Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Avertizare pentru risc de avalanșă în Munții Făgăraș

Avertizare pentru risc de avalanșă în Munții Făgăraș

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare de risc de avalanșă la peste 1.800 de metri, în Masivul Făgăraș, de riscul patru, pe o scară de la unu la cinci. Avertizarea de risc de avalanșă este valabilă pentru zilele de vineri și sâmbătă.

"Urmare a creșterii riscului de producere a avalanșelor în munții Făgărașului, conform buletinului nivo-meteorologic emis în data de 22.01.2016 de către Administrația Națională de Meteorologie și a prognozei meteo pe următoarele zile, Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu este în măsură să anunțe următoarele: Riscul declanșării de avalanșe în Munții Făgăraș este de 4 (pe o scală de la 1 la 5), nivel de risc care se va menține și în zilele următoare. Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu solicită turiștilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraș și de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă", se arată într-un comunicat, potrivit Agerpres.

La Bâlea Lac, zăpada măsoară un metru și jumătate, iar accesul în zonă este aproape imposibil, telecabina fiind stricată de patru zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus