În mod normal, n-ar fi trebuit să vorbim de restaurantul ”La plăcinte” la un scurt atât de timp de la ultima recenzie: vreo nouă luni. Doar că destinul ne-a împins din nou spre acest loc și nu ne-a plăcut deloc. Aveam de ales: trecem cu vederea întâmplarea și vorbim de altceva nou apărut în oraș sau scriem despre timpul petrecut aici. Dar mai bine să vedeți cum a fost.
O zi banală. E drept, cu mulți clienți înăuntru, cu forfotă și angajați ocupați. Ora 14. Timp de o jumătate de oră bună am desenat, am colorat, ne-am uitat pe pereți și… nimic. Într-un final în care chiar ne-am rugat de ospătarii care treceau ca vântul pe lângă noi, unul și-a făcut milă și ne-a adus un meniu. L-am ținut de mână lângă noi, să nu mai plece, dar ne-a păcălit și s-a dus. După vreo 20 de minute am insistat și a apărut un domn ”în civil”. Ne-a explicat că e aglomerat, că s-au încurcat niște comenzi, că bucătarii s-au încurcat la rândul lor și că bucuros ne va face el comanda. Am ales două sucuri, apă și două plăcinte. Una cu vișine, alta cu brânză. ”Două beri?” ne întreabă serios. ”Două sucuri”, îi răspundem ca într-un film cu proști. A plecat. Și am așteptat. Ora 14.50.
După vreo 40-50 de minute, ne-am impacientat puțin și am întrebat în stânga-dreapta. Nu am primit decât un anunț cât se poate de serios. ”Vine și mâncarea, dar vedeți că vă plouă pe haine!”. Într-adevăr, în spatele nostru, undeva pe plafon s-a spart o conductă și curgea apă ca într-o cascadă. Am mutat hainele ude, ne-am mutat și noi în alt loc, mai ales că la masă au venit și alți prieteni și ne-am pus din nou pe așteptat. Ora 15.30.
Alte 30 de minute până au apărut din nou niște meniuri. Alte 40 de minute până a apărut un ospătar. De data aceasta, o domnișoară speriată, care nici măcar n-avea curajul să ridice capul din pământ. După încă 40 de minute au apărut primele comenzi. ”Ne pare extrem de rău, dar s-au încurcat comenzile. Am dus plăcinta de vișine la altă masă și cei de acolo au mâncat-o. Pentru dumneavoastră nu mai am decât învârtită de vișine. În mare e același lucru”, ne-a spus fata fără milă în fața unei asistențe șocate. ”Păi am vrea plăcintă”, încercăm un răspun. ”Păi atunci, va mai trebui să așteptați 40 de minute…”. Și am luat învârtita. Celelalte comenzi: ”căciula lui Guguță”, alte două plăcinte, două carafe de compot de vișine și niște pelmeni de casă cu smântână. 17.10.
Mâncarea a venit pe la 17.30. Bineînțeles că băuturile s-au încurcat. În loc de două carafe de compot a apărut una singură. Cu largi insistența, a mai venit una. Doar că lângă noi un conflict între meseni și ospătar s-a terminat cu circ. Angajatul urla că nu e vine lui că s-au încurcat comenzile, dar că va plăti el cheltuielile. Oamenii urlau și ei că nu e nevoie de pomană. S-au ridicat și au plecat.
Am plecat și noi pe la ora 18 și ceva. După aproape o jumătate de zi în care am stat blocați într-un restaurant. Mâncarea a venit în mare parte rece, atmosfera a fost sinistră, iar nervii au fost la un nivel maxim. O ”distracție” care ne-a costat 140 de lei. Și știți ceva? Le-am lăsat și 10% bacșiș. Pentru servire… Dar și pentru ”domnul în civil” care și-a cerut în câteva rânduri scuze pentru servirea mizerabilă. Nu știm dacă are legătura cu recenta ”mini-grevă” a angajaților, însă dacă lucrurile nu se pun la punct aici, i se va duce ”buhul” în oraș de restaurant care trebuie evitat. Asta dacă nu ești cumva vreun sadic nebun.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 7984
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
Emil
Acum 10 ore
Gogu
Acum 10 ore
X-ulescu
Acum 10 ore
Gogu
Acum 11 ore
Kokos