Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
8°C

Coşmarul dinaintea Crăciunului: sfertul trei cu BC Mureş. Evoluţia încântătoare a lui Calotă nu a fost suficientă pentru victoria sibienilor

Coşmarul dinaintea Crăciunului: sfertul trei cu BC Mureş. Evoluţia încântătoare a lui Calotă nu a fost suficientă pentru victoria sibienilor

CSU Sibiu a pierdut la Târgu Mureş, în ultimul meci al anului, împotriva echipei locale BC Mureş. Trupa lui Dan Fleşeriu a fost învinsă cu 78-84, după ce a controlat prima repriză în mod autoritar, însă sfertul al treilea a fost  de coşmar şi decisiv în ecuaţia derby-ului pentru locul 1. “Galben-albaştrii” au marcat doar 7 puncte şi au primit 28 de puncte şi nu au mai putut emite pretenţii la victorie.  

În prima repriză, CSU Sibiu a fost echipa mult mai incisivă pe faza defensivă, iar apărarea om la om a dat roade. Puşi în imposibilitatea de a pătrunde în semicercul sibian, jucătorii lui BC Mureş au fost nevoiţi să arunce mult de la distanţă, iar încercările au fost sortite eşecului. Doar o reuşită din 14 execuţii au reuşit jucătorii lui Audrius Prakuraitis, în timp ce sibienii au izbutit 3 din 7, toate marcate de Mijajlovic, care avea un procentaj de 100%, după primele 10 minute. Octavian Popa Calotă a fost însă jucătorul care destabilizat defensiva lui BC Mureş la fiecare atac, alimentându-şi colegii cu pase decisive: nu mai puţin de 9 assist-uri reuşea “Kevin”, plus patru puncte marcate. Căpitanul lui CSU Sibiu  făcea o muncă fără cusur şi pe faza defensivă unde izbutea 6 recuperări după 20 de minute. Harrison a arătat şi el o mare disponibilitate la efort, arătând aceeaşi formă nemaipomenită şi poftă de joc ca în meciul cu Clujul: 11 puncte, 2 recuperări si 2 pase decisive după două sferturi. După o prima repriză în care CSU a fost mereu la conducerea jocului, tabela arăta 40-31 pentru CSU Sibiu.

Coşmarul din sfertul trei

După o primă repriză fantastică, trupa lui Dan Fleşeriu a fost de nerecunoscut în sfertul trei, când a marcat doar 7 puncte, primind 28. O repriză dezastruoasă care nu se preconiza înaintea pauzei. Principalul artizan al revenerii formaţiei BC Mureş a fost Martinic, jucător care a punctat trei din trei de la distanţă şi trei din trei din interiorul semicercului, în sfertul al treilea. CSU negăsind antidotul pentru a-l opri pe jucătorul lui Mureş. Greşelile şi atacurile irosite cu nonşalanţă au fost elementele care au caracterizat jocul total dezamăgitor al sibienilor din sfertul al treilea. Harrison, Mijajlovic şi Lalovic au fost cei care au irosit cele mai multe situaţii favorabile de a puncta. Iar Hardy a jucat extrem de şters, fiind doar umbra jucătorului care impresiona în meciul contra Clujului, când făcea “double-double”. În sfertul al patrulea, Dan Fleşeriu a încercat să-şi resusciteze jucătorii, însă misiunea unei reveniri care să aducă victoria părea imposibilă. Nici evoluţia încântătoare a lui Calotă nu a mai contat în ecuaţia finală. Căpitanul lui CSU fiind aproape de triple-double: 12 puncte, 9 recuperări şi 11 pase decisive. Până la final, jucătorii lui CSU au tras de ei cât au putut, dar au reuşit să recupereze doar şase puncte, meciul terminându-se cu victoria lui BC Mureş, scor 84-78.

Performanţe:

Mijajlovic (17 puncte, 1 recuperare şi 1 pasă decisivă)

Harrison (15 puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive)

Gilbert (15 puncte, 6 recuperări şi 1 pasă decisivă)

Calotă (12 puncte, 9 recuperări şi 11 pase decisive)

Hardy (11 puncte, 6 recuperări şi 1 pasă decisivă)

Lalovic (6 puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive)

Paul (2 puncte şi 1 recupare)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus