Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

FOTO Lucrările pentru noul Pavilion Muzeal Multicultural au ajuns la final

FOTO Lucrările pentru noul Pavilion Muzeal Multicultural au ajuns la final

Construit cu scopul de a valorifica în mod adecvat patrimoniul multicultural al Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA, Pavilionul Muzeal va oferi facilități adecvate de primire a vizitatorilor în Muzeul în aer liber. Pavilionul va fi inaugurat pentru publicul larg în luna aprilie 2016.

La sfârșitul lunii noiembrie s-a finalizat componenta proiectului Patrimoniu Deschis care prevede construcția unui Pavilion Muzeal Multicultural la intrarea principală în Muzeul (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului). Valoarea întregului proiect se ridică la 3.500.054 euro nerambursabili, fonduri care sunt folosite pentru realizarea unui program cultural complex ce include, pe lângă construcția Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM), reconstrucția, conservarea și restaurarea monumentelor reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul în aer liber, dezvoltarea și promovarea circuitului expozițional Calea minorităților etnice și, nu în ultimul rând, consolidarea relațiilor bilaterale româno-norvegiene prin cercetări comune privind patrimoniul cultural al minorităților etnice. Patrimoniu Deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, primind o finanțare 100% nerambursabilă prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

Noul pavilion Astra

Pavilion Astra

D26R6628 Pavilion astra, interior

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Alin

Acum 8 ani

Jenantilor! De ce stergeti comentariile? Doar fiindca Tribuna a scris de ceva timp de Pavilion? Sau fiindca a avut si video?
Raspunde

nu inteleg

Acum 8 ani

Arata o hala de depozitare, fara geamuri. Despre ce primire a cetatenilor este vorba?
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

ce penibil arata cladirea aia!! zici ca e o hala industriala rasturnata pe o parte!! cum naiba se poate proiecta asa ceva??? arata oribil!!!
Raspunde

MIHAI

Acum 8 ani

Un acoperis de tabla de toata jena, ca in satele defavorizate din sudul tarii. O rusine.
Raspunde

Silviu

Acum 8 ani

Sincer, s-ar fi potrivit mult mai bine o cladire rustica acolo. Pana si vechea intrare arata mult mai bine.
Raspunde

un roman

Acum 8 ani

ba tzaranoilor, sibieni tampiti! pai voi care va duceti vietile printre blocurile alea urate din vasile aron si hipodrom si aveti gresie cu imprimeu de parchet si musama pe masa din bucatari si nu ati calcat vreodata prin alte tari (decat la munca de jos) normal ca nu stiti cum arata niste cladiri cu o arhitectura diferita. pai ma animalelor, sibieni tampiti, gloata de oieri si canibali ce sunteti, voi ati fi in stare sa daramati muzee si orase intregi ma carnati afumati, doar pentru ca nu arata ca blocurile voastre hidoase in care va cresteti progeniturile. vai de capul vostru. tampitilor!
Raspunde

@.@

Acum 8 ani

Subscriu ! De mentionat ca mare parte din populatia Sibiului nu mai prea e din oras (cca 70%) sau au maxim 1-2 generatii. Practic prea putin au legatura sentimentala cu orasul, istoria sa, treaba cu istoria sau cultura europeana. Ce sa stie in ce ''carter'' stau, sau cand e atestat prima data documentar localitatea de origine, nici vorba Sibiul. De vad astia opera din Oslo o ''stuchesc'' cu trei guri ! ! ! Natie de hahalere hidoase ! Totusi este ceva deranjant la amenajari, acel gard sau delimitare cu gresie ce vrea a imita piatra (?), se putea realiza din materiale naturale si mai ieftin !
Raspunde

sibian100%

Acum 8 ani

Am mai scris de multe ori,va rog stergeti comentariile care au un limbaj jignitor ,neadecvat la adresa sibienilor din partea unor imigranti sudisti care au fost primiti in Sibiu cu toate ca au lacune mari de adaptare la lumea civilizata a orasului nostru
Raspunde

ciudat

Acum 8 ani

pe langa tabla urata si mini geamurile de refugiu montan obosit de un secol, e multa faianta pe acolo! ce are faianta de a face cu vechile exponate din muzeu ? sau doar mie mi se pare ?
Raspunde

@.@

Acum 8 ani

Proasta rau lumea, Doamne ! Dar proasta, nu gluma ! Ingusta si limitata ! Oare vreun cap sec de, pardon expresia, roman, s-a intrebat vreodata de ce la muzeul Brukenthal si nu numai, in zilele frumoase, perdelele sunt trase? Na daca descoperiti de ce... de asta nu e nevoie de geamuri mari, ci de geamuri de refugiu montan, oricum tota traditia romaneasca e un REFUGIU montan ! Bir cu fugitii fratilor, intors dosul unde e mai comod, miorite, drop de sare si boceala invatate la scoala. Sexy natie...i must say !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus