Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

O comisie a Ministerului Transporturilor verifică incidentul aviatic de pe Aeroportul Avram Iancu

O comisie a Ministerului Transporturilor verifică incidentul aviatic de pe Aeroportul Avram Iancu

O comisie a Ministerului Transporturilor se află la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pentru a verifica împrejurările în care s-a produs incidentul de joi, când o aeronavă Blue Air a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă, potrivit Agerpres.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că respectiva comisie a sosit în cursul zilei de joi și că verificările sunt 'normale în astfel de situații'.

'A venit comisia de la minister, sunt verificări normale. Comisia trebuie să integreze o cantitate foarte mare de informații și de date, documente, de la ROMATSA, de la aeroport, de la compania aeriană. Nu știu când vor finaliza verificările', a menționat David Ciceo.

El a mai spus că aeronava Blue Air implicată în incident a plecat joi seară la București.

'Avionul a decolat cu bine la București, în jurul orei 21:00 deci n-a suferit nicio avarie. Investigația va stabili exact cauzele. Menționez că înainte de aterizarea avionului Blue Air au decolat cu bine șapte aeronave, niciun pilot n-a semnalat că ar fi ceva probleme cu pista, deci nu era gheață deloc. Mai mult, după decolarea acestor aeronave, temperatura a crescut ușor. Deci, condițiile de aterizare erau corespunzătoare', a subliniat David Ciceo.

În paralel cu verificările efectuate de comisia de la Ministerul Transporturilor, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar în cazul incidentului aviatic.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Sebastian Dobrescu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că deocamdată nu sunt noutăți în verificările procurorilor.

Joi, directorul aeroportului clujean, David Ciceo, preciza pentru AGERPRES, că verificările procurorilor sunt normale în astfel de cazuri.

'Considerăm că este o procedură normală să se autosesizeze în cazul acestui incident și în acest caz o să sprijinim cu toate datele cercetările care se vor efectua. Cu ocazia incidentului a fost un domn procuror de la Cluj pentru primele informații. Este o procedură normală în cazul unui incident', a declarat, joi, David Ciceo.

Un avion cu 116 pasageri care efectua o cursă charter de la București la Barcelorna, cu escală la Cluj, a ieșit, joi, pe de pista Aeroportului Internațional 'Avram Iancu' în timpul manevrelor de aterizare, fără să fie înregistrate victime sau pagube materiale.

Sursă: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Solomon

Acum 8 ani

Domnul David Ciceo bate campii,de data asta!Faptul ca au decolat aeronave de pe aceeasi pista n-are nici o relevanta!Tractiunea la decolare nu se face prin aderenta directa ci cu ajutorul fortei motoarelor;in schimb la aterizare marea parte a franarii se face prin aderenta directa a rotilor trenului de aterizare si mai putin prin functia revers a motoarelor!Iar filmarile si fotografiile il contrazic total pe domnul David Ciceo!Iar faptul ca nu avea combustibil e o mare minciuna:ce avion pleaca din Bucuresti spre Spania si nu are combustibil nici pana la Cluj?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus