Vineri,
12.08.2022
Ploi Scurte
Acum
13°C

Sibiu: ultimele străzi din fonduri europene, recepționate

Sibiu: ultimele străzi din fonduri europene, recepționate

Lucrările de modernizare a străzilor Calea Gușteriței, strada Măgheranului, strada Oțelarilor și strada Macaralei au fost recepționate în cursul zilei de marți, anunță autoritățile locale. Finanțarea lucrărilor – în valoare totală 17,6 milioane de lei - a fost asigurată în proporție de 85% din fonduri europene, alocate Sibiului prin intermediul POR 2007 – 2013 și al căror termen de utilizare se încheie peste 19 zile. “Cele patru străzi sunt artere de circulație importante. Trei dintre acestea sunt situate în zona Gușterița și Lazaret, cartiere în care investițiile vor continua în perioada 2016 – 2018 pe alte zece străzi de pământ pe care intenționăm să le modernizăm din noul împrumut contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Și în cartierul Terezian am investit în ultima perioadă, în noul viaduct și străzile Timișoara, Deva, Kiev, Traian Demetrescu și Arad”, declară, Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, într-un comunicat emis de autoritățile locale. Contractul de execuție a fost încredințat prin licitație asocierii Geiger Transilvania - SC Construcţii SA - SC Universal Business SA, termenul de execuție fiind de 18 luni.

Lucrările executate pe fiecare stradă Sursa: comunicat Primăria Sibiu

Valoarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii pe Calea Gușteriței a fost de 5.978.555.15 lei. Lucrările au vizat tronsonul dintre podul peste Cibin și intersecția cu strada Macaralei, adică aproximativ 1 km de drum și trotuare. Au fost modernizate rețelele de apă și canalizare, carosabilul și trotuarele au fost reamenajate, au fost marcate 44 de locuri de parcare, stații de autobuz și piste pentru biciclete pe ambele sensuri și au fost plantați arbori.

Calea Gusteritei

Lucrările de modernizare a străzii Măgheranului au inclus reabilitarea rețelei de apă, reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a spațiilor de parcare și a zonelor verzi. Contractul a inclus și modernizarea sistemului de iluminat public, aceasta însemnând instalarea a 31 de stâlpi care susțin corpurile de iluminat. Soluția utilizată pentru spațiile de parcare este amenajarea cu dale înierbate. Au rezultat astfel 130 locuri de parcare. Valoarea lucrărilor de modernizare pentru această stradă a fost de 4.853.070,77 lei, lungimea acesteia măsurând aproximativ 1 km. Și pe această stradă au fost trasate piste pentru biciclete pe ambele sensuri.

Strada Oțelarilor măsoară aproximativ 1 km. Rețeaua de apă a fost refăcută integral, iar rețeaua de canalizare a fost refăcută pe o porțiune, pe restul lungimii aceasta fiind deja modernizată în cadrul proiectului SC Apă Canal, finanțat din fonduri structurale. Carosabilul și trotuarele au fost și acestea reabilitate. În trotuare au fost amenajate alveole pentru arbori, dar și spații pentru plantarea de material verde. Valoarea lucrărilor pe această stradă a fost de 4.090.825,5 lei. În zona de blocuri a fost creată o parcare cu 30 de spații, alte 72 de spații de parcare fiind amenajate pe aliniamentul străzii. Pista pentru biciclete a fost marcată și aceasta pe un singur sens, circulația desfășurându-se în regim de sens unic, dinspre strada Principatele Unite, spre strada Macaralei.

str Macaralei

Strada Macaralei măsoară aproximativ 300 de metri şi face legătura dintre strada Oţelarilor şi Calea Guşteriţei. Şi pe această stradă au fost modernizate reţelele de apă şi canalizare, carosabilul şi trotuarele. Au fost marcate spații de parcare pe aliniament și pistele pentru biciclete. Valoarea lucrărilor a însumat 1.175.832.25 lei. Separat de acest proiect, cu finanțare din bugetul local, a fost modernizat și sistemul de iluminat public, valoarea acestui contract fiind de 17.426,88 lei. Și pe această stradă circulația se desfășoară în regim de sens unic.

str Magheranului

Foto: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

hai-hui

Acum 6 ani

Arata bine insa is curios cat va dura pana se vor sparge din nou...
Raspunde

@.@

Acum 6 ani

He hee....cu spartul nu dureaza mult, pana in Ianuarie sigur !. Ce sepsi arata cablurile, adevarate opere avantgarde ! In a doua poza chiar sunt estetice. Probabil vreun trend eco, punct de sprijin pt. viitoare plante agatatoare.
Raspunde

K.Samuel

Acum 6 ani

Refacem din temelie straz, fara sa ingropam cablurile... Asta da lucru bine facut. Brasovul are cablurile in pamand dinainte sa ne apucam noi sa asfaltam (sunt sibian, nu va ratoiti). In Oradea lucrurile merg ca unse, se modernizeaza strazi cum trebuie si orasul ala s-a schimbat puternic intr-un interval mai scurt decat a facut-o Sibiul.
Raspunde

Veloteca

Acum 6 ani

Tot le va trebui un serviciu specializat de service pentru biciclete pentru ca aceste piste vor fi realizate tot cu probleme.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus