Duminică,
29.11.2020
Innorat
Acum
0°C

Sunt căutați cei mai buni voluntari ai Sibiului

18 Noiembrie 2015 17:20

Sunt căutați cei mai buni voluntari ai Sibiului

Zece voluntari sibieni sunt nominalizați până în acest moment la Gala Supervoluntarilor de către organizațiile din care fac parte. Gala are și o categorie specială pentru cel mai simpatic voluntar, iar acesta poate fi votat pe pagina de Facebook a evenimentului până pe 20 noiembrie. Voluntariatul a început să devină tot mai vizibil în spațiul sibian datorită numeroaselor evenimentelor culturale, iar tinerii aleg să se implice știind că acest lucru contează în fața viitorilor angajatori.

anca dobrota

Printre cei care zece voluntari se află și Anca Dobrotă. Are 28 de ani, a terminat Facultatea de Inginerie și a fost voluntar la mai toate festivalurile importante din Sibiu. „Voluntariatul înseamnă din punctul meu de vedere, responsabilitate, modul prin care pot învăța să lucrez în diferite echipe, în diferite situații. Mă ajută să fiu mai responsabilă și îmi dă posibilitatea de a putea contribui într-un fel la realizarea unui lucru, a unui eveniment”. Aceasta mai spune că voluntariatul a ajutat-o să-și dea seama ce îi place să facă, iar pe parcurs a reușit să-și găsească un job în acest domeniu.

ciprian solea

Claudiu Solea este un alt voluntar care se află pe lista celor zece și pe care, această nominalizare l-a luat prin surprindere. ”Când am început voluntariatul nu l-am făcut pentru nicio Gală de acest gen. Pentru mine era ideal ca un număr cât mai mic de persoane să-mi cunoască activitatea”.

„Vrem să-i scoatem pe tineri în fața comunității”

„Voluntariatul a devenit destul de important mai ales, pentru că cei mai mulți au înțeles că îi ajută în carieră și sunt destul de interesați de partea aceasta. Sunt foarte mulți din Sibiu care sunt dornici să se implice ca voluntari în tot felul de evenimente, iar festivalurile culturale sunt cel mai des căutate de tineri”, spune Claudia Popa, președinte Asociația Colors. Aceasta mai spune că nici alte domenii precum, sănătatea sau socialul nu sunt ignorate de tineri, dar evenimentele culturale sunt mai ofertante pentru tineri. În cadrul Galei, „supervoluntarii” vor primi câte un trofeu, dar vor fi și premii din partea celor de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. „Nu suntem interesați să oferim premii financiare sau de genul acesta, pentru că voluntariatul nu se face pentru o recompensă materială. Suntem interesați să-i scoatem pe tineri în fața comunității”, mai spune Claudia Popa pentru Turnul Sfatului. An de an numărul voluntarilor crește, iar cei care se implică cel mai mult sunt elevii și studenții.Cu toate acestea, în ultimii anii din ce în ce mai multe femei odată ce au devenit mame s-au implicat ca voluntari pe partea de sănătate, adaugă Claudia Popa. Gala Supervoluntari 2015 se află la cea de-a X-a ediție și la fel ca și în edițiile precedente se dorește promovarea voluntariatului comunitar și premierea celor care se implică în asemenea activități. Ediția din acest an va avea loc pe 3 decembrie, la Hotel Continental Forum Sibiu și este organizată de Asociația Colors, care activează și în Brașov.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus