Vineri,
28.01.2022
Ceata
Acum
-2°C

Ziua  Internațională a Persoanelor cu Dizabilități sărbătorită cu ateliere de creație

Ziua  Internațională a Persoanelor cu Dizabilități sărbătorită cu ateliere de creație

Ziua de 3 decembrie a fost sărbătorită de 60 de copii şi adulți cu dizabilități prin realizarea de decorațiuni de sărbători - coronițe, lumânări, decorațiuni din lemn, felicitări lucrate manual, în cadrul a trei ateliere de creație.

Pentru că în 3 decembrie este Ziua  Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Asociația Club Sportiv Roțile Astrale în colaborare cu Fundația Motivation, Asociația Diakoniewerk International, Asociaţia D.R.E.A.M și Complexul Național Muzeal Astra, au organizat timp de trei ore evenimentul „Abilitatea învinge dizabilitatea”, în cadrul căruia obiectele create de copii au putut fi achiziționate în schimbul unei donații.

Președintele  Asociației  Club Sportiv Roțile Astrale, Ioan Rusu, speră ca acest proiect să devină tradiție în Sibiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități: „Noi lucrăm cu persoane cu dizabilități și știm ce înseamnă pentru ei izolarea și lipsa activităților sociale. Este nevoie ca asociațiile să-și dea mâna și să contribuie la o mai bună vizibilitate, să putem dezvolta împreună proiecte și să susținem integrarea lor în comunitate. Vrem ca ziua  de 3 decembrie să fie într-adevăr specială pentru acești oameni și să descoperiți abilitățile pe care care le au. Haideți să ne implicăm pentru o viață mai bună, să depășim prejudecățile și să înțelegem că dizabilitatea nu înseamnă izolare”, spune Ioan Rusu.

Evenimentul a uprins și un concert de colinde susținut de beneficiari, un moment de improvizație teatrală pentru copii realizat de actorii Teatrului Gong, un colaj muzical susținut de actrița Gabriela Neagu, un moment de balet oferit de Teatrul de Balet Sibiu și mini recital susținut de cvartetul de coarde Intermezzo.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus