Duminică,
05.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Constructorii sibieni amendați de ITM cu 23.500

Constructorii sibieni amendați de ITM cu 23.500

În ultimele luni, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu au desfăşurat acţiuni de control la toate tipurile de unităţi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.

În cadrul acţiunii au fost verificate 70 de unităţi și s-au constatat peste 200 de deficienţe pentru care s-au aplicat 196 de avertismente şi 12 amenzi contravenţionale, în valoare de 23.500 lei.

”Obiectivele generale ale acţiunii au avut în vedere creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, având obiectiv declarat instaurarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional, precum şi diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale menţionate, de către angajatorii din domeniul construcţiilor”, spun reprezentanții ITM Sibiu.

Cele mai frecvente deficienţe constatate în timpul controalelor, au fost instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor pe linie de securitate şi sănătate în muncă; muncitorii nu foloseau sprijiniri la săparea şanţurilor pentru instalaţia de apă-canal; și lipsa examenului medical periodic.

De asemenea, au fost efectuate controale pentru verificarea măsurilor dispuse şi s-a constatat că deficienţele au fost remediate la termenele dispuse.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus