Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Ce poți face în weekend la Sibiu

Ce poți face în weekend la Sibiu

Magicianul Marian Râlea își propune să aducă bucuria și magia poveștilor de iarnă la Sibiu, unde în acest weekend se va juca spectacolul interactiv cu surprize pentru copii ”Darul lui Moș Nicolae”.

Astfel, la Teatrul Gong, decembrie este o lună magică, plină de poveşti, cu personaje fabuloase, care an de an, reiterează tradiţiile legate de un eveniment esenţial în civilizaţia omenirii: Crăciunul, sărbătoarea începutului, a naşterii, a copilăriei şi prin urmare a bucuriei. Dar înainte de venirea lui Moș Crăciun, în noaptea de 5 spre 6 decembrie copiii îl așteaptă pe Moș Nicolae. „An de an Bătrânul Moș vine din împărăția lui să aducă daruri și să reamintească tuturor că dăruind și tu poți fi câștigat. În această iarnă, mai mult decât oricând, când unii oameni din lumea mare au uitat să fie oameni, să încercăm să ne reamintim acest mister al Moșului cu obrajii înroșiți de ger și cu barba lunga cât toți anii la un loc - Moșul aducător de speranță și bucurie într-un spectacol dedicat atât copiilor cât și celor care și-au păstrat sufletul de copil”, a declarat Marian Râlea, inițiatorul acestui proiect.

Spectacolul se joacă vineri de la ora 18:00 și sâmbătă de la orele 11:00 și 18:00.

marian-ralea-teatrul-gong

Spectacolul Antisocial, se joacă la ”Radu Stanca” vineri, de la ora 19:00.

Textul spectacolului este dezvoltat prin tehnici de Artă Activă împreună cu actorii spectacolului – Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristi Timbuș, Maria Tomoiagă.

Liceu de provincie, anul 2015, România. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și demască. Cu ajutorul unor elevi.

antisocial-deschidere

Oratoriul de Crăciun

Biserica Evanghelică din Piața Huet va găzdui în 6 decembrie 2015, de la ora 18:00, un concert vocal-simfonic denumit ”Oratoriul de Crăciun”.

Concertul include Cantatele I — III de Johann Sebastian Bach, în interpretarea Corului Bach din Sibiu alături de soliștii vocali: Melinda Samson, soprană (Sibiu); Mihaela Ispan, alto (București); Andreas Petzoldt, tenor (Leipzig); Matthias Weichert, bas (Dresda), acompaniați de o orchestră de cameră.

Conducerea muzicală va fi asigurată de Jurg Leutert.

Prețul unui bilet este de 10 lei, copiii până la 14 ani beneficiind de gratuitate. Biletele sunt puse în vânzare la sediul Bisericii Evanghelice din Sibiu, Piața Huet nr. 1, precum și în librăriile Schiller și Erasmus, și în seara concertului la intrare. Organizatorii recomandă celor interesați să aibă îmbrăcăminte călduroasă.

Weihnachtsoratorium-270x359

Acapella & Friends

Monica Anghel, Felicia Filip, Nico, Radu Nechifor, George Miron, Andrei Tudor șI Grupul Vocal Acapella concertează în 6 decembrie, la Sala Thalia.

”Sibienii vor avea parte în acest sfârșit de săptămână de o surpriză greu de găsit în peisajul muzical românesc. Un concert ce aduce pe aceeași scenă voci din aproape toate palierele muzicale, care pleacă de la minunata voce de operă a Feliciei Filip până la vocea inconfundabilă a Monicăi Anghel”, spun organizatorii.

„Dragii mei, mă bucur enorm de fiecare dată când vin la Sibiu pentru a cânta. M-am bucurat enorm și pentru colaborarea pe care am avut-o cu Teatrul Național Radu Stanca, dar acum bucuria este specială, pentru că sunt invitată să fac parte din spectacolul prietenilor mei, George Miron și Acapella. Aștept cu emoție acest eveniment pentru că vibrez la tot ceea ce cântă ei, sunt speciali cu toții, au un repertoriu deosebit, iar când îi ascult cântând îmi trec prin minte amintiri din copilărie. Ne vedem la concert pe data de 6 decembrie și aștept să îmi spuneți voi ce sentimente minunate vă va transmite acest concert eveniment”, spune Monica Anghel.

Christmas Gala Concert este o inițiativă a asociației Vocart și îi va reuni sub luminile rampei pe artiștii Felicia Filip, Monica Anghel, Nico, Radu Nechifor, Andrei Tudor, George Miron și Grupul Vocal Acapella, un „obișnuit” al perioadei de sărbători în orașul Sibiu. Concertul va avea loc în data de 6 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

„Sunt foarte încântat să fiu parte a acestui proiect, cu atât mai mult cu cât nu sunt la prima colaborare cu cei din grupul vocal Acapella. Cred că până acum toate colaborările noastre s-au bucurat de un real succes și sunt încrezător că și de această dată vom ajunge la inimile publicului. Totodată, sunt nerăbdător și onorat să ma aflu pe scenă pentru a doua oară alături de doamna Felicia Filip și am încredere că vom crea un moment muzical remarcabil împreună. Mă aștept ca sala Thalia să fie neîncăpătoare iar acest concert să fie doar începutul unui proiect de succes și de lungă durată”, spune sibianul Radu Nechifor.

Compus din absolvenți și studenți  ai instituțiilor muzicale din România, grupul vocal Acapella a susținut de-a lungul anilor numeroase concerte în țară și străinătate, reprezentând România la concursuri și festivaluri internaționale, unde a obținut premii importante.

Accesul spectatorilor la Christmas Gala Concert este gratuit, însă în limita locurilor disponibile.

Monica-Anghel

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus