Szombatfalvi – Török Francisc, inspector șef al al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu povestește că regimul strict pe care îl ține de câțiva ani nu îi permite să se bucure de prea multe preparate românești, dar printre slăbiciunile pe care le recunoaște se numără și supa de fructe – fie de vișine sau mere – și fructele de mare.
”Probleme de sănătate pe care le-am avut acum câțiva ani m-au determinat să fiu mai atent u ceea ce mănânc. Așa că sunt multe lucruri pe care nu le mănânc, de la cele bogate în grăsimi, până la cele care conțin mulți aditivi. Dar îmi rămăn destule plăceri, iar printre preferatele mele se numără supa de fructe, peștele la abur și fructele de mare”, povestește Szombatfalvi – Török Francisc.
Supă de vișine
Ingrediente:
- vişine...300 g
- lapte...200 ml
- făină...1 lingură
- zahăr...2 linguri
- sare...după gust
Curăţămşi spălăm vişinile,pregătim restul ingredientelor.
Punem la fiert într-o oală un litru de apă în care adăugăm zahărul şi sarea. Când apa da în clocot,adăugăm vişinile şi le lăsăm la fiert 2-3 minute.
În timp ce fierb vişinile,într-un vas punem făină peste care adăugăm treptat laptele rece, amestecând continuu până se omogenizează compoziţia.
Acum peste compoziţiaobţinută anterior adăugăm un polonic de apă din oala cu vişine care fierbe,omogenizăm iar compoziţiaşi apoi o turnăm în oala cu vişine,amestecăm bine,o lăsăm la fiert încă aproximativ 5-6 minute. La sfârşit trebuie să obţinem o supă cremoasa.
Când am obţinutcompoziţia cremoasa,oprim focul şi o lăsăm la rece.Se consumă, de preferinţă,rece.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1393


Ultimele comentarii
Acum 15 ore
BOGDAN
Acum 15 ore
Unul
Acum 15 ore
Gen
Acum 15 ore
Emil
Acum 16 ore
Claus