Joi,
20.11.2025
Ceata
Acum
6°C

Supa de vișine – slăbiciunea culinară a șefului ITM Sibiu

Supa de vișine – slăbiciunea culinară a șefului ITM Sibiu

Szombatfalvi – Török Francisc, inspector șef al al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu povestește că regimul strict pe care îl ține de câțiva ani nu îi permite să se bucure de prea multe preparate românești, dar printre slăbiciunile pe care le recunoaște se numără și supa de fructe – fie de vișine sau mere – și fructele de mare.

”Probleme de sănătate pe care le-am avut acum câțiva ani m-au determinat să fiu mai atent u ceea ce mănânc. Așa că sunt multe lucruri pe care nu le mănânc, de la cele bogate în grăsimi, până la cele care conțin mulți aditivi. Dar îmi rămăn destule plăceri, iar printre preferatele mele se numără supa de fructe, peștele la abur și fructele de mare”, povestește Szombatfalvi – Török Francisc.

Supă de vișine

Ingrediente:

- vişine...300 g

- lapte...200 ml

- făină...1 lingură

- zahăr...2 linguri

- sare...după gust

Curăţămşi spălăm vişinile,pregătim restul ingredientelor.

Punem la fiert într-o oală un litru de apă în care adăugăm zahărul şi sarea. Când apa da în clocot,adăugăm vişinile şi le lăsăm la fiert 2-3 minute.

În timp ce fierb vişinile,într-un vas punem făină peste care adăugăm treptat laptele rece, amestecând continuu până se omogenizează compoziţia.

Acum peste compoziţiaobţinută anterior adăugăm un polonic de apă din oala cu vişine care fierbe,omogenizăm iar compoziţiaşi apoi o turnăm în oala cu vişine,amestecăm bine,o lăsăm la fiert încă aproximativ 5-6 minute. La sfârşit trebuie să obţinem o supă cremoasa.

Când am obţinutcompoziţia cremoasa,oprim focul şi o lăsăm la rece.Se consumă, de preferinţă,rece.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

1 comentarii

vasi

Acum 10 ani

seful lui domnu feri este ciolos ungur francez cetatean roman si absolvent de agrtonomie cluj poate are o reteta franceza soup de wischine/a se citi supa cu apa de vishi/wiski/palinka/etc VOTAM CSAOLOS! SLUTUL SU URITUL
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus