Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Schimbarea la față a Sibiului. Ansamblul imobiliar de lângă noul Kaufland, primul prevăzut cu parcări pentru biciclete | Foto

Schimbarea la față a Sibiului. Ansamblul imobiliar de lângă noul Kaufland, primul prevăzut cu parcări pentru biciclete | Foto

66 de apartamente în trei blocuri de locuințe cu cinci niveluri supraterane, o clădire de birouri de clasa A pentru 300 de persoane, un sfert din teren acoperit de suprafață verde și o parcare pentru 54 de biciclete sunt câteva din detaliile ansamblului imobiliar ce va fi construit pe o parte din terenul fostului Polsib. Este vorba de cei 9.437 de mp de teren rămas liber din vechea poligrafie în urma construirii noului magazin Kaufland, deschis recent pe strada Alba Iulia. Pentru cei care preferă mașinile, numărul total al locurilor de parcare supraterane este prevăzut la 130, la care se adaugă alte 88 de garaje auto în subsol.

Anul viitor încep lucrările

Denumit Euronest Assets, proiectul imobiliar este lansat de firma cu același nume deținută de Florin Miron, antreprenorul sibian care a pus pe picioare una din companiile recunoscută în SUA pentru rata de creștere anuală: KeepCalling. De altfel, această companie care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 47,5 milioane de dolari este unul din motivele care au stat la baza dezvoltării acestui proiect imobiliar: clădirea de birouri prevăzută în viitorul ansamblu va fi folosită ca sediu al KeepCalling, sediu aflat în prezent pe strada Luptei. ”Construirea ansamblului va începe în 2016, iar unul din cele trei blocurile de locuințe este programat să fie finalizat în 2016, an în care să fie finalizată și ridicarea celorlalte două, dar fără a fi finisate. Pentru clădirea de birouri preconizăm ca lucrările să fie finalizate în 2017”, arată Adrian Miron, administratorul Euronest Assets. Potrivit lui, investiția va depăși zece milioane de euro și va fi realizată din fonduri proprii. Întreg ansamblul propus va avea o capacitate maximă de 678 de persoane: 228 de persoane în apartamente, 300 – în clădirea de birouri și 150 în spațiile comerciale. Clădirile se vor încadra în clasa energetică A/A+.

Plansa reglementari Euronest Assets

A doua clădire de birouri de clasa A

Planul urbanistic de detaliu al noului ansamblu a fost discutat în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism din 5 noiembrie, iar acum este suspus dezbaterii publice. Potrivit planului în discuție, ansamblul imobiliar va fi format din patru corpuri de clădire. Trei din aceste corpuri vor fi blocuri de locuințe, fiecare cu câte 22 de apartamente și regim de înălțime S+P+3E+etaj retras. Apartamentele vor avea între două și patru camere. ”Deocamdată nu ne-am gândit la prețuri și nici la modalitatea de vânzare, directă sau prin agenții. Dar, intenția noastră este ca aceste apartamente să aibă prețuri accesibile”, mai arată Adrian Miron. Pe lângă cele 66 de apartamente din cele trei blocuri de locuințe, în clădirea de birouri mai este prevăzută amplasarea altor patru apartamente. De altfel, parterul clădirii de birouri care va fi aliniată la strada Alba Iulia va fi unul cu spații comerciale. ”Este o clădire de colț cu trei laturi. Pe latura de la șoseaua Alba Iulia se propune o galerie comercială pietonală care se continuă pe latura scurtă de la vest și va face legătura cu accesul pietonal spre Kaufland”, se arată în memoriul de arhitectură al ansamblului imobiliar propus.

Euronest Asstes 4 Clădirea de birouri și spații comerciale va avea regimul de înălțime 2S+P+3E+etaj retras, iar înălțimea la cornișă va fi de 16 m (19,3 m – înălțime maximă), în timp ce blocurile de locuințe vor avea o înălțime la cornișă de 14,45 m (18,15 m – înălțimea maximă). Clădirea de birouri din noul ansamblu imobiliar este prevăzută să fie amenajată la standardele clasei A. În prezent, în Sibiu au mai fost amenajate astfel de birouri doar în Centrul de afaceri (”turnurile gemene”) de pe strada Nicolaus Olahus. Noua clădire prevăzută pentru strada Alba Iulia va avea o suprafață totală desfășurată de 9.500 de mp (inclusiv subsolurile). Spațiile comerciale vor ocupa 1.100 de mp și vor avea alocate 25 de locuri de parcare, birourile vor ocupa aproape 4.400 de mp, pentru care vor fi alocate 88 de locuri de parcare, iar locuințele de serviciu (patru la număr) vor avea o suprafață totală de 452 de mp, cu șase locuri de parcare alocate. Parcările de la subsoluri vor ocupa 3.230 de mp, iar restul de 365 de mp reprezintă anexele tehnice. În cazul blocurilor de locuințe, aria construită desfășurată va fi de 2.310 mp pentru fiecare imobil. Fiecărui bloc cu câte 22 de apartamente îi sunt alocate 33 de locuri de parcare.

Accesul auto în noul ansamblu va fi posibil atât direct din strada Alba Iulia (prin colțul dinspre centru), cât și prin sensul giratoriu traversând limita parcării noului magazin Kaufland, dar și din strada Alpinismului. Numărul acceselor pietonale va fi mai mare – opt, mai precis.

Euronest Asstes 3

Verde. Un sfert. Și un pic de apă

Prin planul urbanistic zonal aprobat anul trecut în vederea construirii noului magazin Kaufland, procentul de ocupare a terenului în zonă a fost stabilit prin hotărâre de Consiliu local la maxim 70%. Proiectul dezvoltat de Euronest Assets propune pentru noul ansamblu un POT de 28,7%, cu o suprafață construită de 2.710 mp (din cei 9.437 disponibili). De asemenea, coeficientul de utilizare a terenului prevăzut de PUZ-ul în vigoare este de maxim 1,6, în timp ce proiectul în discuție propune un CUT de 1,4. ”Datorită tipologiei de ocupare a terenului, o mare parte a acestuia este concentrată într-o suprafață compactă verde, ca și o grădină a ansamblului. Diferențierea funcțională a grădinii în zona de joacă, de relaxare se face prin tipul de mobilă și vegetație. La șoseaua Alba Iulia și str. Alpinismului s-a prevăzut plantarea de copaci în aliniament. Limitele laterale de proprietate vor fi dublate de vegetație de înălțime medie. Spațiile pentru parcare vor fi finisate cu dale ecologice. Amenajarea întregului ansamblu prevede suprafețe verzi de 2.246 de mp”, se arată în memoriul de arhitectură al proiectului. Planșa de reglementări urbanistice a noului ansamblu include și amenajarea unei mici ”oglinzi de apă” în zona dintre clădirea de birouri și cele trei blocuri de locuințe. În ceea ce privește cele 54 de locuri de parcare pentru biciclete, administratorul Euronest Assets arată că ideea este una ”normală”. ”Noi și aici, la sediul de pe strada Luptei avem o astfel de parcare pentru biciclete”.

Euronest Asstes 2

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Edi Mercs

Acum 8 ani

O sa geama Alba Iulia de biciclisti, si rondul sensului giratoriu de bonsai,basca excedentul de oxigen datorat acestei adevarate paduri ecuatoriale!Lipseste un ponton pentru caiace!
Raspunde

a

Acum 8 ani

In sfarsit o cladire bine gandita, cea de birouri. Sa inchida fatada la strada.
Raspunde

@@

Acum 8 ani

Exact ''a'' ! Per total proiectul e OK. Kaufland-ul trebuia facut undeva pe Autogarii, iar aici tot terenul zona rezidentiala dar, asta e.
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Să fi apărut in Sibiu un Cetățean ? Un potențial Primar adevărat ?
Raspunde

...

Acum 8 ani

O sa fie tot mai interesant traficul pe Alba Iulia... Spatii verzi, locuri de joaca? Asta e tot ce puteti arhitectii banului ce sunteti? Sa zic multumesc ca nu ati bagat blocuri de 17 etaje, nu? I ca de obicei locuri de parcare mult sub necesitati. Si nu ma refer la biciclete. Dar probabil ca va bazati pe parcarea de la Kaufland, asa cum ceva mai la vale, Carpatica se bazeaza din greu pe parcarea Lidl. Obisnuita prestatie jenanta a arhitectilor din Sibiu. Probabil sperati sa va ridicam si ceva statui postum, nu? Cred ca sibienii ar face si asta dar unde sa le ridice ca nu ati mai lasat locuri de asa ceva...
Raspunde

a

Acum 8 ani

In partea aceea nu exista probleme cu traficul, inca. Problemele sunt insa de la aeroport pana la sensul giratoriu de la Lidl. Cum mama naibii sa faci 20-30 de minute de la aeroport pana la Lidl?
Raspunde

varianta...

Acum 8 ani

O variantă văzută de sibieni: http://cooplan.ro/proiecte/cladire-de-birouri-si-ansamblu-rezidential/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus