Marţi,
05.12.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

FOTO | Pe aripi de slam-dunk: zburătorul Hardy a răpus Clujul. CSU Sibiu a luptat eroic, după un prim sfert ratat, şi a învins dramatic

FOTO | Pe aripi de slam-dunk: zburătorul Hardy a răpus Clujul. CSU Sibiu a luptat eroic, după un prim sfert ratat, şi a învins dramatic

CSU Sibiu a câştigat derby-ul Ardealului cu U-BT Cluj, la capătul unui meci trăit cu pulsul la 130, până la finalul meciului.

Kevin Hardy a adus victoria sibienilor, scor 66-65 (10-22, 23-10, 16-18, 17-15), pe ultima posesie sibiană, iar celelalte patru secunde rămase clujenilor nu le-au fost suficiente pentru a răpune o formaţie care a luptat eroic, după un prim sfert complet ratat, pe care l-a încheiat la minus 12. Trupa lui Dan Fleşeriu n-a cedat niciun moment, trăgându-şi mereu seva din energia degajată de marea de tricouri galbene, îmbrăcate cu patos de sutele de suflete aflate în goana după palpitaţii.

Palpitaţii care au creionat tabloul startului de meci. Un val de confetti acoperea parchetul, în timp ce Gilbert şi Hardy erau de-a dreptul măguliţi. Cu ridicături în marginile gurii îşi dadeau mână şi îşi lansau privirea spre cele aproape 2000 de suflete care au umplut fiecare părticică din sală până la refuz. Era clar. Jocurile de echipă din Sibiu trăiesc prin baschet.

CSU - Cluj (1) (Copy)

În circulaţie intrau două echipe ce puneau în scenă “Derby-ul Ardealului”. Iar Dan Fleşeriu putea, în sfârşit, să se bucure de întreaga echipă cu care lega şase victorii consecutive. Căpitanul Calotă revenea pe parchet după două meciuri de absenţă, iar Gilbert, Lalovic, Mijajlovic şi Hardy completau “5-ul” neînvins de nicio echipă din Liga Naţională.

Greşeli cu nemiluita şi un sfert de coşmar

“Galben-albaştrii” începeau meciul cum nu se putea mai rău. Jocul rapid practicat de o echipă clujeană atletică făcea ca CSU să se vadă condusă cu 2-13 după doar 4 minute. Tactica devenea falimentară: apărarea om la om în faţa unor jucători rapizi ca Dykes, Adamovic sau Jorovic nu funcţiona. Sibienii treceau imediat la apărarea în zonă, dar tot degeaba. Greşelile copilăreşti de pe poziţional se regăseau şi pe tranziţie. Toate astrele erau aliniate parcă împotriva galben-albaştrilor. Chiar şi sub panou sibienii erau dominaţi clar. Iar Gilbert îşi pierdea simţurile în faţa gigantului Baciu. Gilbert şi Lalovic erau reduşi la tăcere de pivoţii Baciu şi Jorovic. Clujul se apăra agresiv om la om şi sibienii abundau în execuţii ratate de dincolo de semicerc. Cine să mai poată să pătrundă printr-un zid în care nu se zărea nicio breşă? Fleşeriu încerca să schimbe ceva, şi o făcea. Exact acolo unde CSU suferea cel mai mult: jocul static al pivoţilor. Lalovic şi Gilbert erau înlocuiţi cu Paul şi Harrison. Dar William Paul îi înşela aşteptările antrenorului. Rata la foc automat şi mânuia mingea cu o tragică neîndemânare. Greşelile se înteţeau şi finalul primului sfert o găsea pe CSU la minus 12 puncte, scor 10-22. Într-o repriză în care greşelile au făcut diferenţa, pentru că la recuperări galben-albaştrii conduceau cu 10-9, dar n-au ştiut să profite. Clujul a făcut-o. Prin mâna fină a lui Adamovic. Care nu te iartă dacă-i laşi timp de gândire: 11 puncte, jumătate din punctele echipei.

CSU - Cluj (5) (Copy)

Adamovic, redus la tăcere

În al doilea sfert, Ţenter şi-a permis să-şi odihnească oamenii de execuţie, lucru care avea să-l coste. Dykes, Adamovic, Jorovic şi Baciu erau trimişi pe bancă. Moment în care sibienii au reacţionat prompt. CSU îşi ridica nivelul pe faza defensivă, apărarea om la om funcţiona ca la carte, şi clujenii erau nevoiţi să arunce de la distanţă. Iar loviturile îşi pierdeau din acurateţea primului sfert. Mutarea lui Fleşeriu cu Harrison în locul lui Gilbert începea să dea roade. Americanul devenea stâlpul din faţa panoului de care CSU avea mare nevoie! Jorovic şi Baciu erau puşi la respect. Iar capacul în faţa lui Jorovic transmitea un mesaj clar: pe aici nu se trece, avea să spună “Big Mike”, care la mai bine de 2 m dezvolta nişte mişcări de felină ce-i dădea bătăi de cap colosului Baciu. Paravanele făcute de Harrison deveneau decisive în creşterea nivelului de joc al sibienilor. Hardy prindea curaj şi alerga de parcă viaţa îi era pusă în joc (9 puncte şi 8 recuperări după 20 de minute), iar Lalovic şi Mijajlovic îşi intrau în ritmul de la trei puncte. La 25-26, o fază descria perfect emoţia sârbească. Mijajlovic privea spre tribună, strângea pumnul şi se încărca cu energie.

CSU - Cluj (9) (Copy)

După două sferturi, CSU întorcea scorul într-o manieră fantastică, iar cel mai periculos om al Clujului de la trei puncte era transformat într-un necunoscut. Sibienii s-au apărat atât de bine încât Adamovic nu a mai reuşit să puncteze. Deloc.

CSU - Cluj (7) (Copy)

Căpitanul s-a întors

După pauză, Fleşeriu încerca să-l odihnească pe Harrison, care a dus lupte grele cu Baciu şi îi acorda din nou credit lui Gilbert. Din păcate, americanul dezamăgea şi pierdea majoritatea duelurilor de sub panou cu Jorovic. Fleşeriu muta înapoi rapid şi reintra Harrison, care dădea naştere unui slam-dunk cu fault, de ridica decibelii în “Transilvania”. Și căpitanul îşi făcea simţită prezenţa! Deşi Calotă părea nerefăcut complet după accidentare, strângea din dinţi când marca un coş cu fault, pe o pătrundere în care făcea slalom printre munţii de oameni Baciu şi Jorovic. Cele opt puncte din sfertul trei, marcate de “Kevin”, o menţineau pe CSU în coasta Clujului. Trupa lui Dan Fleşeriu intra în decisiv cu un deficit de un punct, 49-50, şi suspansul creştea la cote alarmante.

CSU - Cluj (11) (Copy)

Zburătorul Hardy, de pe altă planetă

Primele cinci minute din sfertul care trebuia să decidă câştigătoarea erau de coşmar pentru CSU. Ratările de 3, pe bandă rulantă, plecate din palmele lui Mijajlovic, Paul şi Harrison îl duceau pe Dan Fleşeriu în pragul exasperării. Noroc cu clujenii care erau si ei prinşi într-un concurs de ratări. Calotă era cel care întrerupea timpul de secetă, printr-o liberă, şi Hardy îi venea în ajutor cu un slam-dunk, executat pe un contraatac şcoală. Spiritele se încingeau, iar Ţenter cerea time-out, pentru a opri o formaţie care era descătuşată. Băieţii lui Fleşeriu au luptat eroic şi nici greşelile de arbitraj, de pe final, nu au putut să răpună o echipă ce juca pe refrenul fanilor care i-a purtat pe braţe spre un succes imens. Cu câteva secunde de final, Hardy, venit de pe altă planetă, le-a făcut cadoul perfect de Crăciun fanilor. Un cadou confecţionat dintr-un slam pe care scria: CSU Sibiu o învinge pe U-BT Cluj, 66-65. Iar cele patru secunde rămase pentru clujeni nici nu au mai contat.

CSU - Cluj (8) (Copy)

Performanţe CSU:

Hardy (21 de puncte, 14 recuperări si 2 pase decisive)

Calotă (16 puncte, 4 recuperări şi 6 pase decisive)

Mijajlovic (10 puncte, 5 recuperări si 2 pase decisive)

Harrison (9 puncte, 4 recuperări)

Lalovic (5 puncte, 6 recuperări şi 1 pasă decisivă)

Gilbert (3 puncte si 4 recuperări)

Paul (2 puncte)

FOTO: Silvana Armat

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

v radu

Acum 7 ani

un sincer bravo si la multi ani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus