Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

DGASPC lansează o campanie prin care încurajează adopția

DGASPC lansează o campanie prin care încurajează adopția

În 3 decembrie, de Ziua persoanelor cu dizabilități debutează campania “Și tu poți să adopți!”, campanie care își propune să atragă atenția asupra procedurii adopției în scopul creșterii numărului de familii dornice să adopte și implicit a numărului de copii adoptați precum și pentru sensibilizarea persoanelor în vederea acceptării copiilor greu adoptabili.

”Campania se încheie la finalul lunii martie și se desfășoară în județul Sibiu. Misiunea campaniei inițiată de către specialiștii Biroului Adopții și Postadopții din cadrul DGASPC Sibiu este aceea de a milita pentru ca fiecare copil părăsit să aibă dreptul la o familie indiferent de etnie, religie, vârstă sau stare de sănătate”, spun reprezentanții DGASPC Sibiu.

„Și tu poți să adopți!” își propune promovarea adopției pe plan local (accesul la informații privind pașii în adopție) și creșterea în rândul comunității a interesului pentru adopție și informării privind beneficiile integrării unui copil în viața de familie.

copiiabandonatiiasi

„Această campanie se dorește a fi imboldul necesar unei familii/persoane care dorește să ofere unui copil șansa de a crește și trăi alături de anumite persoane cărora să le poată spune „părinții mei” și „familia mea”. Familia și dragostea părintească sunt valorile esențiale menite să asigure copilului un cămin fericit”, a declarat Laura Camelia Vîlsan, director general DGASPC Sibiu.

“Până la finalul campaniei ne propunem să organizăm întâlniri la sediile primăriilor de pe raza județului Sibiu pentru a încuraja adopția copiilor. Sperăm ca prin această campanie să schimbăm destinele unor copii ale căror povești sunt demne de a fi cunoscute“, spun reprezențanții campaniei.

copii-abuzati2

Campania „Și tu poți să adopți!” debutează în 3 decembrie, de la ora 14:00, la sediul DGASPC Sibiu, cu o întâlnire de lucru, cu echipa de implementare a proiectului, unde sunt prezentate informații privind avantajele unei adopții, procedura legală privind adopția, durata acesteia și beneficiile integrării unui copil în viața de familie. Campania se va încheia la finalul lunii martie 2016, iar celelalte întâlniri se vor desfășura la sediul primăriilor din județul Sibiu.

Conform datelor statistice, de la începutul anului și până în prezent, DGASPC Sibiu a atestat un număr de 15 de persoane/familii apte să adopte, dintre care o familie a adoptat un copil. În decursul aceleiași perioade au fost declarați adoptabili 41 de copii, încredințați în vederea adopției 13 și s-a încuviințat adopția pentru 10 dintre ei.

copii-din-centre-de-plasament

Persoana/familia care doreşte să adopte trebuie să fie atestată ca persoană/familie adoptatoare, atestatul se obţine la cerere, în urma parcurgerii unui proces de evaluare de către solicitant. Adopţia este gratuită și reprezintă operaţiunea juridică prin care se creează legătura de filiaţie între adoptat şi adoptator, precum şi legături de rudenie între adoptat şi rudele adoptatorului. Dincolo de această legătură de filiaţie, adopţia este un proces care schimbă în bine viaţa unei familii şi a unui copil.

Foto: radioiasi.ro, www.bzi.ro, isabellelorelai.wordpress.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Ania

Acum 6 ani

Si mie mi-ar place sa adopt . Dar marea noastra problema e ca suntem in strainatate avem deja 3 copii biologici si nici nu stiu daca am primi acel atestat . De fapt nici nu stiu ce conditii trebuie sa indeplinim .
Raspunde

Gabriela

Acum 6 ani

Ne dorim sa adoptam,din motive de infertilitate nu avem copii.Avem și atestat de 6luni, dar cu toate astea așteptăm și sincer,cred ca îmi pierd răbdarea.Noi suntem din Vâlcea,si mi-as dori mult sa iau legătură și cu dvs.?Mulțumesc
Raspunde

Vizental Daniela

Acum 6 ani

Gabriela, eu sunt o mama care a adoptat doi copii, si pentru al doilea, copil am pierdut primul atestat, deoarece trecuse deja un an, atunci cand ne-a fost prezentat copilul, a trebuit sa parcurgem din nou toate etapele pentru obtinerea celui de al doilea atestat. Dar, te asigur ca a meritat asteptarea, desi stiu ca e grea. Nu-ti pierde rabdarea, si increderea, vei vedea ca totul este intru-un anume scop. Nici o zi in plus. Mult succes!!!!!
Raspunde

Anamaria

Acum 6 ani

Eu am adoptat un copil , atestatul mai e valabil conform legii actuale pana in dec. Daca in perioada asta doresc sa mai adopt un copil se poate adopta pe aceladi atestat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus