni,nu de bulgari,cu marea complicitate(prin neinformare si dezinformare) a presei sibiene.Nu,dl. ''dac'',nu meritam mai mult,avem ce am ales sa avem!
Raspunde

chris

Acum 8 ani

Mda, in 2054 poate e gata.....
Raspunde

dac

Acum 8 ani

trebuie sa fim optimisti si sa aspiram la mai mult , altfel copii nostrii vor avea mult mai putin decat am avut chiar noi ... si este pacat ca avutia noastra a majoritatii sa fie o piesa de teatru la care au acces doar cativa parveniti care s-au terminat cu 'escu de dupa '89 ...cred ca este blestemul lui Ceausescu ''agenturile'' straine .... da ele sunt Domnule Ceausescu , daca ati fost dictator inseamna ca si cei din statele vestice dezvoltate gen UK , Germania , Austria , Italia samd au tot dictatori .Termenul acesta ne-a fost ''bagat pe gat '' de ramura tradatoare , o manipulare la care romanii au musacat momeala . Dictator = patriot ...dar numai in est sunt Numiti Dictatori , poate ca este si adevarat statele mari faurite prin sange inghit statele mai mici pasnice si isi impun politica de manipulare , saracire , analfabetizare si ura interetnica pentru o mai buna stapinire a tuturor resurselor acelui stat . Meritam mai mult pentru ca Burebista , Decebal , Mihai Viteazul , Avram Iancu , Horea-Closca-Crisan , Vlad Tepes , Stefan cel Mare , Cuza Voda , Ion Atonescu , Ceausescu si mai nou Vadim ne-au dat o sansa sa mai existam si sa vorbim aceeasi limba si nu cea a cotropitorilor nostrii ... Austriecii , Ungurii , Germanii , Rusii , Usa , Turcii smad ... daca ne meritam soarta o sa vedem . Copii nostrii nu trebuie sa mai fie sclavi in propria tara , libertatea este de fatada ...ce rost are libertatea fara restul sau ce rost are restul fara libertate , ar trebuie fiecare din noi sa fim mai uniti sa respingem sistemul corupt.Traiasca Romania Mare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus