Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Proiect: în cât timp vor fi asfaltate străzile de pământ din Sibiu

Proiect: în cât timp vor fi asfaltate străzile de pământ din Sibiu

Cele 67,5 milioane de lei (aproximativ 15 milioane de euro) împrumutate de orașul Sibiu de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru asfaltarea ultimelor 61 de străzi de pământ din Sibiu urmează să fie cheltuite pe parcursul a trei ani, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Local Sibiu. Potrivit documentului, jumătate din acești bani împrumutați (33,75 milioane de lei) ar trebui utilizați în cursul acestui an. Alte 40 de procente (echivalentul a 27 de milioane de lei) ar urma cheltuite în 2017, iar restul de 10% (6,75 de milioane de lei), în cursul anului 2018.

Lista străzilor de pământ din Sibiu care ar urma modernizate din aceste fonduri a fost aprobată de legislativul local în cursul anului trecut. Din cele 61 de străzi nominalizate, anul acesta vor fi licitate, deocamdată, trei pachete în care sunt incluse 17 străzi. Potrivit estimărilor referitoare la lucrările necesare, valoarea investițiilor pe cele 17 străzi sunt de aproximativ 10,84 de milioane de lei. Valorile exacte urmează a fi stabilite în urma procedurilor de achiziție publică în urma cărora vor fi atribuite contractele de execuție.

Primele trei pachete de străzi

Sursa: proiect de hotărâre al CL Sibiu

Zona Lupeni Porumbeilor Rândunelelor Anul 1907 Armoniei Traian Valoare estimată: 2,41 milioane de lei, fără TVA

Zona Marmeladă Mărului Vișinilor Fragilor Nucului Prunelor Părului Valoare estimată: 3,97 milioane de lei, fără TVA

Zona Obor – Viitorului Berzelor Gheorghe Șincai Sălciilor Oltului Octavian Smighelschi Călan Valoare estimată: 4,46 milioane de lei, fără TVA

Municipiul Sibiu a împrumutat cele 67,5 milioane de lei de la BERD în decembrie 2015. Potrivit declarațiilor de la momentul semnării contractului, banii vor fi folosiți pentru modernizarea a 61 de străzi de pământ din Sibiu.

Lista străzilor care ar urma modernizate din noul credit Sursa: Primăria Municipiului Sibiu

 

Denumire pachet străzi Nr. Crt. Stradă
Zona Gușterița 1 Luncii
2 Frasinului
3 Pinului
4 Cedonia
5 Gorunului
6 Muncitorilor
Zona Lazaret I 7 Turgheniev
8 Balanței (de la Nicovalei la Laminorului)
9 Laminorului
10 Plevnei
Zona Lazaret II 11 Dr. Diaconovici
12 Lebedei
13 Luceafărului
14 Arcului
15 Libertății
16 Spătar Milescu
Zona Lupeni 17 Porumbeilor
18 Rândunelelor
19 Anul 1907
20 Armoniei
21 Traian
Zona Marmeladă 22 Mărului
23 Vișinilor
24 Fragilor
25 Nucului
26 Prunelor
27 Părului
Zona Obor - Viitorului 28 Berzelor
29 Gheorghe Șincai
30 Salciilor
31 Oltului
32 Octavian Smighelschi
33 Călan
Zona Piața Cluj 34 Gen. Bălan
35 Narciselor
36 Ion Pop Reteganu
37 Păltiniș
38 Carpaților
39 Margaretelor
Zona Tilișca 40 Tălmăcel (de la Litovoi până la Săcel)
41 Orlat (de la C. Poplăcii până la Th. Aman)
42 pictor Luchian Ștefan
43 Presaca
Zona Turnișor I 44 Zăvoi
45 Stăvilarului
46 Aviației
47 Cooperatorilor
48 Scurtă
49 Iazu' Morii
Zona Turnișor II 50 Ovăzului
51 Săcerătoarelor
52 Trifoiului
53 Grâului
Zona Țiglari 54 Ulmului
55 Faianței
56 Zugravilor
57 Zidarilor
58 Fagului
Zona Gușterița Turnișor 59 Ana Ipătescu
60 Mălinului
61 Octavian Niță
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Odin

Acum 6 ani

Deci domnule jurnalist nu e vorba de TOATE străzile de pământ ci doar de "unele". Titlul dumneavoastră duce la aceasta confuzie. Poate va deranjați și îl modificați. De asemenea mai sunt străzi care nu sunt în pachetul "ultimelor" cu ele ce facem, încă un pachet de ultime?
Raspunde

RADU

Acum 6 ani

Corect !!! Exemplu Str. BAICOI !!!!
Raspunde

Mimi

Acum 6 ani

Dar strada Săcel ( partea neasfaltată) ce are domnilor si doamnelor care ați aprobat lista ???? ARE RÂIE STRADA ASTA ??? Mi-e și silă să mai scriu. Cu siguranță există probleme. Poate chiar cele legate de cele 2-3 curți, care vin afară înspre carosabil. Dar, dacă asta e problema, dacă nu s-a respectat spațiul, vă împiedecați de 2 garduri ???? Acolo de câte ori plouă este dezastru. Oamenii poartă cizme de cauciuc sau pungi trase peste încăltăminte. Iluminatul este până la "vila" Simoneti !!!! Câinii te mânâncă. Nu îndrăznești să lași copilul să vină pe jos de la școală pe acolo. De de ??????? Că strada nu are 5 km ??? De ce ?????? Care e motivul ????? Nu mai scriu " cu respect" pentru ca nu meritati. Noi plătim impozitele. Le plătim nu pentru că dorim , nici pentru că suntem mulțumiți. Le plătim că altfel ne "taxați" cu penalizări.
Raspunde

ionescu ciprian

Acum 6 ani

IN CAT TIMP VOR FI ASFALTATE STRAZILE ASTEA ? EU CRED CA IN 20 DE ANI...CIPI
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Da, si Moara de Scoarta care e asfaltata doar partal, si figureaza ca finalizata, cui o lasam? La Todini, Bechtel sau Impregilo? O treime din locatarii strazii trec prin noroi , ca sa ajunga acasa. Adica cei de la blocuri. Rusine primariei, care face lucruri de mantuiala, si se mai si lauda. Sa nu mai zic de gazul metan, care n-a fost ingropat la reabilitarea de acum 2 ani. ca cica n-au fost avarii. Or sa faca iar strada praf in curand, cand li se scoala criminalilor de la Eon sa-si ingroape tevile. bani aruncati, lucru gandit cu dosul. Avem exemple nenumarate. Ceas!
Raspunde

Mimi

Acum 6 ani

Adresez o intrebare celor competenti : - Noi pentru cine scriem ? Cei care avem întrebări concrete si la subiect , așteptăm un răspuns ! Sau , cei care redactează articolele stârnesc doar polemici între cititori ????? Dacă nu ne răspundeți niciodată, voi sau cei în drept, NU MAI SCRIEȚI !!!!!! Ar trebui să nu mai comenteze nimeni, să simțiți că munca voastră e degeaba.
Raspunde

Mimi

Acum 6 ani

????????????
Raspunde

Flavius

Acum 5 ani

Intre strada Ulmului si Fagului mai exista o strada mai mica:Mesteacanului...nu apara niciunde,se asfalteaza doar Ulmului si Fagului?????Ar fi chiar culmea:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus