Vineri,
07.08.2020
Innorat
Acum
13°C

Cindrea ar fi câștigat detașat CJ Sibiu, pe vot direct. Sondaj

17 Ianuarie 2016 21:04

Cindrea ar fi câștigat detașat CJ Sibiu, pe vot direct. Sondaj

Orice articol referitor la președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, e însoțit imediat de cel puțin un comentariu negativ. Pe Facebook, liderul PSD și-a închis activitatea. Cu toate acestea, într-un sondaj realizat de PNL și prezentat săptămâna trecută, arată faptul că președintele Cindrea ar câștiga detașat alegerile dacă ar mai exista vot direct pentru președinția Consiliului Județean.

Conform studiului, Cindrea ar avea peste 37% din opțiunile electoratului în oricare formulă de candidați propuși de PNL. Realizarea lui Cindrea este cu atât mai importantă, cu cât intenția de vot pentru partidul pe care îl conduce este mult mai mică.

Persoana potrivită să conducă județul este în opinia sondajului Ioan Cindrea, cu aproape 10% diferență față de următorul candidat. În situația în care liberalii l-ar trimite în lupta electorală pe Mircea Cazan, acesta ar fi socotit de 20,3% dintre sibieni ca fiind capabil să conducă județul. Cindrea – 37,1. Dacă PNL ar merge cu Raluca Turcan, aceasta ar fi văzută lider al județului de doar 21,8, în timp ce Cindrea ar fi creditat de 36,3%. Diferența dintre Cindrea și Nicolae Neagu este și mai mare: 16,7% - Nicolae Neagu; 38,1% - Ioan Cindrea. Cea mai mare diferență s-ar obține dacă liberalii l-ar promova pe Constantin Șovăială. 14,8% dintre sibieni îl văd pe liberal președinte al CJ Sibiu, într-o competiție directă cu Ioan Cindrea – 38,9%.

În același sondaj, Paul Jurgen Porr ar fi văzut drept lider al județului de 24-26% dintre sibieni, în funcție de candidații liberali. În rest, doar ALDE, cu Constantin Sofrone ar mai obține voturi demne de luat în seamă. Acesta ar obține puțin peste 5%.

Încurajator pentru Cindrea este și faptul că 54,5% dintre sibieni sunt de părere că județul merge într-o direcție bună. 25% sunt de părere că județul merge într-o direcție greșită în timp ce restul nu pot aprecia.

Cindrea pe primul loc, PSD pe locul 3

La Consiliul Județean, liberalii stau mult mai bine și conform sondajului de opinie ei vor câștiga cel mai mare număr de consilieri. Intenția de vot la Consiliul Județean Sibiu este: PNL – 24,9%; FDGR – 23,0%; PSD – 19,4%; ALDE – 4,8%; PMP – 2,4%. Nehotărâți: 19,5%. În cazul celor care au declarat ferm că vor candida, PNL ar obține 31,2%, FDGR – 29,7%, PSD – 23,9%, ALDE – 5,9%.

Interesant este faptul că liberalii s-au gândit să sondeze în județ și probabilitatea de succes a unei Alianțe FDGR – PNL. În această variantă, Alianța FDGR – PNL ar obține 44,3% din voturi, în cazul celor care au declarat că probabil vor merge la vot și 57,5% în cazul celor care au declarat că vor intenționa să voteze. În aceste situații, PSD ar mai obține 19,8%, respectiv 24,7%, în cazul sibienilor care și-au declarat ferm intenția de a vota.

Astrid Fodor nu are rival deocamdată

În cadrul sondajului de opinie realizat de PNL Sibiu în perioada 25 noiembrie – 22 decembrie 2015 reiese faptul că primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor are toate șansele să câștige alegerile pentru Primăria Sibiu. Candidatul FDGR are în toate variantele propuse de liberali peste 53% intenție de vot în cazul sibienilor care au declarat că probabil vor merge la vot și peste 66% printre sibienii care au declarat că intenționează să voteze. Sondajul a fost prezentat în această seară în cadrul unei ședințe a PNL Sibiu.

În municipiu, din rândul social-democraților a fost evaluat prefectul Ovidiu Sitterli și în toate variantele de posibili candidați PNL acesta are un scor superior liberalilor, cu peste 10%. Au fost evaluați din rândul PNL Sibiu Mariana Brunchea (6,7%), Răzvan Pop (7,2%), Diana Pavelescu (6,8%) și Stephan Braune (6,4%).

Iohannis, peste Biserică

Conform sondajului, cei mai mulți dintre sibieni (63%) au o părere bună și foarte bună în președinție, 58% au o opinie favorabilă față de Biserică, 57% în primărie, 51% în Consiliul Județean, 30% în guvern și doar 17% dintre sibieni susțin că au o părere bună și foarte bună în parlament.

PSD câștigă la Mediaș, dacă va candida Neamțu

În municipiul Mediaș, lupta internă dintre Christinne Thellmann și Gheorghe Roman pare că a fost câștigată de deputat. Acesta ar câștiga alegerile pentru Primăria Mediaș cu 51%, în situația în care contracandidați i-ar fi Viorel Arcaș de la PSD (22,5%). În situația în care candidat al liberalilor ar fi Christine Thellmann ea ar avea un scor electoral de 40,2%, în timp c Arcaș ar avea 30,3%. O situația dezastruasă pentru PNL ar fi în situația în care ar candida actualul primar Teodor Neamțu. Viorel Arcaș ar fi votat de 42,7% dintre medieșeni, în timp ce Neamțu ar obține 19,5%.

Avrig: Restul au șanse să-l bată pe Klingeis. Dacă se aliază

Sondajul realizat de liberali în orașul Avrig a scos la iveală faptul că PNL se află în preferințele avrigenilor sub FDGR și PSD. Chiar dacă distanța dintre partide nu este mare.

În condițiile în care vor candida pentru Primăria Avrig Adrian David din partea PNL, Arnold Klingeis (FDGR) și Gheorghe Frăticiu (PSD), liberalul ar obține 20,2%, față de 22,9% – Klingeis și 21,3% – Frăticiu. În situația în care din partea PNL ar candida Ilie Stoica, acesta ar obține, conform sondajului comandat de liberali, 12,7%, în timp ce Klingeis ar avea 25,7%, iar Frăticiu – 22,1%. Cu Vasile Vilhelm Grama – candidat, liberalii ar obține cele mai slab scor electoral – 9,9%, iar Klingeis ar mări diferența față de liberali și social democrați (28,4%).

Avrigenii ar vota însă PNL pentru Consiliul Județean. 23,6% dintre avrigeni și-ar da votul pentru lista propusă de liberali, în timp ce PSD ar obține 19,1%, iar FDGR doar 13,7%. 38,7% dintre cei chestionați nu sunt hotărâți. Calculul făcut printre cei care au afirmat că vor merge la vot arată diferențe și mai mari: 37,7% – PNL, 31,4% – PSD, 23,5% – FDGR.

L-au încercat și pe părintele Necula

În sondajul cu pricina a fost sondat inclusiv părintele Constantin Necula. Acesta a declarat pentru Turnul Sfatului că nu-și dorește să intre în politică, iar singura lui candidatură este cea depusă pentru mântuire. ”Nu sunt marcat de nici o dorință de a face politică. Singura mea candidatură este depusă pentru a-mi câștiga mântuirea.  Sunt bucuros de procentajul de încredere acordat Bisericii și asta în luni foarte grele pentru imaginea ei”, a declarat Constantin Necula.

Totodată, el precizează că va păstra respect pentru politicienii locali, atâta vreme pun suflet pentru sibieni. ”Respect politicienii locali, indiferent din ce partid fac parte, câtă vreme pun sufletul pentru sibieni. Nădăjduiesc tot mai mult la o viață politică locală loială principiilor demnității democratice și respectului persoanei și familiei contra-candidatului.  Cred că Sibiul are un fond de cultură politică de mare valoare și sunt sigur că avem nevoie unii de alții pentru a face treabă bună. Îmi doresc campanii politice fără excese și fără agresări inutile. Cu Biserica girant și mediator al păcii sociale”, a mai precizat părintele Necula.

În sondajul liberalilor, Constantin Necula e văzut de 24,1% dintre sibienii sondați ca un posibil candidat la Primăria Sibiu. Asta, în timp ce cel mai bine cotat liberal din sondaj, Vigil Popa, are opinii favorabile în proporție de 24,0%. Necula are un grad de notorietate de 33,5% și un potențial de creștere electorală de 19,5. Ca și intenție de vot, Necula ar obține 7,6% într-o competiție cu actualul primar interimar al Sibiului, Astrid Fodor.

Liberalii au realizat în vederea campaniei electorale din acest an un sondaj care are trei capitole: municipiul Sibiu, orașul Avrig și municipiul Mediaș. La nivelul județului, au fost intervievate 1843 persoane, cu o eroare de reprezentativitate de ±2.3% cu o probabilitate de 95%. Datele au fost culese, la cererea PNL, în perioada 25 noiembrie – 22 decembrie 2015, iar eşantionul a fost validat pe baza datelor INS.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Marius

Acum 4 ani

daca ar fi sa candizeze, biclistul colalar cu coada de cal de la voi, care merge pe contrasens cu bicicleta, sigur ar castiga
Raspunde

liv

Acum 4 ani

Ce situatie jenanta, sa nu aiba oare Judetul Sibiu oameni de valoare care sa conduca ?......aceeasi indivizi oportunisti, comunisti care sunt anchetati de ochii lumii prin experienta smecheriilor si a caracterului lor infect. Asta este calitatea electoratului ?
Raspunde

Ion

Acum 4 ani

Pai cum sa nu isi inchida Cindrea pagina de facebook, cine dracu il poate vedea, dar sa il mai si voteze!!!! Un condamnat de definitiv fara pic de onoare
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Locul lui Cindrea este la puscarie,nicidecum in fruntea judetului! Nu stiu de ce **** asta *** este inca liber!
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Si la Medias situatia este dezastruasa! Oamenii de valoare,oamenii integri s-au saturat de politica scarboasa si de politicienii analfabeti,fara character,prostituate promovate ministri,deputati si senatori puscariasi,betivi,etc.Din pacate ne meritam soarta.In Romania nu mai e nimic de facut,s-a ales praful de tot!
Raspunde

m

Acum 4 ani

nu uitati ca sondajele sunt doar alte instrumente de manipulare.....cat despre Cindrea - cercetat penal si condamnat in prima instanta.....iar pe judet,la capitolul drumuri zero barat....doar petice pe drumurile cele mai inaugurate si niste inaugurari penibile de modernizari generale de genul 4 km....5 km......
Raspunde

Culae

Acum 4 ani

Cindrea este o un om deosebit, merita sa ramana in functie!
Raspunde

Odin

Acum 4 ani

@Culae: nu mai bea spirt tras prin pâine băiatule!
Raspunde

Teo

Acum 4 ani

Actualul presedinte al CJ, este cel mai bun pe care l-a avut Sibiul.Neagu sau Turcan ?sa fim seriosi. Liberalii se imbata cu apa rece,tot la 15% ajung.
Raspunde

ionescu ciprian

Acum 4 ani

@ TEO CEL MAI SMECHER NU CEL MAI BUN ...POATE AI VRUT SA ZICI...
Raspunde

ben

Acum 4 ani

UTC-TUL SOVAIALA PDL,PNL.SI PE DEASUPRA SI ESCROC,MAI SIBIENI,INCA NU VA VENIT MINTEA LA CAP?
Raspunde

Aoleu

Acum 4 ani

Scrieti si voi la ore mai decente, poate eliminati majusculele si...greselile de ortografie.
Raspunde

Ioan

Acum 4 ani

Ioan Cindrea este un om politic matur, dar e totusi, om. A avut intotdeauna un simt dezvoltat in jocul politic, compensat de un dezastru in viata personala. Cum poti sa definesti altfel un om care abandoneaza"in furtuna" o "corabie noua, ravnita de multi, de o frumusete incontestabila, o corabie perfecta! " si o trimite sa esueze pentru a "urca" pe o "corabie veche, petecita, folosita de multe echipaje, greu incercata si cu vicii de fabricatie care duc spre dezastre". Ioan Cindrea, ca om politic, merita tot respectul. Poate e putin riscanta afirmatia ca, in lipsa femeilor, ar fi un om perfect! Adevarul e ca nu a gasit femeia potrivita pentru el, sau nu a stiut sa o pastreze daca a gasit-o. Si uite asa ne plangem ca nu avem valori. Cindrea este o valoare a politicii romanesti; din pacate, o valoare irosita!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus