Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Mărturia unei tinere de 22 de ani care a scăpat din coşmarul de la Paris: “M-am prefăcut că sunt moartă mai bine de o oră”

Mărturia unei tinere de 22 de ani care a scăpat din coşmarul de la Paris: “M-am prefăcut că sunt moartă mai bine de o oră”

O mărturie a unei tinere, care a scăpat din coşmarul de la Bataclan, face înconjurul planetei.

Isobel Bowdery s-a aflat în sala de concerte Bataclan, în momentul în care teroriştii au intrat şi au făcut un adevărat carnagiu.

Tânăra studentă a supravieţuit şi asta pentru că s-a prefăcut moartă în mulţimea de trupuri răpuse la pământ de gloanţe. Ca pentru orice tânăra de 22 de ani, seara de vineri însemna relaxare, bucurie şi distracţie alături de prieteni. Aşa că s-a dus la concertul formaţiei Eagles of Death Metal, împreună cu iubitul ei. Ea a scris pe pagină ei de Facebook experienţa traumatizantă prin care a trecut în momentul în care trei indivizi înarmaţi au intrat în sala şi au deschis focul, trăgând în mulţime. Iată mesajul postat de Isboel pe Facebook, în care poveste cum a scăpat din iadul produs de terorişti în sala de concerte .

"Nu te gândeşti niciodată că o să ţi se întâmple ţie. Era o vineri că oricare alta, la un concert rock. Atmosfera era foarte plăcută şi toată lumea dansa şi zâmbea. Apoi, am văzut că între trei bărbaţi şi încep să tragă, dar am crezut că totul face parte din spectacol. Nu a fost doar un atac terorist, a fost un masacru. Zeci de oameni au fost împuşcaţi chiar în faţa mea. Şiroaie de sânge se întindeau pe podea. Bărbaţii plângeau în timp ce ţineau în braţele trupurile neînsufleţite ale iubitelor lor. Într-o secundă, erau familii ruinate şi vise destrămate. Şocată şi singură, m-am prefăcut că sunt moartă mai bine de o oră, printre oameni care îşi vedeau persoanele dragi ţintuite la pământ, fără suflare, secerate de gloanţe". Toţi veniserăm cu acelaşi scop: să ne distrăm într-o vineri seară. Lumea asta în care trăim este crudă. Iar genul asta de acte arată degradarea umană iar imaginile acelor bărbaţi, care ne urmăreau că vulturii, mă vor bântui toată viaţă. Modul meticulos în care au tras în oameni chiar în faţă mea arată că nu există niciun fel de considerare pentru viaţă umană. Nu părea real, mă aşteptăm din secundă în secundă să îmi spună cineva că e un coşmar. Însă, că supravieţuitoare a acestei tragedii, simt nevoie să vorbesc despre eroi: despre bărbatul care şi-a riscat viaţa şi mi-a acoperit capul atunci când tremuram, că să nu se vadă că trăiesc. Despre cuplul ale căror ultime cuvinte au fost despre dragoste şi care m-a făcut să mai sper că încă există bine în lume. Despre poliţiştii care au reuşit să salveze sute de vieţi. Şi mai ales, despre străinul care m-a consolat afară, în stradă, în cele 45 de minute în care am crezut că băiatul pe care îl iubesc a murit. Îi mulţumesc străinului rănit pe care l-am confundat cu iubitul meu, iar după ce mi-am dat seama că nu este el m-a alinat când eram speriată. ÎI mulţumesc femeii care m-a ajutat şi mi-a dat haine de schimb ca să nu port hainele însângerate pe care le aveam pe mine. Toţi aceşti oameni mă fac să cred că această lume mai are potenţial să devină mai bună. Îmi pare rău pentru toţi oamenii omorâţi în acea seară şi pentru familiile lor, a căror durere nu o poate şterge nimeni. În timp ce stăteam întinsă pe jos, în baltă de sânge a victimelor şi mă gândeam că viaţa mea se va termină la 22 de ani, îmi veneau în cap chipurile celor dragi şi repetam, în şoaptă, că îi iubesc, reflectând la cele mai importante momente din viaţa mea. Îmi doream ca ei să ştie cât de mult îi iubesc şi indiferent ce s-ar fi întâmplat, ei să nu îşi piardă speranţa în această lume, să creadă în oameni buni ca să nu îi lase pe aceşti oameni răi să câştige. Vineri noapte, multe vieţi s-au schimbat pentru totdeauna şi este datoria noastră să trăim vieţile pe care aceşti omeni inocenţi nu au mai apucat să o facă. Dumnezeu să va ierte, îngeri. Nu veţi fi niciodată uitaţi".

sursa

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus