Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Gazprom a pus punct în mod oficial proiectului South Stream

Gazprom a pus punct în mod oficial proiectului South Stream

Grupul rus Gazprom a pus miercuri capăt, în mod oficial, proiectului South Stream, un gazoduct destinat să conecteze Rusia de Europa Centrală via Marea Neagră, anunțând că a dizolvat acordul de asociere pentru acest proiect, informează ITAR Tass, citat de Agerpres.

'Consiliul director al companiei a aprobat acordurile încheiate de Gazprom cu South Stream Transport B.V. cu privire la terminarea contractului referitor la obligațiile Gazprom Export privind acordul de transport al gazelor semnat în data de 2 octombrie 2013', a informat compania rusă. De asemenea, consorțiul South Stream Transport B.V. a acceptat să elibereze Gazprom de toate obligațiile asumate în cadrul contractului.

Deși Gazprom a pus capăt în mod oficial South Stream abia miercuri, proiectul a fost terminat practic încă de la finele lui 2014 când președintele rus Vladimir Putin a anunțat că gazoductul South Stream nu va mai fi construit, urmând ca Rusia să construiască o altă o conductă submarină cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pentru transportul de gaze naturale din Rusia spre Turcia.

Conducta South Stream, ale cărei lucrări au fost lansate în decembrie 2012, ar fi urmat să lege Rusia de Bulgaria via Marea Neagră, pentru a se îndrepta apoi spre Europa Centrală, prin Serbia, Ungaria și Slovenia. Gazoductul era prevăzut să aibă o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pe an, iar costurile proiectului erau estimate la 40 de miliarde de dolari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus